ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

In één van de Verenigde Arabische Emiraten, Ras El Khaimah, wordt in december de langste maar waarschijnlijk ook de hoogste zipline ter wereld geopend. Vanaf de top van de berg Jebel Jais start deze zipline. Dit is drie keer hoger dan de Burj Khalifa, ‘s werelds hoogste gebouw.

Het hoogste gebouw ter wereld Burj Khalifa

De exacte lengte blijft nog even een verrassing…

Tijdens de officiële opening wordt de exacte lengte bekend gemaakt en gecertificeerd door Guinness World Records. De afdaling gaat plaats vinden in twee etappes, voor de echte adrenaline zoekers gaat deze zipline ook een succes worden. Je wordt namelijk eerst omhoog gehesen in horizontale positie op een platform op 300 meter hoogte. Daarna stap je over op de tweede lijn om daadwerkelijk de afdaling te gaan maken.

Platform

Welke snelheid ga je behalen?

Het mooie aan deze zipline is dat er twee lijnen naast elkaar lopen. Op deze manier kunnen er ca. 350 mensen per dag gebruikmaken van de zipline. Denk aan snelheden van 90 tot 130 kilometer per uur wat je gaat behalen met het naar beneden dalen!

Start vanaf de Jebel Jais

Wij kunnen niet wachten op deze spectaculaire stunt welke natuurlijk ook alleen maar in de Verenigde Arabische Emiraten kan worden bedacht!

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.