klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Zeven internationale topatleten begonnen afgelopen zaterdag hun extreme alpine expeditie.
Hun doel is de binnenste keten over de Alpen over te steken in een recordtijd.

Het avontuur is begonnen! Zaterdag 17 maart om 10 uur vertrokken zeven internationale atleten in de buurt van Wenen, Oostenrijk, om op slechts ski’s en te voet binnen de kortste tijd (41 dagen) de hoofdkam van de Alpen naar Nice over te steken.

In totaal zullen de atleten 1917 kilometer in afstand moeten overbruggen en meer dan 85.000 meter aan cumulatieve hoogtemeters

der lange weg
Der Lange Weg in 1971

Een tocht die al bijna 50 jaar door niemand gedaan is. In totaal zullen de atleten 1917 kilometer in afstand moeten overbruggen en meer dan 85.000 meter aan cumulatieve hoogtemeters op hun reis naar Nice. Red Bull Der Lange Weg is de langste skitour ter wereld en een van de zwaarste tochten in de geschiedenis van het skiën. Alleen Oostenrijkse ski-bergbeklimmers Robert Kittl, Klaus Hoi, Hansjoerg Farbmacher en Hans Mariacher hebben dit avontuur volbracht in 1971.

Der Lange Weg
De expeditie van 1971. Foto: Klaus Hoi

41 dagen

Tamara Lunger (Italië), Nuria Picas (Spanje), Bernhard Hug (Zwitserland), Philipp Reiter (Duitsland), David Wallmann (Oostenrijk) en Janelle en Mark Smiley (VS) willen dit record breken en de hoofdkam oversteken. Hun doel is de machtigste toppen van de Alpen van oost naar west over te steken in minder dan 41 dagen op ski’s en te voet.

“De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de hoogste bergen in elk land dat we doorkruisen: Grossglockner in Oostenrijk, Dufourspitze in Zwitserland en de Mont Blanc in Frankrijk.”

“Mijn persoonlijke doel is om in Nice aan te komen, plezier te hebben en nieuwe vrienden te maken,” zei Tamara Lunger vlak voor de start. “Ik wil elke dag nemen zoals die komt en genieten van wat ik hier mag ervaren.” David Wallmann kijkt vooral uit naar de ervaringen op de bergtoppen: “De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de hoogste bergen in elk land dat we doorkruisen: Grossglockner in Oostenrijk, Dufourspitze in Zwitserland en de Mont Blanc in Frankrijk.”

Moeilijke weersomstandigheden

Met het vertrek uit Reichenau an der Rax in de Weense Alpen stoden ​​de sporters voor de eerste serieuze uitdaging: de weersomstandigheden waren allesbehalve goed. Er werden sneeuw-, wind- en ijskoude dagen voorspeld. Het team had in 1971 te maken met vergelijkbare ongunstige omstandigheden in de eerste week. “Mijn humeur is erg afhankelijk van het weer,” zei Bernhard Hug. “Daarom zal het niet gemakkelijk voor me zijn als het in het dal regent en sneeuwt op de berg. Maar we wisten dat er slechte dagen zouden zijn. En na slechte dagen zullen er betere dagen zijn!”

Beelden van de eerste dag. Inderdaad met zware omstandigheden. Foto: Facebook: http://win.gs/redbullderlangeweg

 “We zijn een groot team: zeven koppige persoonlijkheden, zeven eigen meningen”

Vanaf nu ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de atleten. Op de berg moeten ze hun eigen beslissingen nemen, wat niet eenvoudig is met een team van zeven individuele atleten. Philipp Reiter: “We zijn een groot team: zeven koppige persoonlijkheden, zeven eigen meningen. Maar zeven is een oneven aantal, dus we zullen altijd een democratische meerderheid hebben!”

Een droom komt uit

Vooral de eerste dagen zullen bepalend zijn voor het succes van de expeditie, omdat de atleten hier de basis leggen voor de resterende weken. Nuria Picas kijkt uit naar de unieke onderneming: “Het zal moeilijk zijn om zo lang zonder mijn kinderen te leven. Maar voor mij komt een droom uit. Het is een groot geschenk om dit avontuur met deze mensen te ervaren. Ik heb een goed gevoel over de hele expeditie. Het wordt een fantastische ervaring!”

Volg The Expedition Live!

Je kunt de voortgang van de bergbeklimmers op de projectwebsite volgen in een dagelijks ge-update en uitgebreid routeprofiel.

Toerskiën
Der Lange Weg vergt een lange adem. Foto: Facebook

Een live tracker geeft aan waar de sporters zich momenteel bevinden, zodat je een directe vergelijking kunt maken met de voortgang van het team uit 1971: redbullderlangeweg.com. Bekijk ook op de updates en foto’s op Facebook.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer