Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Zeven internationale topatleten begonnen afgelopen zaterdag hun extreme alpine expeditie.
Hun doel is de binnenste keten over de Alpen over te steken in een recordtijd.

Het avontuur is begonnen! Zaterdag 17 maart om 10 uur vertrokken zeven internationale atleten in de buurt van Wenen, Oostenrijk, om op slechts ski’s en te voet binnen de kortste tijd (41 dagen) de hoofdkam van de Alpen naar Nice over te steken.

In totaal zullen de atleten 1917 kilometer in afstand moeten overbruggen en meer dan 85.000 meter aan cumulatieve hoogtemeters

der lange weg
Der Lange Weg in 1971

Een tocht die al bijna 50 jaar door niemand gedaan is. In totaal zullen de atleten 1917 kilometer in afstand moeten overbruggen en meer dan 85.000 meter aan cumulatieve hoogtemeters op hun reis naar Nice. Red Bull Der Lange Weg is de langste skitour ter wereld en een van de zwaarste tochten in de geschiedenis van het skiën. Alleen Oostenrijkse ski-bergbeklimmers Robert Kittl, Klaus Hoi, Hansjoerg Farbmacher en Hans Mariacher hebben dit avontuur volbracht in 1971.

Der Lange Weg
De expeditie van 1971. Foto: Klaus Hoi

41 dagen

Tamara Lunger (Italië), Nuria Picas (Spanje), Bernhard Hug (Zwitserland), Philipp Reiter (Duitsland), David Wallmann (Oostenrijk) en Janelle en Mark Smiley (VS) willen dit record breken en de hoofdkam oversteken. Hun doel is de machtigste toppen van de Alpen van oost naar west over te steken in minder dan 41 dagen op ski’s en te voet.

“De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de hoogste bergen in elk land dat we doorkruisen: Grossglockner in Oostenrijk, Dufourspitze in Zwitserland en de Mont Blanc in Frankrijk.”

“Mijn persoonlijke doel is om in Nice aan te komen, plezier te hebben en nieuwe vrienden te maken,” zei Tamara Lunger vlak voor de start. “Ik wil elke dag nemen zoals die komt en genieten van wat ik hier mag ervaren.” David Wallmann kijkt vooral uit naar de ervaringen op de bergtoppen: “De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de hoogste bergen in elk land dat we doorkruisen: Grossglockner in Oostenrijk, Dufourspitze in Zwitserland en de Mont Blanc in Frankrijk.”

Moeilijke weersomstandigheden

Met het vertrek uit Reichenau an der Rax in de Weense Alpen stoden ​​de sporters voor de eerste serieuze uitdaging: de weersomstandigheden waren allesbehalve goed. Er werden sneeuw-, wind- en ijskoude dagen voorspeld. Het team had in 1971 te maken met vergelijkbare ongunstige omstandigheden in de eerste week. “Mijn humeur is erg afhankelijk van het weer,” zei Bernhard Hug. “Daarom zal het niet gemakkelijk voor me zijn als het in het dal regent en sneeuwt op de berg. Maar we wisten dat er slechte dagen zouden zijn. En na slechte dagen zullen er betere dagen zijn!”

Beelden van de eerste dag. Inderdaad met zware omstandigheden. Foto: Facebook: http://win.gs/redbullderlangeweg

 “We zijn een groot team: zeven koppige persoonlijkheden, zeven eigen meningen”

Vanaf nu ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de atleten. Op de berg moeten ze hun eigen beslissingen nemen, wat niet eenvoudig is met een team van zeven individuele atleten. Philipp Reiter: “We zijn een groot team: zeven koppige persoonlijkheden, zeven eigen meningen. Maar zeven is een oneven aantal, dus we zullen altijd een democratische meerderheid hebben!”

Een droom komt uit

Vooral de eerste dagen zullen bepalend zijn voor het succes van de expeditie, omdat de atleten hier de basis leggen voor de resterende weken. Nuria Picas kijkt uit naar de unieke onderneming: “Het zal moeilijk zijn om zo lang zonder mijn kinderen te leven. Maar voor mij komt een droom uit. Het is een groot geschenk om dit avontuur met deze mensen te ervaren. Ik heb een goed gevoel over de hele expeditie. Het wordt een fantastische ervaring!”

Volg The Expedition Live!

Je kunt de voortgang van de bergbeklimmers op de projectwebsite volgen in een dagelijks ge-update en uitgebreid routeprofiel.

Toerskiën
Der Lange Weg vergt een lange adem. Foto: Facebook

Een live tracker geeft aan waar de sporters zich momenteel bevinden, zodat je een directe vergelijking kunt maken met de voortgang van het team uit 1971: redbullderlangeweg.com. Bekijk ook op de updates en foto’s op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer