Heb jij altijd al eens een prachtige winter expeditie op backcountry ski’s en een pulka willen maken in Fins Lapland.? Lake Inari helemaal in het noord-oosten van Fins Lapland is een ware parel. We gaan Lake Inari oversteken vanuit het Sami stadje Inari in Oostelijke richting naar Sevettijärvi. We doorkruisen het land van de Sami en dat doen we op ski’s met een pulka. Overnachten doen we in expeditietenten, bij temperaturen ver onder 0. Dit is winterkamperen voor gevorderden.

Inarijärvi is met zijn duizend vierkante kilometer en meer dan drieduizend eilanden een van de wildste en mooiste landschappen van Lapland. Beginnend vanaf een plaats in de buurt van het kleine stadje Ivalo, gelegen aan de zuidkant van het meer, zullen we in negen dagen naar het noorden toerlanglaufen tussen de eilanden, om onze bestemming Sevettijärvi te bereiken. We overnachten in tenten.

De gelijknamige provincie is de grootste, maar ook dunst bevolkte provincie van Finland. In deze desolate streek is de Sami-cultuur nog volop aanwezig in het dagelijks leven. Ver boven de poolcirkel is Lake Inari in de winter een van de beste plekken om het noorderlicht in Finland te zien.

Mijn bedrijf Surviking verzorgt een groot deel van de materialen, maar je kunt aanvullend een Surviking Uitrusting Pakket huren met daarin de overige essentials die je nodig hebt voor deze reis.

WGA Arctic guide Koen Beekman en IPGA Guide Jose Naranjo zullen jullie meenemen op deze winterexpeditie van je leven. Deze reis is uniek en echt een ware parel waarbij je de serene rust van de Noordelijke Wildernis ervaart in het hart van de Sami Cultuur. 

Wil jij graag mee op deze expeditie door Fins Lapland? Meer informatie en de reisbrochure omtrent deze reis vindt je op Surviking.nl. Ook kun je altijd contact opnemen met de guides van Surviking voor een 1 op 1 (bel)afspraak. We geven je graag antwoorden op al je vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.