Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Op zondag 18 maart 2018 vindt in het Zwitserse Disentis het Bergans NK Toerskiën 2018 plaats. De sterkste Nederlandse toerskiërs gaan, als onderdeel van de Trofea Péz Ault, met elkaar de strijd aan tijdens deze ultieme verticale uitdaging op ski’s. Welke Nederlandse toerskiërs weten hun hoofd koel te houden in het heetst van de strijd? Wie wordt Nederlands kampioen?

Disentis
Foto van het NK Toerskiën in 2017. Credits: Zout Fotografie

Over het NK Toerskiën

Het Bergans NK Toerskiën 2018 is een toerskiwedstrijd voor de echte duursporters die in een prachtige omgeving een georganiseerde tocht willen maken. Zowel prestatiegerichte topsporters als meer recreatieve toerskiërs maken een toerskitocht van 14,4 km af door de bergen.

De deelnemers gaan tot het uiterste in de Zwitserse Alpen. Foto: Zout Fotografie

Ze stijgen en dalen ​(off-piste) ​1.745 hoogtemeters op ski’s. In de steile delen ​wordt zonder ski’s verder geklommen. De wedstrijd vindt plaats in het adembenemende landschap van Disentis 3000.

Deelnemers

Titelverdediger bij de heren Greg Nieuwenhuys uit Bloemendaal is weer van de partij, evenals de nummer 3 van vorig jaar, Jurgen Mesman. Ook de voormalig Nederlands kampioen, Amsterdammer Rogier Wouters trekt zijn toerski’s aan voor de strijd. De regerend kampioene bij de dames, Hester Frima en nummer 2, de Haagse Dorien Geertsema verschijnen ook weer aan de start.

Duizend hoogtemeters en kaasfondue

Speciaal voor de deelnemers aan het Bergans NK Toerskiën 2018 wordt er dit jaar twee dagen voor het NK, op vrijdag 16 maart, een Vertikal K georganiseerd. Ofwel: een wedstrijd waarbij de deelnemers zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters moeten afleggen. Een uitdagende voorbereiding voor het NK op zondag. Na afloop kunnen zowel deelnemers als bezoekers meedoen aan een gezellige kaasfondue in het liftstation.

Vertikal K: waarbij de deelnemers zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters moeten afleggen

Inschrijven kan tot 14 maart 2018

Meld je aan voor één of meerdere onderdelen van dit winterse NKBV-evenement via onderstaande “inschrijven” button. Voor deelname aan het Bergans NK Toerskiën, dien je je ook voor 14 maart nog aan te melden bij de organisatie van de Trofea Péz Ault.

Toerskiën
Duursporten in een overweldigend mooie omgeving. Foto: Zout Fotografie

Programma 16 – 18 maart 2018

  • 16 maart, 18:00 uur: Start Vertikal K
  • 16 maart, 19:15 uur: Kaasfondue in het liftstation (na afloop Vertikal K)
  • 18 maart, tijd volgt: Start Bergans NK Toerskiën 2018

Laat weten of je van de partij bent op het Bergans NK Toerskiën 2018 Facebookevenement en bekijk hier de foto’s van het Bergans NK Toerskiën 2017.

Schrijf je in
NK Toerskiën
Het NK Toerskïen levert prachtige plaatjes op. Foto: Zout Fotografie

NKBV is partner van Mountainreporters.com


ADVERTENTIE – REISVERZEKERING NKBV

Lees hier meer over deze reisverzekering voor outdoor en wintersport liefhebbers

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer