ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Op zondag 18 maart 2018 vindt in het Zwitserse Disentis het Bergans NK Toerskiën 2018 plaats. De sterkste Nederlandse toerskiërs gaan, als onderdeel van de Trofea Péz Ault, met elkaar de strijd aan tijdens deze ultieme verticale uitdaging op ski’s. Welke Nederlandse toerskiërs weten hun hoofd koel te houden in het heetst van de strijd? Wie wordt Nederlands kampioen?

Disentis
Foto van het NK Toerskiën in 2017. Credits: Zout Fotografie

Over het NK Toerskiën

Het Bergans NK Toerskiën 2018 is een toerskiwedstrijd voor de echte duursporters die in een prachtige omgeving een georganiseerde tocht willen maken. Zowel prestatiegerichte topsporters als meer recreatieve toerskiërs maken een toerskitocht van 14,4 km af door de bergen.

De deelnemers gaan tot het uiterste in de Zwitserse Alpen. Foto: Zout Fotografie

Ze stijgen en dalen ​(off-piste) ​1.745 hoogtemeters op ski’s. In de steile delen ​wordt zonder ski’s verder geklommen. De wedstrijd vindt plaats in het adembenemende landschap van Disentis 3000.

Deelnemers

Titelverdediger bij de heren Greg Nieuwenhuys uit Bloemendaal is weer van de partij, evenals de nummer 3 van vorig jaar, Jurgen Mesman. Ook de voormalig Nederlands kampioen, Amsterdammer Rogier Wouters trekt zijn toerski’s aan voor de strijd. De regerend kampioene bij de dames, Hester Frima en nummer 2, de Haagse Dorien Geertsema verschijnen ook weer aan de start.

Duizend hoogtemeters en kaasfondue

Speciaal voor de deelnemers aan het Bergans NK Toerskiën 2018 wordt er dit jaar twee dagen voor het NK, op vrijdag 16 maart, een Vertikal K georganiseerd. Ofwel: een wedstrijd waarbij de deelnemers zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters moeten afleggen. Een uitdagende voorbereiding voor het NK op zondag. Na afloop kunnen zowel deelnemers als bezoekers meedoen aan een gezellige kaasfondue in het liftstation.

Vertikal K: waarbij de deelnemers zo snel mogelijk 1.000 hoogtemeters moeten afleggen

Inschrijven kan tot 14 maart 2018

Meld je aan voor één of meerdere onderdelen van dit winterse NKBV-evenement via onderstaande “inschrijven” button. Voor deelname aan het Bergans NK Toerskiën, dien je je ook voor 14 maart nog aan te melden bij de organisatie van de Trofea Péz Ault.

Toerskiën
Duursporten in een overweldigend mooie omgeving. Foto: Zout Fotografie

Programma 16 – 18 maart 2018

  • 16 maart, 18:00 uur: Start Vertikal K
  • 16 maart, 19:15 uur: Kaasfondue in het liftstation (na afloop Vertikal K)
  • 18 maart, tijd volgt: Start Bergans NK Toerskiën 2018

Laat weten of je van de partij bent op het Bergans NK Toerskiën 2018 Facebookevenement en bekijk hier de foto’s van het Bergans NK Toerskiën 2017.

Schrijf je in

NK Toerskiën
Het NK Toerskïen levert prachtige plaatjes op. Foto: Zout Fotografie

NKBV is partner van Mountainreporters.com


 

ADVERTENTIE – REISVERZEKERING NKBV

Lees hier meer over deze reisverzekering voor outdoor en wintersport liefhebbers

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.