Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Ik ben een grote fan van films die zich afspelen in de bergen. Als het dan ook nog gaat over survival en grote ontberingen. Een aantal van mijn favoriete films zijn dan ook Alive, Everest, 127 Hours, Into the Wild, Cast Away, Touching the Void, en The Grey.

Erg benieuwd ben ik dan ook naar de film die vanavond in Nederlandse bioscopen gaat draaien, The Mountain Between Us. Hieronder alvast de recensie van telegraaf.nl

Recensie The Mountain Between Us

Hij wordt verwacht aan de operatietafel, zij moet haar eigen bruiloft zien te halen. Chirurg Benn Bass (Idris Elba) en fotojournalist Alex Martin (Kate Winslet) zijn vreemden voor elkaar, maar allebei gestrand op een Amerikaans vliegveld waar die dag geen lijnvlucht meer vertrekt. In The mountain between us besluiten ze een klein vliegtuigje te charteren. Alleen raken ze daarmee nog verder van huis. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen

Piloot Walter (Beau Bridges) lijkt in de verfilming van de gelijknamige roman van Charles Martin iets te veel op zijn ervaring te vertrouwen.

The Mountain Between UsTwee passagiers en een hond overleven de crash

Een vliegplan dient hij ook al niet in. Dus wanneer het noodlot toeslaat, het toestel neerstort in de bergen en alleen zijn twee passagiers en Walters trouwe viervoeter de crash overleven, heeft niemand er een idee van waar zij zijn. In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen.

Voor romantische dromers

Kate Winslet en Idris Elba vormen de pijlers die dit overlevingsavontuur overeind houden, door hun nogal generieke personages te injecteren met een gezonde dosis menselijkheid. The Mountain Between Us, een film voor romantische dromers, is daarbij op een bijna ouderwetse manier voorspelbaar. Toch wringt regisseur Hany Abu-Assad zich niet in geforceerde bochten om daar iets aan te veranderen. Vakkundig gunt hij zijn acteurs een podium om de aanvankelijke wrijving tussen hun personages in het aangezicht van de dood te laten evolueren tot warmte. En uiteindelijk zelfs tot een liefde die eigenlijk onmogelijk is.

De officiële trailer

Wat vindt Mountainreporters van deze film?

Wij kwamen ze ook tegen die recensies van knorrige kereltjes over de voorspelbaarheid van de film. Of van verstokte feministes die vinden dat de hoofdrolspeelster (of moeten we zeggen vrouwelijke hoofdrolspeler) teveel in de schaduw staat van haar mannelijke tegenspeler.. Ach ja, The Mountain Between Us is gewoon een leuk verhaal zonder pretenties.

Wij hebben samen twee uur en tien minuten genoten van deze soepele combinatie van avonturenfilm en een liefdesverhaal. Kate Winslet en Idris Elba laten zien wat acteren is en voeren je professioneel mee in alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen. Dat de film zich voor 90% van de tijd afspeelt in ongerepte besneeuwde bergen in het noord-westen van Amerika maakte voor ons het plaatje compleet.

alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen

Dit is echt een film voor een fijne avond samen met je geliefde. Stoor je dus niet aan de matige reviews van de professionele recensenten en ga lekker onderuit zitten in een luie bioscoopstoel met een glaasje wijn en popcorn en laat je onderdompelen in dit traditionele survival- en liefdedrama.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Reizen naar het Hoge Noorden

Ontdek deze zomer Het Hoge Noorden

Bezoek indrukwekkende fjorden en de Noordkaap. Spot walvissen, rendieren en beren. Ervaar de Middernachtzon. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven. Lees meer

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Doen nu mee met de win-actie en maak kans op een van de vier zomervakanties naar SalzburgerLand in Oostenrijk. Geniet van ongerepte natuur en de pure schoonheid van de bergen. Klik hieronder en win! Doe mee!

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking heeft een dekkingsperiode van 60 aaneengesloten dagen en biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. Opsporing, redding en repatriëring worden vergoed, wanneer en waar ook ter wereld. Ideaal voor de avontuurlijke bergsporter. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer