klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Ik ben een grote fan van films die zich afspelen in de bergen. Als het dan ook nog gaat over survival en grote ontberingen. Een aantal van mijn favoriete films zijn dan ook Alive, Everest, 127 Hours, Into the Wild, Cast Away, Touching the Void, en The Grey.

Erg benieuwd ben ik dan ook naar de film die vanavond in Nederlandse bioscopen gaat draaien, The Mountain Between Us. Hieronder alvast de recensie van telegraaf.nl

Recensie The Mountain Between Us

Hij wordt verwacht aan de operatietafel, zij moet haar eigen bruiloft zien te halen. Chirurg Benn Bass (Idris Elba) en fotojournalist Alex Martin (Kate Winslet) zijn vreemden voor elkaar, maar allebei gestrand op een Amerikaans vliegveld waar die dag geen lijnvlucht meer vertrekt. In The mountain between us besluiten ze een klein vliegtuigje te charteren. Alleen raken ze daarmee nog verder van huis. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen

Piloot Walter (Beau Bridges) lijkt in de verfilming van de gelijknamige roman van Charles Martin iets te veel op zijn ervaring te vertrouwen.

The Mountain Between UsTwee passagiers en een hond overleven de crash

Een vliegplan dient hij ook al niet in. Dus wanneer het noodlot toeslaat, het toestel neerstort in de bergen en alleen zijn twee passagiers en Walters trouwe viervoeter de crash overleven, heeft niemand er een idee van waar zij zijn. In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen.

Voor romantische dromers

Kate Winslet en Idris Elba vormen de pijlers die dit overlevingsavontuur overeind houden, door hun nogal generieke personages te injecteren met een gezonde dosis menselijkheid. The Mountain Between Us, een film voor romantische dromers, is daarbij op een bijna ouderwetse manier voorspelbaar. Toch wringt regisseur Hany Abu-Assad zich niet in geforceerde bochten om daar iets aan te veranderen. Vakkundig gunt hij zijn acteurs een podium om de aanvankelijke wrijving tussen hun personages in het aangezicht van de dood te laten evolueren tot warmte. En uiteindelijk zelfs tot een liefde die eigenlijk onmogelijk is.

De officiële trailer

Wat vindt Mountainreporters van deze film?

Wij kwamen ze ook tegen die recensies van knorrige kereltjes over de voorspelbaarheid van de film. Of van verstokte feministes die vinden dat de hoofdrolspeelster (of moeten we zeggen vrouwelijke hoofdrolspeler) teveel in de schaduw staat van haar mannelijke tegenspeler.. Ach ja, The Mountain Between Us is gewoon een leuk verhaal zonder pretenties.

Wij hebben samen twee uur en tien minuten genoten van deze soepele combinatie van avonturenfilm en een liefdesverhaal. Kate Winslet en Idris Elba laten zien wat acteren is en voeren je professioneel mee in alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen. Dat de film zich voor 90% van de tijd afspeelt in ongerepte besneeuwde bergen in het noord-westen van Amerika maakte voor ons het plaatje compleet.

alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen

Dit is echt een film voor een fijne avond samen met je geliefde. Stoor je dus niet aan de matige reviews van de professionele recensenten en ga lekker onderuit zitten in een luie bioscoopstoel met een glaasje wijn en popcorn en laat je onderdompelen in dit traditionele survival- en liefdedrama.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer