Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Ik ben een grote fan van films die zich afspelen in de bergen. Als het dan ook nog gaat over survival en grote ontberingen. Een aantal van mijn favoriete films zijn dan ook Alive, Everest, 127 Hours, Into the Wild, Cast Away, Touching the Void, en The Grey.

Erg benieuwd ben ik dan ook naar de film die vanavond in Nederlandse bioscopen gaat draaien, The Mountain Between Us. Hieronder alvast de recensie van telegraaf.nl

Recensie The Mountain Between Us

Hij wordt verwacht aan de operatietafel, zij moet haar eigen bruiloft zien te halen. Chirurg Benn Bass (Idris Elba) en fotojournalist Alex Martin (Kate Winslet) zijn vreemden voor elkaar, maar allebei gestrand op een Amerikaans vliegveld waar die dag geen lijnvlucht meer vertrekt. In The mountain between us besluiten ze een klein vliegtuigje te charteren. Alleen raken ze daarmee nog verder van huis. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen

Piloot Walter (Beau Bridges) lijkt in de verfilming van de gelijknamige roman van Charles Martin iets te veel op zijn ervaring te vertrouwen.

The Mountain Between UsTwee passagiers en een hond overleven de crash

Een vliegplan dient hij ook al niet in. Dus wanneer het noodlot toeslaat, het toestel neerstort in de bergen en alleen zijn twee passagiers en Walters trouwe viervoeter de crash overleven, heeft niemand er een idee van waar zij zijn. In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen.

Voor romantische dromers

Kate Winslet en Idris Elba vormen de pijlers die dit overlevingsavontuur overeind houden, door hun nogal generieke personages te injecteren met een gezonde dosis menselijkheid. The Mountain Between Us, een film voor romantische dromers, is daarbij op een bijna ouderwetse manier voorspelbaar. Toch wringt regisseur Hany Abu-Assad zich niet in geforceerde bochten om daar iets aan te veranderen. Vakkundig gunt hij zijn acteurs een podium om de aanvankelijke wrijving tussen hun personages in het aangezicht van de dood te laten evolueren tot warmte. En uiteindelijk zelfs tot een liefde die eigenlijk onmogelijk is.

De officiële trailer

Wat vindt Mountainreporters van deze film?

Wij kwamen ze ook tegen die recensies van knorrige kereltjes over de voorspelbaarheid van de film. Of van verstokte feministes die vinden dat de hoofdrolspeelster (of moeten we zeggen vrouwelijke hoofdrolspeler) teveel in de schaduw staat van haar mannelijke tegenspeler.. Ach ja, The Mountain Between Us is gewoon een leuk verhaal zonder pretenties.

Wij hebben samen twee uur en tien minuten genoten van deze soepele combinatie van avonturenfilm en een liefdesverhaal. Kate Winslet en Idris Elba laten zien wat acteren is en voeren je professioneel mee in alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen. Dat de film zich voor 90% van de tijd afspeelt in ongerepte besneeuwde bergen in het noord-westen van Amerika maakte voor ons het plaatje compleet.

alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen

Dit is echt een film voor een fijne avond samen met je geliefde. Stoor je dus niet aan de matige reviews van de professionele recensenten en ga lekker onderuit zitten in een luie bioscoopstoel met een glaasje wijn en popcorn en laat je onderdompelen in dit traditionele survival- en liefdedrama.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer