Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Ik ben een grote fan van films die zich afspelen in de bergen. Als het dan ook nog gaat over survival en grote ontberingen. Een aantal van mijn favoriete films zijn dan ook Alive, Everest, 127 Hours, Into the Wild, Cast Away, Touching the Void, en The Grey.

Erg benieuwd ben ik dan ook naar de film die vanavond in Nederlandse bioscopen gaat draaien, The Mountain Between Us. Hieronder alvast de recensie van telegraaf.nl

Recensie The Mountain Between Us

Hij wordt verwacht aan de operatietafel, zij moet haar eigen bruiloft zien te halen. Chirurg Benn Bass (Idris Elba) en fotojournalist Alex Martin (Kate Winslet) zijn vreemden voor elkaar, maar allebei gestrand op een Amerikaans vliegveld waar die dag geen lijnvlucht meer vertrekt. In The mountain between us besluiten ze een klein vliegtuigje te charteren. Alleen raken ze daarmee nog verder van huis. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen

Piloot Walter (Beau Bridges) lijkt in de verfilming van de gelijknamige roman van Charles Martin iets te veel op zijn ervaring te vertrouwen.

The Mountain Between UsTwee passagiers en een hond overleven de crash

Een vliegplan dient hij ook al niet in. Dus wanneer het noodlot toeslaat, het toestel neerstort in de bergen en alleen zijn twee passagiers en Walters trouwe viervoeter de crash overleven, heeft niemand er een idee van waar zij zijn. In de ijzige wildernis blijken Ben en Alex dus volledig op elkaar aangewezen.

Voor romantische dromers

Kate Winslet en Idris Elba vormen de pijlers die dit overlevingsavontuur overeind houden, door hun nogal generieke personages te injecteren met een gezonde dosis menselijkheid. The Mountain Between Us, een film voor romantische dromers, is daarbij op een bijna ouderwetse manier voorspelbaar. Toch wringt regisseur Hany Abu-Assad zich niet in geforceerde bochten om daar iets aan te veranderen. Vakkundig gunt hij zijn acteurs een podium om de aanvankelijke wrijving tussen hun personages in het aangezicht van de dood te laten evolueren tot warmte. En uiteindelijk zelfs tot een liefde die eigenlijk onmogelijk is.

De officiële trailer

Wat vindt Mountainreporters van deze film?

Wij kwamen ze ook tegen die recensies van knorrige kereltjes over de voorspelbaarheid van de film. Of van verstokte feministes die vinden dat de hoofdrolspeelster (of moeten we zeggen vrouwelijke hoofdrolspeler) teveel in de schaduw staat van haar mannelijke tegenspeler.. Ach ja, The Mountain Between Us is gewoon een leuk verhaal zonder pretenties.

Wij hebben samen twee uur en tien minuten genoten van deze soepele combinatie van avonturenfilm en een liefdesverhaal. Kate Winslet en Idris Elba laten zien wat acteren is en voeren je professioneel mee in alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen. Dat de film zich voor 90% van de tijd afspeelt in ongerepte besneeuwde bergen in het noord-westen van Amerika maakte voor ons het plaatje compleet.

alle emotionele fases die je doormaakt na een vliegtuigcrash en de daaropvolgende ontberingen

Dit is echt een film voor een fijne avond samen met je geliefde. Stoor je dus niet aan de matige reviews van de professionele recensenten en ga lekker onderuit zitten in een luie bioscoopstoel met een glaasje wijn en popcorn en laat je onderdompelen in dit traditionele survival- en liefdedrama.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer