klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Op dit moment zijn alle skigebieden in Frankrijk hartstikke gesloten. Logisch, zul je denken. Nou, toch niet helemaal. Deze maand nog openen een aantal skigebieden hun deuren…eh liften!
Ondanks dat zomerskiën natuurlijk in niets te vergelijken is met wintersport, is het wel een unieke ervaring. In de meeste gevallen ga je ’s ochtends de piste op, en ’s middags lekker de zon of het zwembad in. De sneeuw is immers zo vroeg mogelijk op de dag het best.

Val d’Isère open vanaf 10 juni

Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je van 10 juni tot en met 16 juli op de lange latten staan. Tickets koop je aan de voet van de gletsjer, naast de Col de l’Iseran, waar je de bus naartoe kunt nemen vanuit het dorp. Een dagticket kost je in dat geval €37, zonder bus ben je €29 kwijt. Voor kinderen onder de 14 jaar geldt korting.

Voor meer informatie kijk je op de website van Val d’Isere.

Val d'Isere
Glacier du Pissaillas in Val d’Isère

Les 2 Alpes open vanaf 24 juni

Met een gletsjer op 3600 meter hoogte kan ook Les 2 Alpes makkelijk de liften ook in de zomer open gooien. En dat doen ze dan ook: van 24 juni helemaal tot aan 2 september. De liften gaan extra vroeg open om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van de goede sneeuw. Dagelijks kun je van half 8 ’s ochtends tot half 1 ’s middags naar boven. Met in totaal 11 pistes kun je ook nog wat meer meters maken dan in Val d’Isère.

Wil je meer weten? Ga naar de site van Les 2 Alpes.

Les 2 Alpes met snowpark
Les 2 Alpes met snowpark

Ook Tignes open vanaf 24 juni

Op dezelfde dag als Les 2 Alpes opent Tignes de liften op de gletsjer, met in totaal 20 kilometer aan pistes. Let erop dat de eerste week nog maar 3 liften open zijn; pas vanaf 1 juli zijn alle liften op de piste geopend.
Een dagje skiën kost je €25 voor een volwassene. Neem je een tweedaagse pas of meer, mag je met dezelfde pas ’s middags ook lekker het zwembad in. The best of both worlds als je het mij vraagt!

Meer info, openingstijden, prijzen en meer op de website van Tignes.

Gletsjer Tignes zomerskiën
Gletsjer Tignes zomerskiën

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer