Op dit moment zijn alle skigebieden in Frankrijk hartstikke gesloten. Logisch, zul je denken. Nou, toch niet helemaal. Deze maand nog openen een aantal skigebieden hun deuren…eh liften!
Ondanks dat zomerskiën natuurlijk in niets te vergelijken is met wintersport, is het wel een unieke ervaring. In de meeste gevallen ga je ’s ochtends de piste op, en ’s middags lekker de zon of het zwembad in. De sneeuw is immers zo vroeg mogelijk op de dag het best.

Val d’Isère open vanaf 10 juni

Afhankelijk van de sneeuwcondities kun je van 10 juni tot en met 16 juli op de lange latten staan. Tickets koop je aan de voet van de gletsjer, naast de Col de l’Iseran, waar je de bus naartoe kunt nemen vanuit het dorp. Een dagticket kost je in dat geval €37, zonder bus ben je €29 kwijt. Voor kinderen onder de 14 jaar geldt korting.

Voor meer informatie kijk je op de website van Val d’Isere.

Val d'Isere
Glacier du Pissaillas in Val d’Isère

Les 2 Alpes open vanaf 24 juni

Met een gletsjer op 3600 meter hoogte kan ook Les 2 Alpes makkelijk de liften ook in de zomer open gooien. En dat doen ze dan ook: van 24 juni helemaal tot aan 2 september. De liften gaan extra vroeg open om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van de goede sneeuw. Dagelijks kun je van half 8 ’s ochtends tot half 1 ’s middags naar boven. Met in totaal 11 pistes kun je ook nog wat meer meters maken dan in Val d’Isère.

Wil je meer weten? Ga naar de site van Les 2 Alpes.

Les 2 Alpes met snowpark
Les 2 Alpes met snowpark

Ook Tignes open vanaf 24 juni

Op dezelfde dag als Les 2 Alpes opent Tignes de liften op de gletsjer, met in totaal 20 kilometer aan pistes. Let erop dat de eerste week nog maar 3 liften open zijn; pas vanaf 1 juli zijn alle liften op de piste geopend.
Een dagje skiën kost je €25 voor een volwassene. Neem je een tweedaagse pas of meer, mag je met dezelfde pas ’s middags ook lekker het zwembad in. The best of both worlds als je het mij vraagt!

Meer info, openingstijden, prijzen en meer op de website van Tignes.

Gletsjer Tignes zomerskiën
Gletsjer Tignes zomerskiën
Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer