Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Slapen onder het Noorderlicht en wakker worden middenin de wildernis van Lapland!

Door Edwin Hagenouw

Slapen onder het Noorderlicht en wakker worden middenin de wildernis van Lapland! Heerlijk in je warme slaapzak, ver weg van de bewoonde wereld. Vuur maken en wat sneeuw smelten voor een heerlijke kop outdoor koffie. Wie wil dat nou niet, klinkt als een prachtige droom toch? Grote kans dat deze droom dan bij de Into the wild | Wintertrekking reis van reisspecialist Scandinavian Wintersports werkelijkheid wordt!

Tijdens mijn reis naar Fins Lapland, februari 2019

In februari mocht ik zelf een week lang genieten van de gastvrijheid van Scandinavian Wintersports en nam ik deel aan een groot deel van het activiteitenprogramma. Bekijk hieronder een eerste fotoverslag van mijn ervaringen.

Fotoreportage Fins Lapland, februari 2019

Driedaagse trekking

Het hoogtepunt van deze bijzondere reis is de driedaagse trekking door het Pyha-Luosto National Park. Onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids ga je op pad met sneeuwschoenen én bepakking. Je gaat natuurlijk goed voorbereid op weg want we leren je alles over veiligheid, hoe je jezelf moet kleden, navigatie per kaart en GPS, vuur maken etc.

 

De totale lengte van de tocht door het winterse berglandschap van Lapland bedraagt ongeveer 35 kilometer. Alle hoogtepunten van het National Park en de overnachtingen in expeditietentjes in de besneeuwde wildernis, maken deze ervaring onvergetelijk!

Je verblijft in een zeer comfortabele houthakkerslodge waar je lekker kunt relaxen in de sauna bij het meer …of het Noorderlicht bekijken vanuit de hout gestookte hot tub!

Naast de wintertrekking staan er nog veel meer hoogtepunten op het programma. Want natuurlijk mag een sledetocht met husky’s niet ontbreken. Ook is er een bezoek aan de rendierfarm en een ijsklimsessie gepland. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning. Zo verblijf je de dagen dat je niet in de wildernis bent, in een zeer comfortabele houthakkerslodge waar je lekker kunt relaxen in de sauna bij het meer …of het Noorderlicht bekijken vanuit de hout gestookte hot tub! De volgende onderdelen staan tijdens deze 8-daagse reis op het programma:

 • 3-Daagse sneeuwschoenwandeling door National Park
 • 2 Wildernisovernachtingen in expeditietentjes
 • Basisbeginselen navigatieleer, materiaalkunde & voeding
 • Huskytocht (ca. 20 km)
 • Bezoek aan een rendierenfarm incl. presentatie (ca. 1 uur)
 • IJsklimmen
 • Bezoek aan Amethistmijn
 • Hout gestookte hottub
 • Traditionele Finse sauna avond bij het meer met ijswak
 • Noorderlicht alert

Tijdens de wintertrektocht wordt gezorgd voor een complete hoogwaardige kampeeruitrusting die geschikt is voor de lage wintertemperaturen. Tent, slaapzak, matje, sneeuwschoenen, kookgerei & foerage. Alles wordt voor je geregeld. Zelf neem je een goede rugzak, geschikte schoenen/laarzen en je persoonlijke spullen mee. Check de paklijst voor een indicatie wat er van je wordt verwacht.

Locatie

Pyhä is een middelgroot skigebied op zo’n 120 kilometer boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. De gevarieerdheid van pistes is de sterke troef, alsmede de prima off-piste mogelijkheden. Vanwege het direct aangrenzende Pyhä-Luosto National Park is het skigebied vooral heel natuurlijk ingesteld.

Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze outdoorliefhebber en wintersporter zult aantreffen

Je zult hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa’s aantreffen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze outdoorliefhebber en wintersporter zult aantreffen.

Accommodatie Ukonhattu

Dit prachtige gerenoveerde oude houthakkersverblijf, gelegen aan de rand van het Pyhäjärvi-meer, stamt uit 1900 en diende als verblijfplaats voor de houthakkers die in de bossen werkten. De lodge is in deze week exclusief voor de groep gereserveerd. De rustgevende omgeving rond deze wildernislocatie is ideaal voor wanneer je tot rust wil komen, maar ook als je liever actief bezig wil zijn. Iedere dag kun je rekenen op heerlijke maaltijden. De afstand naar de piste, National Park en winkeltjes is ongeveer zes kilometer. Shuttlebusjes zullen hierbij voor het vervoer zorgen. Alle specificaties over deze comfortabele lodge vind je hier.

 

Indien je de reis alleen boekt, dan verblijf je met een reisgenoot van dezelfde sekse op een kamer. Stel je prijs op een eenpersoonskamer? Dan geldt hiervoor een toeslag.

Deze reis is uniek vanwege:

 • Gegarandeerd vertrek!
 • Groepsreis voor avonturiers
 • Driedaagse winter trektocht met sneeuwschoenen
 • Vuur maken, navigeren… je leert het allemaal!
 • Overnachten in de wildernis van het Pyha-Luosto National Park
 • Prachtige eigen groepsaccommodatie aan de rand van het meer
 • Geen bijkomende extra kosten
 • Maximale groepsgrootte 10 personen
 • Begeleiding door een ervaren Nederlandse outdoor gids

 

 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer