LA LISTE: Everything or Nothing

Door Edwin Hagenouw

Na bijna twee jaar filmen in enkele van ’s werelds meest meedogenloze bergketens, bracht Red Bull Films vandaag de officiële trailer uit voor hun nieuwste documentaire, LA LISTE: EVERYTHING OR NOTHING. De film is gemaakt in samenwerking met de bekroonde filmmakers Sherpas Cinema en toont ook interviews met Jimmy Chin, Jeremy Jones en Sylvain Saudan.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

De release wordt verwacht in het najaar van 2020 en volgt Zwitserse freeskiërs Heitz en Anthamatten terwijl ze naar de hooggelegen bergketens van de wereld reizen en proberen hun eigen stempel te drukken op de gigantische toppen van zesduizenders en de absolute grens van menselijke mogelijkheden verkennen.

Snelste freeskiër ter wereld

In 2016 heeft Jérémie Heitz een lijst gemaakt van de meest iconische afdalingen van de Alpen en heeft ze sneller geskied dan ooit tevoren. In veel opzichten heeft het ongelooflijke succes van de originele La Liste (gratis te bekijken op Red Bull TV), hem in de benijdenswaardige positie van snelste freeskiër op aarde gebracht. Samen met Anthamatten vormt hij een perfect passend avonturenduo.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

Beiden geven altijd de voorkeur aan het avontuur en kiezen voor snellere lijnen en trekken naar de hoogste bergen.

Dit vergt een enorme tol, zowel fysiek als mentaal, van de atleten en de filmploeg die een doel proberen te bereiken dat soms onmogelijk lijkt

In figuurlijke zin zijn deze pieken van 6000 meter hoog bewegende doelen (moving targets, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen). Een enkele poging betekent een lange voorbereiding en expedities ter plaatse van meerdere weken. Het slagingspercentage van ski-afdalingen van deze toppen is volledig afhankelijk van zeer onvoorspelbare weersomstandigheden.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

En er zijn slechts een aantal plekken op aarde waar bergen staan met pieken boven 6000 meter. De crew volgt dus voortdurend de steeds veranderende omstandigheden in de Andes, de Karakoram en natuurlijk de Himalaya. Dit vergt een enorme tol, zowel fysiek als mentaal, van de atleten en de filmploeg die een doel proberen te bereiken dat soms onmogelijk lijkt.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

Bekijk hier meer inspirerende en avontuurlijke video’s


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.