klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

LA LISTE: Everything or Nothing

Door Edwin Hagenouw

Na bijna twee jaar filmen in enkele van ’s werelds meest meedogenloze bergketens, bracht Red Bull Films vandaag de officiële trailer uit voor hun nieuwste documentaire, LA LISTE: EVERYTHING OR NOTHING. De film is gemaakt in samenwerking met de bekroonde filmmakers Sherpas Cinema en toont ook interviews met Jimmy Chin, Jeremy Jones en Sylvain Saudan.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

De release wordt verwacht in het najaar van 2020 en volgt Zwitserse freeskiërs Heitz en Anthamatten terwijl ze naar de hooggelegen bergketens van de wereld reizen en proberen hun eigen stempel te drukken op de gigantische toppen van zesduizenders en de absolute grens van menselijke mogelijkheden verkennen.

Snelste freeskiër ter wereld

In 2016 heeft Jérémie Heitz een lijst gemaakt van de meest iconische afdalingen van de Alpen en heeft ze sneller geskied dan ooit tevoren. In veel opzichten heeft het ongelooflijke succes van de originele La Liste (gratis te bekijken op Red Bull TV), hem in de benijdenswaardige positie van snelste freeskiër op aarde gebracht. Samen met Anthamatten vormt hij een perfect passend avonturenduo.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

Beiden geven altijd de voorkeur aan het avontuur en kiezen voor snellere lijnen en trekken naar de hoogste bergen.

Dit vergt een enorme tol, zowel fysiek als mentaal, van de atleten en de filmploeg die een doel proberen te bereiken dat soms onmogelijk lijkt

In figuurlijke zin zijn deze pieken van 6000 meter hoog bewegende doelen (moving targets, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen). Een enkele poging betekent een lange voorbereiding en expedities ter plaatse van meerdere weken. Het slagingspercentage van ski-afdalingen van deze toppen is volledig afhankelijk van zeer onvoorspelbare weersomstandigheden.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

En er zijn slechts een aantal plekken op aarde waar bergen staan met pieken boven 6000 meter. De crew volgt dus voortdurend de steeds veranderende omstandigheden in de Andes, de Karakoram en natuurlijk de Himalaya. Dit vergt een enorme tol, zowel fysiek als mentaal, van de atleten en de filmploeg die een doel proberen te bereiken dat soms onmogelijk lijkt.

La Liste - Everything or Nothing
La Liste – Everything or Nothing

Bekijk hier meer inspirerende en avontuurlijke video’s


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer