ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Uniek fietspad op 10 meter hoogte

Door Ilse Nijhof

N

a ‘Fietsen door het water’ heeft Toerisme Limburg in juni 2019 een ander uniek project geopend: ‘Fietsen door de bomen’. Dit nieuwe fiets- en wandelpad bevindt zich op 10 meter hoogte en kruipt door de kruinen van de bomen in Bosland. Met deze projecten wil  Belgisch Limburg zich als fietsparadijs op de kaart zetten.

700 meter lang fietspad door de bomen

Het nieuwe fietspad is een uniek project waarbij de fietsers over een 700 meter lange fietsbrug rijden. Deze dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Na de stijging daalt het pad met dezelfde hellingsgraad. Op deze manier worden fietsers getrakteerd op een uitzicht van 360 graden. Ook aan de veiligheid is gedacht. Er wordt namelijk in één richting gefietst en het project is omheind door een draadnet met een leuning. Het fietspad is drie meter breed waardoor je zelfs met zijn tweeën naast elkaar kunt rijden.

Fietsen
©Toerisme Limburg

Respect voor de natuur

Tijdens het ontwerpen en de uitvoering stond de natuur centraal. De bomen die weg zijn gehaald om het fietspad te bouwen hebben een tweede leven gekregen bij het informatie paviljoen. Te vinden bij het startpunt van het traject.

Fietsen
Het paviljoen met de gerecyclede bomen. ©Toerisme Limburg

Combineer beide projecten

Het nieuwe fietspad vind je in de buurt van fietsknooppunt 272 aan het Pijnven, in Hechtel-Eksel. Je kunt het bereiken door te parkeren in het Pijnven, kiefhoekstraat. Vanaf daar kan je naar het knooppunt fietsen. Of fiets deze voorgestelde route, waarbij je zowel ‘Fietsen door het water’ als ‘Fietsen door de bomen’ passeert. Meer routes vind je hier

Fietsen
©Toerisme Limburg

Bron: Visit Limburg
Hoofdfoto: © Toerisme Limburg


Lees ook Fietsen door het water in België

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.