Loop over hobbelige paden. Spot een waterval. Word ‘s ochtends gewekt door een rendierkudde. Steek op blote voeten een ijskoude beek over. Bewonder de uitzichten. Voel het ene moment de zon op je gezicht en het volgende moment een beetje regen. Tape je hiel tegen blaren. Zweet. Koud. Zet je tent verkeerd op bij harde wind, begin opnieuw en doe het goed.

Slaap slecht. Slaap als een roos. Aanschouw een zeldzame bloem. Kook je diner op een gasstel. Neem een pauze van je schermen. Het is allemaal te vinden op het parcours, tijdens Fjällräven Classic.

In 2024, viert Fjällräven Classic het 20-jarige jubileum. 20 jaar lang trekking op de Fjällräven-manier. Als erkenning van deze mijlpaal, breidt Fjällräven Classic voor het eerst uit naar Chili en keert Fjällräven Classic UK terug met een route door Lake District nationaal park in Engeland. Fjällräven Classic werd voor het eerst ontwikkeld door Fjällräven oprichter Åke Nordin in 1979.

Vanaf 2005

Tijdens “Fjällräven Weeks” hielp hij mensen de voordelen van meerdaagse trekking in Zweden te ervaren, zelfs als ze er nog niet helemaal klaar voor waren om het zelf te doen. In 2005 vond de eerste Fjällräven Classic zoals we die nu kennen in Zweden plaats; een meerdaagse trekking met logistieke ondersteuning. Sindsdien is het een populaire trekking geworden in een serie van landen: Zweden, Denemarken, ­ Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Korea en Chili, met een sterke mondiale verbintenis.

Fjällräven Classic viert dit jaar zijn 20e verjaardag. Een kans voor iedereen om te leren meerdaagse trektochten te volbrengen. Om alles wat ze nodig hebben op hun rug te dragen. Om in hun eigen tempo te lopen. Om vriendschappen te smeden langs iconische routes. Om gaandeweg ervaringen, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid op te doen.

Dit alles wordt gedaan in de hoop dat de deelnemers na de Fjällräven Classic naar huis terugkeren en met vrienden en familie verder gaan wandelen, waarbij ze hun kennis aan anderen doorgeven en hun interesse in de natuur vergroten.

Fjällräven Classic Chile: De meest zuidelijke trek

Chili is de nieuwste toevoeging aan de Fjällräven Classic-evenementen. De treks vinden plaats in Patagonië. De wandelaars zullen getuige zijn van berggletsjers die in de meren en zeeën afkalven, estancias doorkruisen en paden belopen die alleen toegankelijk zijn tijdens het evenement. Het weer, de flinke afstanden en verticale beklimmingen zijn uitdagend, maar met de juiste voorbereiding en een positieve instelling goed te doen.

Fjällräven Classic UK: Een nieuwe route voor 2024

Fjällräven Classic UK keert terug in 2024 en neemt wandelaars mee door het Lake District nationale park in het noordwesten van Engeland. Het is het hoogste punt van Engeland en biedt een verleidelijke mix van cultuur en natuurlijke landschappen. Het weer kan soms “humeurig” zijn, maar de goed onderhouden paden en adembenemende uitzichten belonen elke inspanning.

Waar zijn de tickets verkrijgbaar?

Verzeker jouw plek voor Fjällräven Classic door exclusief te profiteren van vroege toegang door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Van 4 Maart om 10:00 uur tot 11 Maart om 10:00 uur, zijn tickets voor Fjällräven Classic Sweden, UK, Denmark, Germany, Korea, en Chile enkel verkrijgbaar voor abonnees. Na de vroege toegangsperiode worden alle resterende tickets hier vrijgegeven aan het overige publiek op 12 Maart om 10:00 uur. Houd er rekening mee dat er tijdens de officiële release een beperkt aantal tickets beschikbaar zal zijn. Fjällräven Classic USA tickets zullen later in het voorjaar van 2024 vrijkomen.

Lees hier meer artikelen over Fjällräven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.