Deze routes combineren een spectaculaire natuur met fjorden, opvallende architectuur, creatieve technische oplossingen en briljante ontwerpen

Reis vanuit de kleine dorpjes naar het hart van de fjorden of bezoek de westkust met haar talloze eilanden en scherenkust, oude nederzettingen en vissershuisjes. Je kunt natuurlijk ook beginnen in Bergen en dan met de trein de bergen in gaan, of de oude postboot naar het noorden nemen, misschien wel tot de Noordkaap!

Trolltunga Noorwegen
Trolltunga Noorwegen

Blijf je liever dichter bij huis? Geniet dan van de fjorden in Fjord-Noorwegen – een natuurlijke basis voor allerlei zoutwateractiviteiten. Ga vissen of kajakken, kamperen of duiken. Er zijn tal van hoeken en gaten met rustige wateren en onontdekte geheimen.

Volg moderne wegen, oude postroutes of de Rallarvegen

De winters in Fjord-Noorwegen zijn mild en de havens zijn vaak ijsvrij – zelfs in hartje winter. Hoe verder je landinwaarts reist en hoe hoger je komt, hoe meer sneeuw je tegenkomt. Dat biedt dan weer talloze kansen om lekker in de sneeuw te duiken en om de ski’s onder te binden. Het vasteland biedt bovendien mogelijkheden genoeg om lopend, met de auto of op de fiets op ontdekking te gaan. Volg moderne wegen, oude postroutes of de Rallarvegen en laat je reis het doel zijn.

Fjorden in Noorwegen
Geweldige uitzichten in de fjorden van Noorwegen

Enkele van de meest prominente architectuur van Noorwegen ligt in het westen. Ook vind je er de meeste bekroonde Nationaal-Toeristische Routes, zoals De Atlantische Route en de Nationaal-Toeristische Route Geiranger-Trollstigen. Deze routes combineren een spectaculaire natuur met opvallende architectuur, creatieve technische oplossingen en briljante ontwerpen.

Ten noorden van Bergen ligt bijvoorbeeld de veelgeroemde Community Church Knarvik, een dramatische en opvallende maar vredige kerk van hout. Ook Juvet landskapshotell in Geiranger en “The Tree” in Bergen, met een hoogte van 51 meter het hoogste houten huis ter wereld, zijn de moeite waard.

Houd je van festivals? Lees dan nog even verder, want het Bergen International festival (met klassieke muziek, dans en theater), foodfestival Gladmat in Stavanger en het internationale filmfestival in Haugesund zijn ook de moeite waard.

Outdoor video’s van de Noorse fjorden

[huge_it_videogallery id=”2″]

bron: visitnorway.nl


Lees hier alle artikelen over Noorwegen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.