Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De winter is een tijd om juist heerlijk te genieten van buiten. Het wordt wat kouder, maar onze lichamen zijn beter bestand tegen de kou dan je misschien denkt. Maar doordat wij steeds vaker binnen zitten tijdens de winter vinden wij het al snel te koud. Toch zijn er mogelijkheden om ook weer volledig te genieten van de winter in Nederland. Dit zijn volgens ons een aantal echt leuke outdoor winteractiviteiten. 

#1 Embrace the winter, een belevingsweekend in Nederland

Omarm de winter, dat is iets dat veel mensen juist niet doen. Tijdens de winter gaan we naar binnen en keren we niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk naar binnen. Zo heeft bijna iedereen wel te maken met de winterdepressie. Daarom heeft Rick van Ik Wil Hiken het Embrace the Winter belevingsweekend georganiseerd. Hierbij ga je in één weekend allerlei winterse activiteiten doen.

Van buiten koken tot paddenstoelen plukken. Maar ook een ijsbad nemen en de eerste etappe van het Pieterpad lopen. Dit allemaal in één winters weekend in Nederland. Benieuwd naar dit belevingsweekend en wil jij de winter weer leren omarmen? Kijk eens op mijn eigen website: ikwilhiken.nl/reizen/embrace-the-winter-belevingstocht/

#2 Winterkamperen

Heb je weleens van die mooie tipitenten gezien met een kachel erin? Dit wordt vooral gebruikt in de winter om de tent lekker warm te houden. Het tentdoek van een tipitent is vaak van katoen gemaakt. Dit is dus veel dikker doen en daardoor ook beter bestand tegen regen en vocht. Het isoleert dus ook beter dan een nylon tent in de winter.

Met een paar simpele aanpassingen kan jij een kachel in zo’n tent laten maken. Wil je liever een keer uitproberen hoe het is om winter te kamperen? Kijk dan eens of je bij een wintercamping een plekje kan boeken!

#3 Bezoek de wadden 

Tijdens de winter wil je de echt koude plekjes van Nederland opzoeken. Het waddengebied is het meeste noordelijke stukje Nederland, hier kan je dus het beste de echte winter ervaren. Ga lekker uitwaaien op één van onze Waddeneilanden of boek een huisje in de duinen. Wist je dat in de winter ook winter wadlooptochten worden georganiseerd. Zo loop je gewoon vanaf het vaste land naar één van de eilanden. Een topactiviteit voor de winter in Nederland. 

Waddenzee. Foto: Vincent Croce

#4 Neem een ijsbad 

Ben jij een echte koukleum, en zie je daardoor ontzettend op tegen de winter? Wist je dat het nemen van een ijsbad of koud douchen je gaat helpen? Zo hebben wij in ons lichaam bruin en wit vet. Het bruine vet heb je waarschijnlijk te veel. Dit is namelijk het vet dat ons lichaam op de juiste temperatuur houdt. Door vaker de kou te omarmen en bijvoorbeeld koud water te zwemmen of een ijsbad te nemen leer je omgaan met de kou. Even doorbijten dus om uiteindelijk beter tegen de kou bestand te zijn. 

#5 Winter barbecue 

In de zomer gaan wij Nederlanders massaal barbecueën. Maar wie zegt dat we dit niet ook in de winter kunnen doen. Maak een lekker vuurtje in de vuurschaal en zet daarbij de barbecue aan. Bereid alle gerechten heerlijk voor in huis en barbecue alsof het zomer is. Nodig vrienden uit om ook langs te komen en zet eventueel een mooie stretch tent neer of een partytent. Koop een paar goeie fakkels en huur prikkabels om het nog gezelliger te maken. Heb je een dutch oven? Dan kan je ook nog met een driepoot boven het vuur gerechten klaar maken. 

Buiten koken. Ook leuk in de winter! Foto: Unsplash

Meer over trektochten en outdoor leren? 

Wil je meer leren over trektochten en outdoor? Bij Ik Wil Hiken bied ik (Rick) verschillende tochten aan helemaal ingericht op het seizoen. Van heerlijk naar buiten in de winter met Embrace the Winter tot Ouder en Kind belevingsweekenden rondom moeder- & vaderdag. Maar ook in het buitenland organiseer ik tochten naar bijvoorbeeld Bulgarije. Wil je meer weten? Kijk dan eens op ikwilhiken.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer