Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De winter is een tijd om juist heerlijk te genieten van buiten. Het wordt wat kouder, maar onze lichamen zijn beter bestand tegen de kou dan je misschien denkt. Maar doordat wij steeds vaker binnen zitten tijdens de winter vinden wij het al snel te koud. Toch zijn er mogelijkheden om ook weer volledig te genieten van de winter in Nederland. Dit zijn volgens ons een aantal echt leuke outdoor winteractiviteiten. 

#1 Embrace the winter, een belevingsweekend in Nederland

Omarm de winter, dat is iets dat veel mensen juist niet doen. Tijdens de winter gaan we naar binnen en keren we niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk naar binnen. Zo heeft bijna iedereen wel te maken met de winterdepressie. Daarom heeft Rick van Ik Wil Hiken het Embrace the Winter belevingsweekend georganiseerd. Hierbij ga je in één weekend allerlei winterse activiteiten doen.

Van buiten koken tot paddenstoelen plukken. Maar ook een ijsbad nemen en de eerste etappe van het Pieterpad lopen. Dit allemaal in één winters weekend in Nederland. Benieuwd naar dit belevingsweekend en wil jij de winter weer leren omarmen? Kijk eens op mijn eigen website: ikwilhiken.nl/reizen/embrace-the-winter-belevingstocht/

#2 Winterkamperen

Heb je weleens van die mooie tipitenten gezien met een kachel erin? Dit wordt vooral gebruikt in de winter om de tent lekker warm te houden. Het tentdoek van een tipitent is vaak van katoen gemaakt. Dit is dus veel dikker doen en daardoor ook beter bestand tegen regen en vocht. Het isoleert dus ook beter dan een nylon tent in de winter.

Met een paar simpele aanpassingen kan jij een kachel in zo’n tent laten maken. Wil je liever een keer uitproberen hoe het is om winter te kamperen? Kijk dan eens of je bij een wintercamping een plekje kan boeken!

#3 Bezoek de wadden 

Tijdens de winter wil je de echt koude plekjes van Nederland opzoeken. Het waddengebied is het meeste noordelijke stukje Nederland, hier kan je dus het beste de echte winter ervaren. Ga lekker uitwaaien op één van onze Waddeneilanden of boek een huisje in de duinen. Wist je dat in de winter ook winter wadlooptochten worden georganiseerd. Zo loop je gewoon vanaf het vaste land naar één van de eilanden. Een topactiviteit voor de winter in Nederland. 

Waddenzee. Foto: Vincent Croce

#4 Neem een ijsbad 

Ben jij een echte koukleum, en zie je daardoor ontzettend op tegen de winter? Wist je dat het nemen van een ijsbad of koud douchen je gaat helpen? Zo hebben wij in ons lichaam bruin en wit vet. Het bruine vet heb je waarschijnlijk te veel. Dit is namelijk het vet dat ons lichaam op de juiste temperatuur houdt. Door vaker de kou te omarmen en bijvoorbeeld koud water te zwemmen of een ijsbad te nemen leer je omgaan met de kou. Even doorbijten dus om uiteindelijk beter tegen de kou bestand te zijn. 

#5 Winter barbecue 

In de zomer gaan wij Nederlanders massaal barbecueën. Maar wie zegt dat we dit niet ook in de winter kunnen doen. Maak een lekker vuurtje in de vuurschaal en zet daarbij de barbecue aan. Bereid alle gerechten heerlijk voor in huis en barbecue alsof het zomer is. Nodig vrienden uit om ook langs te komen en zet eventueel een mooie stretch tent neer of een partytent. Koop een paar goeie fakkels en huur prikkabels om het nog gezelliger te maken. Heb je een dutch oven? Dan kan je ook nog met een driepoot boven het vuur gerechten klaar maken. 

Buiten koken. Ook leuk in de winter! Foto: Unsplash

Meer over trektochten en outdoor leren? 

Wil je meer leren over trektochten en outdoor? Bij Ik Wil Hiken bied ik (Rick) verschillende tochten aan helemaal ingericht op het seizoen. Van heerlijk naar buiten in de winter met Embrace the Winter tot Ouder en Kind belevingsweekenden rondom moeder- & vaderdag. Maar ook in het buitenland organiseer ik tochten naar bijvoorbeeld Bulgarije. Wil je meer weten? Kijk dan eens op ikwilhiken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer