“Wat heb ik nu weer gekocht …Dit lijkt wel op een PMD-zak!” Terwijl zakte mijn tentje als een pudding in elkaar. We zijn zomer 2018 en ik weet me geen raad met mijn nieuwe tent. De teleurstelling overvalt me en ik dacht: “Misschien is kamperen toch niks voor mij…”

Zpacks Tent
Hier was ik duidelijk nog aan het oefenen…

In een opwelling had ik een heleboel dure kampeerspullen gekocht. Lees: Vrijstaande tent, wandelstokken, waterfilter, schopje,… Heb ik dit echt wel allemaal nodig? Wanneer gebruik ik dit en weet ik überhaupt hoe het werkt? Ik heb twee linkerhanden en weinig technisch inzicht, dus ik zal het moeten hebben van mijn koppigheid.

wandelen op een houten paadje in bos

Stap voor stap voor stap …

Hoe moet dat ook alweer, volwassen zijn?

Ik was net begonnen aan het “volwassen zijn”. Mijn eerste job, huisje, tuintje. Maar er ontbrak iets, iets natuurlijks. Dat klinkt heel cliché, en gelukkig gaf werken in de tuin me wat gemoedsrust. Maar ik miste het spontane van de wildernis, de avonturen in het bos en de stilte van de bergen. Ik besloot mijn honger te stillen met boeken en documentaires over natuur-avonturen.

Tot ik op een zekere dag een boek las over de Pacific Crest Trail in de USA. Dit is een bekende lange afstandswandeling die loopt van zuid naar noord… of omgekeerd. De Pacific Crest Trail (of PCT) loopt letterlijk langs de rug van een land, over bergen en door woestijnen. Ik was op slag verkocht!

Bloemen in de bergen met wandelpad
Bloemenweelde in de North Cascades op de PCT.

2020: Het jaar van vallen en terug opstaan.

In 2020 was het zover. Centjes gespaard, kampeergerief uitgetest, ontslagbrief ingediend … Toen plots de corona-pandemie uit de lucht kwam vallen. Enkele dagen voor mijn vertrek sloten alle grenzen en was er geen ontsnappen meer mogelijk. Ik was zo dichtbij … maar het mocht niet zijn. Diezelfde zomer heb ik me getroost met prachtige wandelingen in de Franse, Zwitserse en Italiaanse alpen. De blauwe bergmeren en het lekkere bier maakten veel goed, en ik denk nog vaak met een glimlach aan de rinkelende koebellen.

stuwmeer Zwitserland
De Grande Dixence, ’s werelds hoogste stuwmeer. La Haute Route voert je langs deze mastodont.

En kan ik nu al mijn tent goed opzetten?

Ja, hoera! Door veel te oefenen is dat steeds beter gelukt. Hij lijkt nu ook minder op een PMD-zak. We zijn bijna vier jaar verder en eerlijk, ik ben trots op mezelf. Ik heb een groot stuk van de PCT gewandeld, samen met nog andere lange wandelingen. De hemel op aarde? Ik weet nu waar ik die kan vinden. Te voet geraak je er wel.

Zoals alles in het leven, gaat ook wandelen met vallen en opstaan. Plannen wijzigen, ideeën veranderen, twijfel en zelfvertrouwen komen er soms bij kijken… Maar de grootste stap is simpelweg: De stap zetten. En dan volgt de rest vanzelf. 🙂

Ik hoop dat ik met mijn wandelverslagen iemand een glimlach op het gezicht kan toveren, even kan doen wegmijmeren, of wie weet bestel je na het lezen ook wel een hoop ingewikkeld kampeergerief! Wat het ook wordt, ik wens jullie veel natuurrijke inspiratie toe.

Zpacks tent in de bergen
Joehoe! Nu lukt het wel om mijn tent goed op te zetten. (PCT 2021, Mount Hood)
Wandelaar
Gelukzalig glimlachen in Goat Rocks Wilderness.

Hoofdfoto: Ryan “Kodak” Brown


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

3 Reactie op “De Pacific Crest Trail: Een lange, maar leerrijke weg.”

 • Valerie
  7 maart 2022 at 09:09

  Don’t dream your life but live your dream!

  That’s what you do!

  • Ilse Praet
   Ilse Praet
   30 maart 2022 at 22:10

   Dank je Valerie! Very much appreciated!

 • Stijn Van Holm
  7 maart 2022 at 08:59

  prachtig om je daar zo te zien stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer