Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Rab Mythic Ultra slaapzak is Best Product of the Year

Door Edwin Hagenouw | fan van Rab

Slaapzakken zijn de solide basis waarop het succes van outdoormerk Rab is gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn ze de belangrijkste producten van het assortiment. In de jaren zeventig, toen Rab Carrington slaapzakken maakte in Buenos Aires, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat veertig jaar later slaapzakken met zijn naam erop over de hele wereld zouden worden gebruikt. Tot in de mooiste en meest ruige omgevingen ter wereld.

Ook nu nog vult het bedrijf Rab de donzen en geïsoleerde slaapzakken met de hand in de fabriek in Derbyshire, in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor weet Rab zeker dat de kwaliteit van de slaapzakken is gegarandeerd.

Responsible Down Standard

Van boerderij tot fabriek, elke fase van het slaapzakproductieproces is gecertificeerd door de Responsible Down Standard (RDS). RDS is een onafhankelijke, wereldwijde standaard. De standaard erkent en beloont de beste praktijken op het gebied van dierenwelzijn. Kijk voor meer informatie op responsibledown.org

Een aantal Rab-producten bevat dons verwerkt met een hydrofobe behandeling. Dit is een fluorkoolstofvrije oplossing die samen met Nikwax® is ontwikkeld en tijdens de reinigingsfase aan het dons is toegevoegd. Hydrofoob dons neemt minder water op en helpt het dons te beschermen tegen de negatieve effecten van vocht. Hierdoor behoudt het dons langer zijn isolerende eigenschappen en het versnelt ook de droogtijd.

Rabs nieuwe Mythic Ultra-assortiment

De Mythic Ultra slaapzak zorgt voor een revolutie in slaapsystemen en herdefinieert de eigenschap ‘ultralicht’. Door geavanceerde technologieën te combineren met stoffen van wereldklasse, is dit de beste bescherming voor degenen voor die elke gram telt. Voortbouwend op jarenlange ervaring, komt in de Mythic Ultra alle kennis en ervaring van Rab samen.

De binnenvoering maakt gebruik van Thermo Ionic Lining Technology (TILT) die een titaniumcoating aan de vezels toevoegt om de warmte terug naar je lichaam te reflecteren. Hierdoor wordt de verwarmingskracht aanzienlijk vergroot zonder het gewicht te verhogen.Ook worden het ademend vermogen niet negatief beïnvloed.

Hierdoor heeft de Mythic Ultra de ideale warmte-gewichtsverhouding, zonder in te boeten op de eigenschappen van de originele stof.


Kijk voor meer informatie op rab.equipment/uk/sleeping-bags/sleeping-bags


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer