klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Rab Mythic Ultra slaapzak is Best Product of the Year

Door Edwin Hagenouw | fan van Rab

Slaapzakken zijn de solide basis waarop het succes van outdoormerk Rab is gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn ze de belangrijkste producten van het assortiment. In de jaren zeventig, toen Rab Carrington slaapzakken maakte in Buenos Aires, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat veertig jaar later slaapzakken met zijn naam erop over de hele wereld zouden worden gebruikt. Tot in de mooiste en meest ruige omgevingen ter wereld.

Ook nu nog vult het bedrijf Rab de donzen en geïsoleerde slaapzakken met de hand in de fabriek in Derbyshire, in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor weet Rab zeker dat de kwaliteit van de slaapzakken is gegarandeerd.

Responsible Down Standard

Van boerderij tot fabriek, elke fase van het slaapzakproductieproces is gecertificeerd door de Responsible Down Standard (RDS). RDS is een onafhankelijke, wereldwijde standaard. De standaard erkent en beloont de beste praktijken op het gebied van dierenwelzijn. Kijk voor meer informatie op responsibledown.org

Een aantal Rab-producten bevat dons verwerkt met een hydrofobe behandeling. Dit is een fluorkoolstofvrije oplossing die samen met Nikwax® is ontwikkeld en tijdens de reinigingsfase aan het dons is toegevoegd. Hydrofoob dons neemt minder water op en helpt het dons te beschermen tegen de negatieve effecten van vocht. Hierdoor behoudt het dons langer zijn isolerende eigenschappen en het versnelt ook de droogtijd.

Rabs nieuwe Mythic Ultra-assortiment

De Mythic Ultra slaapzak zorgt voor een revolutie in slaapsystemen en herdefinieert de eigenschap ‘ultralicht’. Door geavanceerde technologieën te combineren met stoffen van wereldklasse, is dit de beste bescherming voor degenen voor die elke gram telt. Voortbouwend op jarenlange ervaring, komt in de Mythic Ultra alle kennis en ervaring van Rab samen.

De binnenvoering maakt gebruik van Thermo Ionic Lining Technology (TILT) die een titaniumcoating aan de vezels toevoegt om de warmte terug naar je lichaam te reflecteren. Hierdoor wordt de verwarmingskracht aanzienlijk vergroot zonder het gewicht te verhogen.Ook worden het ademend vermogen niet negatief beïnvloed.

Hierdoor heeft de Mythic Ultra de ideale warmte-gewichtsverhouding, zonder in te boeten op de eigenschappen van de originele stof.


Kijk voor meer informatie op rab.equipment/uk/sleeping-bags/sleeping-bags


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer