Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Rab Mythic Ultra slaapzak is Best Product of the Year

Door Edwin Hagenouw | fan van Rab

Slaapzakken zijn de solide basis waarop het succes van outdoormerk Rab is gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn ze de belangrijkste producten van het assortiment. In de jaren zeventig, toen Rab Carrington slaapzakken maakte in Buenos Aires, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat veertig jaar later slaapzakken met zijn naam erop over de hele wereld zouden worden gebruikt. Tot in de mooiste en meest ruige omgevingen ter wereld.

Ook nu nog vult het bedrijf Rab de donzen en geïsoleerde slaapzakken met de hand in de fabriek in Derbyshire, in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor weet Rab zeker dat de kwaliteit van de slaapzakken is gegarandeerd.

Responsible Down Standard

Van boerderij tot fabriek, elke fase van het slaapzakproductieproces is gecertificeerd door de Responsible Down Standard (RDS). RDS is een onafhankelijke, wereldwijde standaard. De standaard erkent en beloont de beste praktijken op het gebied van dierenwelzijn. Kijk voor meer informatie op responsibledown.org

Een aantal Rab-producten bevat dons verwerkt met een hydrofobe behandeling. Dit is een fluorkoolstofvrije oplossing die samen met Nikwax® is ontwikkeld en tijdens de reinigingsfase aan het dons is toegevoegd. Hydrofoob dons neemt minder water op en helpt het dons te beschermen tegen de negatieve effecten van vocht. Hierdoor behoudt het dons langer zijn isolerende eigenschappen en het versnelt ook de droogtijd.

Rabs nieuwe Mythic Ultra-assortiment

De Mythic Ultra slaapzak zorgt voor een revolutie in slaapsystemen en herdefinieert de eigenschap ‘ultralicht’. Door geavanceerde technologieën te combineren met stoffen van wereldklasse, is dit de beste bescherming voor degenen voor die elke gram telt. Voortbouwend op jarenlange ervaring, komt in de Mythic Ultra alle kennis en ervaring van Rab samen.

De binnenvoering maakt gebruik van Thermo Ionic Lining Technology (TILT) die een titaniumcoating aan de vezels toevoegt om de warmte terug naar je lichaam te reflecteren. Hierdoor wordt de verwarmingskracht aanzienlijk vergroot zonder het gewicht te verhogen.Ook worden het ademend vermogen niet negatief beïnvloed.

Hierdoor heeft de Mythic Ultra de ideale warmte-gewichtsverhouding, zonder in te boeten op de eigenschappen van de originele stof.


Kijk voor meer informatie op rab.equipment/uk/sleeping-bags/sleeping-bags


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer