ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Sprookjesachtig mooie meren in de Andes

In juni gaan we een reis maken van tien dagen in Peru. Tijdens deze reis bezoeken we eerst de kust ten Noorden van Lima. Daar zullen we onder andere gaan kitesurfen, kajakken en zwemmen met schildpadden. Maar het grootste deel van de reis gaan we hiken in de Andes.

meren Parón
Het meer Parón in de Andes in Peru (Foto van Aline Rodrigues op Unsplash).

De Andes in Peru herbergt vele schitterende meren. Edwin en ik gaan vanuit Huaraz (gelegen 3.300 meter boven zeeniveau) naar de meren Parón, Llanganuco en Laguna 69. Op dag zes staat het meer Parón op het programma en op dag acht zullen we gaan hiken naar de beroemde meren Llanganuco en Laguna 69.

meren, Parón
Route naar Parón (Bron: Google Maps).

Dag zes (22 juni): Het meer Parón

Op dag zes staat het meer Parón op het programma. Volgens Google een kleine drie uur rijden vanuit Huaraz via Caraz op de 3N.

Vanaf Caraz schijnt de weg meer dan honderd haarspeldbochten te tellen. De uitzichten moeten werkelijk spectaculair zijn.

 

meren, Parón
Parón, een van de meren in de Andes (Bron: Google Maps).

 

Het meer Parón ligt op een hoogte van 4.200 meter boven zeeniveau en is een van de grootste in de Cordillera Blanca, een bergketen dat deel uitmaakt van de Andes in Peru met een lengte van ca. 200 kilometer.

Hoge concentraties aan kalksteen in het water zorgen ervoor dat het meer turquoise van kleur is.

meren, Llanganuco, 69
Route naar Llanganuco en 69 (Bron: Google Maps).

 

 

Dag acht (24 juni): De meren Llanganuco en Laguna 69

Op dag acht rijden we met de four-wheel drive een deel dezelfde route als dag zes. Dit keer verlaten we de 3N al bij Yungay om op de 106 verder te gaan. De eerste bestemming van de trip is Llanganuco.

meren, Llanganuco, 69
De meren Llanganuco en 69 (Bron: Google Maps).

 

 

De meren van Llanganuco bestaan uit die van Chinancocha en Orconcocha. Het meer Chinancocha ligt op een hoogte van 3.850 meter en heeft een oppervlakte van 1.450 bij 393 meter. Het meer Orconcocha ligt op ongeveer een kilometer afstand aan het eind van de Llanganuco vallei. Na Llanganuco rijden we nog een stuk verder, voordat we aan de hike naar het meer 69 beginnen. Laguna 69 is een wat kleiner meer dat deel uitmaakt van Huascarán National Park (UNESCO Biosphere Reserve and World Heritage Site).

Trektochten Peru
Laguna de Llanganuco – Credits Dickens Rondán_PROMPERU

We verwachten veel van deze bijzondere reis en met name van deze twee dagen hoog in de bergen van de Andes en hopen met onze verslagen straks ook jullie als lezer deelgenoot te kunnen laten maken.


Lees hier alle artikelen over Peru


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.