Het premium Britse outdoormerk Rab heeft een toonaangevende slaapzakken-collectie voor alle seizoenen in 2022. De nieuwe collectie gebruikt meer gerecyclede stoffen dan ooit en omvat uitgebreide updates voor zowel de slaapzakken met dons- als synthetische vulling. Wij selecteerden een aantal hoogtepunten voor je:

  • Andes Infinium slaapzakken – met Thermo Ionic Lining Technology (TILT), een GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-buitenkant en 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking;
  • Neutrino slaapzakken – met een uitstekende verhouding tussen warmte en gewicht voor snelle en lichte avonturen, gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en met Pertex® Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR (Durable Water Repellent);
  • Alpine slaapzakken – gevuld met 650FP eendendons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en gemaakt van Pertex® Quantum 100% gerecyclede stof met fluorkoolstofvrije DWR;
  • Solar Ultra slaapzakken – die superieure prestaties bieden in koude en vochtige omstandigheden met TILT-technologie, 100% gerecyclede Stratus™ synthetische bekleding voor meer warmte en meer ruimte, evenals gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR;
  • Solar Eco slaapzakken – de eersteklas milieubewuste keuze gevuld met 100% gerecyclede Stratus™ synthetische isolatie en gemaakt met 100% gerecyclede buitenstoffen met fluorkoolstofvrije DWR.

De nieuwe collectie van Rab, The Masters of Insulation, omvat updates in zowel de donzen als synthetische slaapzakken


Neutrino

Functionaliteit, bescherming, comfort en duurzaamheid

Geïnspireerd door zijn erfgoed als Masters of Insulation, verlegt de nieuwste collectie van Rab de grenzen van slaapzaktechnologie, functionaliteit, bescherming en comfort, en gedijt het tegelijkertijd om de impact op het milieu te verminderen, een doel dat Rab nastreeft binnen zijn ambitieuze wereldwijde duurzaamheidsstrategie .

De bedoeling van Rab was om warmte efficiënt vast te houden en meer gerecyclede stoffen te gebruiken. Deze materialen worden grondig getest volgens dezelfde hoge normen als hun niet-gerecycleerde tegenhangers. Met revolutionaire technologie en verfijning gebouwd op jarenlange ervaring, zijn de slaapzakken ontworpen voor een leven lang intensief gebruik in de bergen.

Tot op de dag van vandaag vult Rab alle donzen slaapzakken met de hand in hun fabriek in Derbyshire, VK, om de hoogst mogelijke kwaliteit en prestaties te garanderen.


Het assortiment is het resultaat van ruim veertig jaar ongeëvenaarde ervaring met het ontwikkelen van producten voor Mountain People door Mountain People. Het was in 1981 dat Rab’s oprichter en beroemde bergbeklimmer, Rab Carrington, zijn eerste slaapzak ontwikkelde. Met de hand. Knippen, naaien en vullen in een klein rijtjeshuis in Sheffield.

Tien kernproducten

De updates voor 2022 omvatten tien kernproductreeksen en bieden de juiste slaapzak voor zowel ambitieuze alpine projecten in de meest extreme omgevingen als voor allround berg- en buitenavonturen. Enkele van de belangrijkste nieuwtjes en updates zijn:

Het populaire Neutrino-assortiment biedt een uitstekende warmte-gewichtsverhouding voor snelle en lichte avonturen, waardoor deze ideaal is voor bergbeklimmen, bikepacking en lichtgewicht backpacktochten. De bijgewerkte franchise is gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en is voorzien van Pertex® Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR.

De vernieuwde Alpine-slaapzakken zijn gevuld met 650FP eendendons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en zijn nu gemaakt met Pertex® Quantum 100% gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR. Het vernieuwde assortiment biedt de optimale balans tussen comfort, gewicht en warmte voor allround bergavonturen.

De nieuwe Solar Ultra slaapzakken zijn slijtvaste en zeer efficiënte synthetische slaapzakken. Ze dragen hun eigen milieukenmerken, met 100% gerecyclede Stratus™ synthetische plaatisolatie, gerecyclede buitenstoffen en een fluorkoolstofvrije DWR. De binnenvoering maakt gebruik van TILT om stralingswarmteverlies te verminderen door warmte terug naar het lichaam te reflecteren. Samen met offset gelokaliseerd quilten, minimaliseren deze slaapzakken de overdracht van koude en maximaliseren ze de warmte.

Het nieuwe Solar Eco-assortiment is gemaakt met 100% gerecyclede buitenstoffen met een fluorkoolstofvrije DWR en 100% gerecyclede Stratus ™ synthetische vulling; de constructie houdt lucht vast om loft en warmte te stimuleren. Lichtgewicht en geschikt voor wisselende omstandigheden, de Solar Eco collection is ideaal voor een breed scala aan activiteiten, waaronder kamperen, backpacken en bergtochten.


Andes Infinium

De technische Andes Infinium slaapzakken zijn uitgebreid geüpdatet en hebben nu een GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-buitenkant – die dezelfde warmte- en weersbescherming biedt als Rab’s expeditie-assortiment.

Door de slankere vorm wordt het het pakvolume verminderd en is de verhouding tussen warmte en gewicht wordt gemaximaliseerd.

Gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking, zijn de Andes Infinium gemaakt met innovatieve TILT-technologie, ontworpen om warmte naar binnen te reflecteren, stralingswarmteverlies te verminderen en warmte te maximaliseren in extreme omgevingen.

Tim Fish, Product Director bij Rab zei: “Deze nieuwe serie slaapzakken is Rab’s meest geavanceerde tot nu toe. Dit is een sterke combinatie van meer dan vier decennia aan expertise met de nieuwste technische en duurzame innovaties. Onze nieuwe collectie is prestatiegericht en uitgebreid testen tijdens expedities heeft bewezen dat de producten bergbeklimmers gemoedsrust geven in het veld. We hebben hard gewerkt en veel onderzoek gedaan, met als resultaat dat het nieuwe assortiment meer gerecyclede materialen gebruikt dan ooit om onze missie te ondersteunen om in 2030 een ‘Net Zero’ emissie te bereiken.”

Om de levensduur van de uitrusting te verlengen en het afval dat naar de vuilstort gaat tot een minimum te beperken, biedt Rab professionele was- en reparatiediensten voor slaapzakken via zijn eigen servicecentrum. Klanten kunnen hun product vakkundig laten wassen en drogen, waardoor het volledige warmtevasthoudende vermogen van de isolatie wordt hersteld en ze weer topprestaties leveren.

Rab slaapzakken tijdens onze rondreis door Scandinavië

In de zomer van 2022 maakten Maartje en ik een indrukwekkende rondreis door Scandinavië. We trokken vanuit Nederland met de auto via de eilanden Bornholm en Öland naar de sprookjesachtige scherenkust bij Stockholm. Vanuit daar reden we naar Zweeds Lapland en maakten daar spectaculaire wandelingen door de ongerepte natuurgebieden en nationale parken.

Onze relaxte camping op Öland in Zweden

Bij Riksgränsen gingen we de grens over en startte ons avontuur in Noorwegen. We verbleven ruim een week op de populaire Lofoten in het noordwesten en daalden daarna langzaam af richting het zuiden. Uiteindelijk eindigde onze reis met een relaxed verblijf in de omgeving van Göteborg. Tijdens deze roadtrip planden we nooit meer dan een aantal dagen vooruit. We sliepen in accommodaties via AirBnB en op campings. Aangezien het klimaat in Scandinavië onvoorspelbaar is waren we blij met onze slaapzakken van Rab.

De door ons gekozen Outpost 700 is een rechthoekige donsslaapzak die eenvoudig aan elkaar te ritsen is. Dit bleek een goede keuze. Zelfs met de wisselende temperaturen behielden we een aangename temperatuur tijdens de nacht. Daarnaast is de Outpost buitengewoon licht en voelt deze comfortabel aan. Een echte aanrader wat ons betreft. Wij willen niets anders meer.

Bekijk hier Rab’s slaapzakken-collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.