Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De zomer van 2021 is de zomer van open grenzen en herwonnen vrijheden geworden. Veel van onze lezers en reporters hebben alweer mooie reizen gemaakt en nieuwe reisbestemmingen uitgezocht. Zoals je mag verwachten van outdoorliefhebbers zijn wandel-, fiets- en kampeerreizen buitengewoon populair. Ook bij mensen die normaal gesproken kiezen voor een citytrip of strandvakantie. Hopelijk blijft deze trend en zullen steeds meer landgenoten ervaren hoeveel energie een vakantie in de natuur geeft.

Tijdens je reizen en activiteiten heb je vast mooie foto’s gemaakt. Doe nu, met je mooiste foto’s, mee met onze fotowedstrijd en win het splinternieuwe boek ‘De Grenzeloze rivier’ van Mathijs Deen.

De grenzeloze rivier

In De grenzeloze rivier neemt Mathijs Deen, net als in zijn veelgeprezen boeken De Wadden en Over oude wegen, de lezer mee in zijn unieke wereld: het schemergebied tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding.

‘Stel dat de rivier een personage is, dan heeft ze ook een geboorte en een dood. Vertel me hoe dat is gegaan.’ Die vraag stelt Mathijs Deen op een zonnige septemberdag aan zijn tafelgenoot, een geoloog. Het antwoord dat volgt is het begin van een reis die de lezer meevoert van een tijd ver voordat we spraken van een Europees continent naar de dagen van nu, waarin schippers de rivier de Rijn nog altijd als een levend wezen zien, een persoon.

Mathijs Deen. De Grenzeloze Rivier.

Via de machtige nijlpaarden die miljoenen jaren geleden aan de oevers graasden naar de vermoeide zalm die zijn habitat langzaam veranderen zag; van het oermeisje van Steinheim tot de Romeinse generaal Corbulo, de jonge Goethe en de Noordzeevisser Kommer Tanis: Deen vertelt hun verhalen, waarin de rivier altijd aanwezig is, soms als hoofdpersonage, soms als figurant. Hij laat ons naar de Rijn en haar stroomgebied kijken door de ogen van haar bewoners, toen en nu, en laat zien hoe de rivier sinds het begin der tijden verbindt en verdeelt, schrik aanjaagt, troost, draagt en verzwelgt. Bestel hier alvast De Grenzeloze rivier.

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publicieerde hij het alom geprezen De Wadden, waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht. In 2018 verscheen Over oude wegen, dat zeer lovend werd ontvangen en dat, net als zijn roman Onder de mensen, ook in Duitse vertaling werd uitgebracht. Deens laatste boek, Het lichtship, is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2021.

Doe nu mee met de fotowedstrijd en win dit geweldige boek!

Hoe voeg ik mijn foto’s toe?

Klik hieronder op de “Upload” knop. Geef je foto een naam bij “Titel van de foto” en voeg je e-mailadres toe (dan kunnen we je berichten als je hebt gewonnen). Onder “Selecteer je foto” klik je op “kies bestand” en selecteer je de foto op je computer. Tot slot klik je op “Upload”. Onze redactie zal je foto beoordelen voordat deze online gaat.

Je foto mag niet groter zijn dan 4MB, maar we verzoeken je foto’s te uploaden met bestandsformaat kleiner dan 1MB, om de website niet te vertragen. Je kunt met maximaal drie foto’s meedoen.

Zie je je foto’s niet gelijk? Misschien moet je dan de pagina een keer verversen. Natuurlijk mag je al je vrienden en familie oproepen om op jouw mooiste foto te stemmen. Zo vergroot je je kansen om te winnen. Succes!


Deze fotowedstrijd liep tot 17 september 2021. De winnaar is ondertussen bekend.  Hieronder zie je de winnende foto, gemaakt in de omgeving van Lech, Oostenrijk. 


De winnende foto van Eric Cronin uit België. 

Lees hier alle reisverhalen van Mountainreporters


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer