Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Groen licht voor reizen naar Finland voor zomer 2020

Door Edwin Hagenouw 

Terwijl we vooraf dachten dat landen met veel natuur en ruimte als eerste hun grenzen zouden openen voor reizen in het (post)corona tijdperk bleek de realiteit totaal anders. Terwijl de, vaak overvolle, landen in het zuiden van Europa groen licht gaven voor reizigers uit het buitenland bleven de grenzen van de landen in het uiterste noorden van ons continent gesloten of bleven er strikte regels gelden.

Maar deze keer hebben we goed nieuws over reizen naar Scandinavië. Na Denemarken geeft ook Finland groen licht voor deze zomer. Vanaf 13 juli mogen Nederlanders en Belgen eindelijk weer op vakantie naar Finland. De Finse regering kondigde vandaag aan dat de inreisrestricties voor zeventien landen in Europa worden opgeheven. Het aantal coronabesmettingen in Finland is zeer laag, voorwaarde om op de groen lijst te komen is dat er de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners niet meer dan acht personen besmet zijn geraakt.

Overnachten in een Mökki aan een van de vele meren in Finland

Coronaprotocollen

Uiteraard gelden in Finland ook hygiëne- en coronaprotocollen waaronder voldoende afstand houden en handen wassen. Buiten, in openbare ruimten en in het openbaar vervoer is het dragen van mondkapjes niet verplicht. Op luchthavens in Finland wordt wel sterk aanbevolen om mondkapjes te dragen. Restaurants, bars en cafés mogen tot 02.00 uur open blijven en tot 01.00 uur alcohol serveren. Alle gasten moeten aan een tafel zitten die op gepaste afstand geplaatst zijn. Attracties en toeristische bezienswaardigheden zijn sinds 1 juni weer geopend. Contactloos betalen is overal de norm.


Nadere informatie over actueel reisadvies voor reizigers vind je via deze link.


Bijzonder overnachten

Als er een land in Europa is waar frisse lucht rijkelijk aanwezig is, is het Finland. Er wonen ruim 5,5 miljoen mensen op een oppervlakte dat 10 maal zo groot als Nederland is en 75% van het landoppervlakte is bos. Een ideale plek om ongestoord vakantie te vieren, is een van de veertig nationale parken die het land telt.

Gratis overnachten kan in een zogeheten Saavu, een houten hutje met wat slaapbanken waarvan de voorzijde open is

Het grootste, en meest noordelijke, nationale park is het Lemmenjoki national park waar de een klein deel van de inheemse Sami bevolking woont. Gratis overnachten kan in een zogeheten Saavu, een houten hutje met wat slaapbanken waarvan de voorzijde open is. Wil je zwevend tussen de bomen overnachten, dit kan onder meer in het Nuuksio National park in Espoo. Meer info lees je hier.

Fietsen langs eilanden

Fietsen of wandelen en vrijwel niemand tegenkomen is vrij gebruikelijk in de weidse uitgestrektheid van dit land. Voor wie het eiland gevoel wil ervaren, is de archipelago trail nabij Turku een aanrader. Het archipel bestaat uit duizenden eilandjes en de 250 kilometer langer trail gaat over de grootste eilandjes waaronder Pargas, Nagu en Houtskär en Iniö. Het merendeel van de veerdiensten is gratis. Lees meer. 

Mökki en Samaairob

Voor een alleen op de wereld ervaring boek je een mökki, in Finland een begrip, het is het Finse woord voor een houten vakantiehuisje, heel vaak met sauna en open haard en vrijwel altijd gelegen in een bos of aan een van de 188.000 meren die Finland rijk is dus ook ideaal voor wie van zwemmen, vissen, kajakken of kanoën houdt. Er zijn er ongeveer 500.000 variërend van twee personen tot wel tien personen of meer.

Finland
Vanuit je Mökki stap je in een kano voor een ontmoeting met een Samaairob

Boek je een mökki aan het meer van Samaai, het grootste meer in Finland, dan heb je kans op een bijzondere ervaring: het spotten van een Samaairob die op een rots ligt te zonnebaden. Deze robbensoort heeft zich aangepast aan het zoetwater en komt allen hier voor. Lees verder. 


MEER VERHALEN EN ARTIKELEN OVER REIZEN NAAR FINLAND


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

2 Reactie op “Groen licht voor reizen naar Finland voor zomer 2020”

 • Jonas Thys
  26 oktober 2020 at 14:49

  Super nieuws! Let’s go! 🙂

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   26 oktober 2020 at 15:09

   Hahaha, maar wel oud goed nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer