klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Daar het weer wisselvallig kan zijn in de herfst dat weten we, maar hoe sinds een mooie reeks dagen hier afgewisseld kan worden met bakken regen blijft bijzonder. Dit bleek ook maar weer eens tijdens onze 2e editie van de Herfst Survival Trektocht. Aanvankelijk waren de vooruitzichten voor deze week best prima, maar naarmate het dichterbij kwam veranderde verwachting maar regen, veel regen. Om precies te zijn 100mm in 72 uur tijd, non stop.

Uiteraard heb je als guide een plan en een plan B en C, maar liever dat je deze op voorhand niet in. De eerste dag zou mooi zijn en op dag 2 zou het beginnen met druilerige regen.

We besloten om dag 2 het hogerop te zoeken en naar een berghut te lopen op 1200m. Dit omdat de waterstanden bovenop in de beekjes en rivieren minder water bevatten dan beneden. Het bleek de juiste keuze. Na een nacht in de hut, was het op dag 3 echt bar en boos. Windkracht 7/8, 2 graden en ijsregen 24 uur lang. We hebben besloten om hier nog een nachtje te blijven om het slechte weer uit te zitten. Kamperen in deze omstandigheden zou onverantwoord zijn. Koen en ik, beide de guides op deze trip waren het hier over eens.

Op de 4e dag zou de regen minder worden en uiteindelijk zelfs droog. We hebben de keuze gemaakt om naar een volgende hut te lopen, maar wel op hoogte te blijven vanwege het vele water dat naar beneden loopt. Lager zouden we problemen kunnen ervaren bij river crossings Ed. Veertien kilometer verplaatsen in de regen is een recept om toch nat te worden. Ook al heb je de beste hard shell van de wereld. Het water loopt er bij je hoofd of armen toch wel in uiteindelijk.

Eenmaal aangekomen in de hut, kon iedereen weer alles drogen bij de kachel en opwarmen. Blijven bewegen en eten is het devies bij zo’n verplaatsing. Niet teveel stoppen, want dan koel je af.Na nog een derde nacht, in weliswaar een andere hut, klaarde het op. We hebben nog genoten van de prachtige uitzichten die Noorwegen te bieden heeft in de herfst.

Ondanks de hutten, was dit een prachtige editie met mooie mensen. En de les die hierin verscholen ligt, hou niet star vast aan het plan, maar maak verstandige keuzes, en maak ze samen.

Wil jij ook op avontuur in de wildernis van Scandinavië? Bekijk dan het aanbod van Surviking en laat je adviseren door onze wildernisgidsen.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer