Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het komende halfjaar wil ik jullie graag meenemen op mijn reis door Amerika. Door de Mojave woestijn, de Sierra Nevada, Yosemite, het Cascade gebergte en alles daartussen. Ik ga de Pacific Crest Trail lopen. Een droom die is ontstaan door twee virussen. Een die ik lang geleden heb opgelopen. De drang naar avontuur. De ander was het coronavirus, dat ervoor zorgde dat ik niet eens meer een trap op kon lopen. Hierdoor spookte vaak door mijn hoofd dat de dingen die ik zo graag deed wel eens einde verhaal konden zijn. 

Gelukkig bleken dat demonen, want na bijna twee jaar heb ik de astma die ik door corona heb gekregen onder controle, werk ik weer fulltime en sport ik weer volledig zoals ik voorheen kon. Genoeg vertrouwen in mijn lijf om dit grote avontuur aan te gaan. Tijdens het herstellen heb ik al heerlijk kunnen dromen en voorbereiden en ik geloof er heilig in dat dat mijn herstel goed heeft gedaan.

Waar liep ik tegenaan

Oké nu klaar met de ellende op naar mooie en positieve verhalen. Hoe gingen die voorbereiding dan en waar liep ik tegenaan. Los van al het papierwerk. Wat heb ik nodig om mezelf een beetje gerust te stellen voor deze enorme expeditie. Ik ben cursussen gaan volgen. Sommigen waren puur herhaling voor me, maar herhaling haalt veel van de dingen die je in het dagelijks leven niet gebruikt weer naar boven.

Een survival cursus bij Jay Jansen. Hoe maak je bijvoorbeeld vuur met nat hout. Een meteorologie cursus van Surviking en de Alpenweermannen. Hoe kan ik aan de wolken zien of ik wel of niet die bergketen op moet gaan. Een kaart en kompas en outdoor EHBO cursus bij André en Lian de Jel. Zij helpen graag mensen op weg en hebben ook een fantastische website friendlyhiker met heel veel info over de pct.

Speciaal voor de PCT class of ’22 hebben ze deze cursussen spontaan georganiseerd en wat hebben ze ons onwijs goed op weg geholpen! Wat doe je in een sneeuwstorm als je het pad niet meer ziet en niet weet waar je bent. En wat doe je als iemand een been breekt of als je een beer tegenkomt.

Veel te regelen

Tussen alle praktische informatie door kwam er een permit om de hoek kijken en een visum, een huurder voor mijn huis, onbetaald verlof op mijn werk, verzekeringspapieren en bewijzen daarvan in het Engels, automatische incasso’s, auto schorsen, medicatielijsten, recepten in het Engels, belasting regelen, Inentingen (booster), corona regels, QR-codes, eerste dagen in San Diego vastleggen, ik kan nog wel even doorgaan.

Dus het vertrouwen in mezelf en al het papierwerk is geregeld. Nu de planning nog. Gelukkig zijn er mensen die daar handige tools voor hebben gemaakt. Op Craig’s pct planner bijvoorbeeld kan je heel makkelijk en netjes je planning invullen en daarnaast de hoogte meters zien. Met kaarten ernaast, de app far-out om de waterpunten en tentspots te kunnen zien en informatie over resupply punten heb je een tafel vol aan informatie en heb ik dag voor dag uitgestippeld. Een hoop werk maar dit gaat me wel een houvast geven. En een stukje overzicht.

I think I’m ready!!
Ik zal jullie hier op de hoogte houden van mijn trip en je kunt me eventueel op Instagram @nextwanderer volgen voor foto’s en kortere verhaaltjes.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer