Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het ultieme avontuur: Fjällräven Polar

Door: Edwin Hagenouw

Het wereldwijd succesvolle evenement Fjällräven Polar zal ook volgend jaar weer plaatsvinden. Elk jaar in april neemt het Zweedse outdoormerk een groep van 30 outdoorfans van over de hele wereld mee naar het Scandinavische gebied boven de poolcirkel voor het avontuur van hun leven: een team sleehonden rijden gedurende 300 kilometer over de toendra. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met dergelijke extreme buitenactiviteiten.

Dit is de kans voor Fjällräven om de wereld te laten zien dat met de juiste materialen, een goede voorbereiding en ondersteuning iedereen kan genieten van een winterexpeditie in de natuur.

Wil jij volgend jaar mee naar het hoge noorden?

Aanvragers moeten hun video- of fotoaanmelding online indienen. De aanmeldperiode, die dit jaar loopt van 15 november tot 13 december 2018, telde vorig jaar 4.573 inzendingen. De speciale website ontving in deze periode bijna 3 miljoen bezoeken, terwijl de aanmelders gezamenlijk ongeveer 987.000 stemmen verwierven.

Het begin van iets groters en beters

Voor sommigen is Fjällräven Polar het begin van iets groters en beters. Voor een select aantal is het een echt levensveranderende ervaring. Voor Polar was Larry Daugherty een arts die zich specialiseerde in kankerbehandeling en met zijn gezin in het warme Florida woonde.  Sinds zijn kinderjaren droomde hij al van een reis per hondenslee over de bevroren toendra. Maar die droom kwam pas echt tot leven toen hij een artikel over Fjällräven Polar in een tijdschrift las.

Fjällräven Polar 2019. Meld je nu aan!

“Het enige waar ik over kon praten toen ik thuiskwam, was dat artikel. Dezelfde avond heb ik een camera klaargezet en mijn Polar-aanmelding opgenomen. Het was een vrij eenvoudige boodschap, alleen ik en mijn droom, niets meer. “

Larry was dat jaar een van de keuzes van de jury. En slechts een paar maanden later reed hij met een hondenslee van Noorwegen naar Zweden en veranderde die levenslange droom in werkelijkheid.

Hoe kun jij je aanmelden?

De aanmeldperiode voor het Fjällräven Polar 2019 loopt van 15 november tot 13 december 2018. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Er zijn twee manieren om door te gaan. De eerste is door stemmen van mensen van over de hele wereld. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op zijn favoriete deelnemer.

Als je een sterk en inspirerende verhaal hebt dan steunen wij jouw aanmelding via Mountainreporters en onze social media

Daarnaast is er een deskundige jury die ook een stem uitbrengt. De totale score bepaalt uiteindelijk wie er mee mag op dit ultieme avontuur van zijn of haar leven. Meld jij je aan? Laat het ons weten. Als je een sterk en inspirerende verhaal hebt dan steunen wij jouw aanmelding via Mountainreporters en onze social media.


Lees hier alles over Fjällräven Polar 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer