Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het ultieme avontuur: Fjällräven Polar

Door: Edwin Hagenouw

Het wereldwijd succesvolle evenement Fjällräven Polar zal ook volgend jaar weer plaatsvinden. Elk jaar in april neemt het Zweedse outdoormerk een groep van 30 outdoorfans van over de hele wereld mee naar het Scandinavische gebied boven de poolcirkel voor het avontuur van hun leven: een team sleehonden rijden gedurende 300 kilometer over de toendra. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met dergelijke extreme buitenactiviteiten.

Dit is de kans voor Fjällräven om de wereld te laten zien dat met de juiste materialen, een goede voorbereiding en ondersteuning iedereen kan genieten van een winterexpeditie in de natuur.

Wil jij volgend jaar mee naar het hoge noorden?

Aanvragers moeten hun video- of fotoaanmelding online indienen. De aanmeldperiode, die dit jaar loopt van 15 november tot 13 december 2018, telde vorig jaar 4.573 inzendingen. De speciale website ontving in deze periode bijna 3 miljoen bezoeken, terwijl de aanmelders gezamenlijk ongeveer 987.000 stemmen verwierven.

Het begin van iets groters en beters

Voor sommigen is Fjällräven Polar het begin van iets groters en beters. Voor een select aantal is het een echt levensveranderende ervaring. Voor Polar was Larry Daugherty een arts die zich specialiseerde in kankerbehandeling en met zijn gezin in het warme Florida woonde.  Sinds zijn kinderjaren droomde hij al van een reis per hondenslee over de bevroren toendra. Maar die droom kwam pas echt tot leven toen hij een artikel over Fjällräven Polar in een tijdschrift las.

Fjällräven Polar 2019. Meld je nu aan!

“Het enige waar ik over kon praten toen ik thuiskwam, was dat artikel. Dezelfde avond heb ik een camera klaargezet en mijn Polar-aanmelding opgenomen. Het was een vrij eenvoudige boodschap, alleen ik en mijn droom, niets meer. “

Larry was dat jaar een van de keuzes van de jury. En slechts een paar maanden later reed hij met een hondenslee van Noorwegen naar Zweden en veranderde die levenslange droom in werkelijkheid.

Hoe kun jij je aanmelden?

De aanmeldperiode voor het Fjällräven Polar 2019 loopt van 15 november tot 13 december 2018. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Er zijn twee manieren om door te gaan. De eerste is door stemmen van mensen van over de hele wereld. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op zijn favoriete deelnemer.

Als je een sterk en inspirerende verhaal hebt dan steunen wij jouw aanmelding via Mountainreporters en onze social media

Daarnaast is er een deskundige jury die ook een stem uitbrengt. De totale score bepaalt uiteindelijk wie er mee mag op dit ultieme avontuur van zijn of haar leven. Meld jij je aan? Laat het ons weten. Als je een sterk en inspirerende verhaal hebt dan steunen wij jouw aanmelding via Mountainreporters en onze social media.


Lees hier alles over Fjällräven Polar 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer