De nieuwe 2-persoonstent Telos TR2 van Sea to Summit is een ultralichte backpacktent gemaakt voor avontuurlijke trektochten. De ingenieurs van Sea to Summit hebben het tot hun missie gemaakt om een tent te ontwerpen die je eenvoudig opzet en vol zit met slimme functies. Met nadruk op ruimte, ventilatie en veelzijdigheid.

Wat ruimte betreft: dankzij de Tension Ridge technologie van Sea to Summit creëer je extra hoogte in de tent. De technologie zorgt ervoor dat de tentstokken, dwars in het midden van de tent, onder spanning komen te staan en naar boven uitlopen. Deze constructie als noktent zorgt voor comfortabele bewegingsvrijheid en door de twee grote ingangen kun je steeds ongehinderd in de binnenruimte komen.

Aangenaam binnenklimaat en bijzonder veelzijdig

Hoe kleiner een tent hoe meer condens je vaak hebt. Daar heb je dankzij het effectieve ventilatiesysteem van de Telos TR2 totaal geen last van. Damp ontsnapt snel via openingen aan de bovenkant waardoor het binnenklimaat erg aangenaam blijft. De waterdichte buitentent biedt bescherming tegen barre omstandigheden met veel wind en regen.

Je kunt de veelzijdige Telos TR2 op verschillende manieren opzetten. Regent het, dan zet je eerst de buitentent op en daarna de binnentent om deze droog te houden. Bij droog, warm weer zet je enkel de binnentent op en kijk je ’s nachts door de mesh heen naar de sterren terwijl je geen last hebt van insecten. Ideaal is ook de hang-out mode: met behulp van twee wandelstokken of de hang-out pole set converteer je de buitentent in een handomdraai naar een half open shelter. Erg comfortabel als schaduwplek in de zon, als windscherm of bij een wolkbreuk. De Sea to Summit hang-out pole set is apart verkrijgbaar.

Ook de Light Bar zul je vaak gebruiken: de opbergzak van de tentstokken kan met twee drukknopjes bevestigd worden in de nok van de tent. Stop er een hoofdlamp in en je creëert een gezellige lamp met diffuus licht. Dankzij het FairShare Storage System van 3 opbergzakken kan het gewicht handig verdeeld worden over de rugzakken van jou en je trekkingmaatje. Na het opzetten veranderen de zakken in vakken voor het opbergen van spullen.

Snel opzetten, omvormen en afbreken

De kleurgecodeerde, ultrasterke DAC NSL-stokkenset en de Quick Connect Tent Feet zorgen ervoor dat je de tent in een mum van tijd opzet, afbreekt en omvormt. Kortom, de Telos TR2 is een formidabele backpacktent en gemaakt voor een lange levensduur met eersteklas materialen als YKK-ritsen, 7-serie aluminium hardware en PeU-gecoate buitentent.

Sea to Summit te koop bij Twinseasons

Wintersport- en Outdoor-specialist Twinseasons in Groningen verkoopt alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie of wintersport. De ervaren medewerkers kunnen je adviseren bij al je vragen en outdooruitdagingen. Zij verkopen de beste outdoormerken, waaronder Sea to Summit. Natuurlijk in de winkel, maar vanzelfsprekend kun je ook online bestellen via de website.


Over Sea to Summit
Sea to Summit levert een complete uitrusting voor zelfs de meest extreme outdooravonturen. Met een focus op laag gewicht en volume zorgen de producten voor comfort wanneer je dat nodig hebt. Een breed assortiment met onder andere de populaire Sea To Summit Ultralight serie zorgt voor de geschikte uitrusting op het juiste moment. Het wereldmerk wordt in meer dan 60 landen verkocht.

Meer weten en de hele collectie van Sea to Summit bekijken? Check ook de website van Twinseasons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.