klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Dokter Paul Harnett is tijdens de Londense Marathon maar liefst 20 minuten sneller dan zijn voorganger 

Door: Ilse Nijhof

Een marathon rennen is wat mij betreft een behoorlijke uitdaging. Iets meer dan 42 kilometer rennen, dat doe je niet zomaar. Dokter Paul Harnett deed hier nog een schepje bovenop, hij verbrak het Guiness World Record voor snelste marathontijd in.. skischoenen!! Dit record zette hij neer tijdens de marathon in Londen. Harnett finishte in 5 uur en 30 minuten..

Nieuw record

Nou vinden de meeste skiërs het vaak al een hel om een klein stukje te lopen op skischoenen, laat staan dat je dit 42 kilometer lang moet doen.. Toch was deze man niet de eerste die een poging deed. Zijn voorganger zette een tijd van 5:52:16 neer. Paul was dus maar liefst meer dan 20 minuten sneller dan zijn voorganger en komt hiermee in het Guiness Book of Records.

Marathon
In deze schoenen liep Paul Harnett de Londense Marathon. Foto Paul Harnett

Voor het goede doel

Paul Harnett is in het dagelijks leven orthopedisch chirurg en gespecialiseerd in heupfracturen. Hij heeft dan ook meerdere fracturen behandeld die juist door een marathon zijn ontstaan. Je zou denken dat juist hij zou weten dat zijn actie niet heel handig voor zijn lichaam is. Gelukkig had deze dokter een goede reden om het toch te doen. Dokter Harnett haalde namelijk geld op voor de British Paralympic Association en World Orthopedic Concern. Volgens hem is dit maar een fractie van wat zij elke dag doormaken.

Doneren kan nog steeds via deze website

Bron: Paul Harnett & teton gravity


Lees ook:
De top 5 meest bijzondere marathons ter wereld
Dit is de enige marathon waarbij je 23 glazen wijn moet drinken voor je mag finishen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer