ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

De man overleefde enkel op water

Door: Ilse Nijhof

Een 73-jarige man is een week nadat hij vermist werd levend teruggevonden in het Mount Waterman gebied in het Angeles National Forest vlakbij Los Angeles. Eugene Jo was 22 juni op pad met een groep medewandelaars toen hij na de lunch werd vermist. Na een enorme zoektocht is de man nu levend teruggevonden.

Zoektocht

Direct na de vermissing werd er een enorme zoektocht gestart, bestaande uit 75 mensen verdeeld in 11 teams. Lange tijd was er geen spoor te vinden van de man, totdat hij tijdens een achtste reddingsoperatie werd opgemerkt door het Altadena Search and Rescue Team van het Sheriffs Department in Los Angeles County. Zij daalden de ‘Devils Canyon’ af toen ze de man zagen. Hij was enkele kilometers verwijderd van het spoor van de oorspronkelijke wandeling.

Overleven op water

De reddingswerkers zeiden dat Eugene Jo erg zwak was maar nog wel kon lopen en communiceren. De man had water gevonden in de Devil’s Canyon Creek en kon zichzelf hierdoor in leven houden. Geluk bij een ongeluk hierbij was dat het waterpeil als gevolg van zwaardere regenval dit jaar hoger stond.

“Gelukkig was er in die canyons water” zegt Sgt. John Gilbert van de Montrose Search and Rescue van LA County Sheriff’s Department. ‘We baden dat hij een van de waterbronnen in dat gebied zou vinden, zodat hij zichzelf kon onderhouden want het is duidelijk dat hij het niet overleefd had als er geen water te vinden was’.

Geen letsel

Jo werd nadat hij was ontdekt overgevlogen naar een ziekenhuis. Hij werd hier kort behandeld maar leek geen traumatisch letsel overgehouden te hebben. Jo is herenigd met zin familie en ontslagen uit het ziekenhuis.

Bron: ABC7 NBC
Hoofdfoto: Pixabay

Lees hier meer inspirerende verhalen

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.