Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De man overleefde enkel op water

Door: Ilse Nijhof

Een 73-jarige man is een week nadat hij vermist werd levend teruggevonden in het Mount Waterman gebied in het Angeles National Forest vlakbij Los Angeles. Eugene Jo was 22 juni op pad met een groep medewandelaars toen hij na de lunch werd vermist. Na een enorme zoektocht is de man nu levend teruggevonden.

Zoektocht

Direct na de vermissing werd er een enorme zoektocht gestart, bestaande uit 75 mensen verdeeld in 11 teams. Lange tijd was er geen spoor te vinden van de man, totdat hij tijdens een achtste reddingsoperatie werd opgemerkt door het Altadena Search and Rescue Team van het Sheriffs Department in Los Angeles County. Zij daalden de ‘Devils Canyon’ af toen ze de man zagen. Hij was enkele kilometers verwijderd van het spoor van de oorspronkelijke wandeling.

Overleven op water

De reddingswerkers zeiden dat Eugene Jo erg zwak was maar nog wel kon lopen en communiceren. De man had water gevonden in de Devil’s Canyon Creek en kon zichzelf hierdoor in leven houden. Geluk bij een ongeluk hierbij was dat het waterpeil als gevolg van zwaardere regenval dit jaar hoger stond.

“Gelukkig was er in die canyons water” zegt Sgt. John Gilbert van de Montrose Search and Rescue van LA County Sheriff’s Department. ‘We baden dat hij een van de waterbronnen in dat gebied zou vinden, zodat hij zichzelf kon onderhouden want het is duidelijk dat hij het niet overleefd had als er geen water te vinden was’.

Geen letsel

Jo werd nadat hij was ontdekt overgevlogen naar een ziekenhuis. Hij werd hier kort behandeld maar leek geen traumatisch letsel overgehouden te hebben. Jo is herenigd met zin familie en ontslagen uit het ziekenhuis.

Bron: ABC7 NBC
Hoofdfoto: Pixabay

Lees hier meer inspirerende verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer