klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De man overleefde enkel op water

Door: Ilse Nijhof

Een 73-jarige man is een week nadat hij vermist werd levend teruggevonden in het Mount Waterman gebied in het Angeles National Forest vlakbij Los Angeles. Eugene Jo was 22 juni op pad met een groep medewandelaars toen hij na de lunch werd vermist. Na een enorme zoektocht is de man nu levend teruggevonden.

Zoektocht

Direct na de vermissing werd er een enorme zoektocht gestart, bestaande uit 75 mensen verdeeld in 11 teams. Lange tijd was er geen spoor te vinden van de man, totdat hij tijdens een achtste reddingsoperatie werd opgemerkt door het Altadena Search and Rescue Team van het Sheriffs Department in Los Angeles County. Zij daalden de ‘Devils Canyon’ af toen ze de man zagen. Hij was enkele kilometers verwijderd van het spoor van de oorspronkelijke wandeling.

Overleven op water

De reddingswerkers zeiden dat Eugene Jo erg zwak was maar nog wel kon lopen en communiceren. De man had water gevonden in de Devil’s Canyon Creek en kon zichzelf hierdoor in leven houden. Geluk bij een ongeluk hierbij was dat het waterpeil als gevolg van zwaardere regenval dit jaar hoger stond.

“Gelukkig was er in die canyons water” zegt Sgt. John Gilbert van de Montrose Search and Rescue van LA County Sheriff’s Department. ‘We baden dat hij een van de waterbronnen in dat gebied zou vinden, zodat hij zichzelf kon onderhouden want het is duidelijk dat hij het niet overleefd had als er geen water te vinden was’.

Geen letsel

Jo werd nadat hij was ontdekt overgevlogen naar een ziekenhuis. Hij werd hier kort behandeld maar leek geen traumatisch letsel overgehouden te hebben. Jo is herenigd met zin familie en ontslagen uit het ziekenhuis.

Bron: ABC7 NBC
Hoofdfoto: Pixabay

Lees hier meer inspirerende verhalen

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer