Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Grindelwald heeft een nieuw avontuur toegevoegd aan de bestaande portfolio. Zwitserlands First Eagle Glider is afgelopen augustus geopend. Je zweeft als een adelaar vanuit het Shreckfeld station naar het gondelstation First en weer terug. Mocht je denken dat zweven lekker relaxt is, niets is minder waar. Er kunnen snelheden van maar liefst 83 kilometer per uur behaald worden!

Glider
Durf jij het?

Sneller dan alle anderen

Met de nieuwe attractie reageert Jungfrau Railways op de toegenomen vraag naar activiteiten in het gebied. The First Glider loopt parallel aan de bestaande First Flyer, met gasten verdeeld over beide. De attractie bestond al in Oostenrijk maar is nu dus overgenomen in Zwitserland. Er zijn wereldwijd slechts acht vergelijkbare gliders. In vergelijking met zijn rivalen maakt de First Glider indruk met zijn bovengemiddelde hoge vluchtsnelheid van 72 kilometer per uur bergopwaarts en 83 kilometer per uur bergafwaarts.

Er zijn prachtige panoramische uitzichten tijdens deze 800 meter lange vlucht.

Glider
Lijkt net echt

Minimale leeftijd en lengte

Wil je een ritje maken aan deze adelaar? Dan moet je minstens 10 jaar en 130 centimeter lang zijn. Je legt er 29 CHF (volwassenen) of 22 CHF (kinderen) voor neer als je al in bezit bent van een bergbaanticket. Met bergbaanticket kost het CHF 51. Ik zeg doen!

De First Eagle Glider is het hele jaar door geopend, andere activiteiten die je in dit gebied in de zomer kunt doen zijn de berg afroetsjen met Mountain Carts of Trotti-Bikes.

Voor meer informatie en kaartjes kijk je hier!

Bron: www.jungfrau.ch


Lees hier alle artikelen over Zwitserland


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer