De mooiste plekken om te duiken en te snorkelen op Sardinië

Door Edwin Hagenouw | Voigt Travel

Snorkelen of duiken in Europa? Ga naar Sardinië! Sardinië is één van de beste plekken in Europa om te duiken of te snorkelen. De turkooisblauwe zee en het parelwitte zand maken van de Sardijnse stranden tropische plaatjes. Tel daar het onderwaterzicht bij op en compleet is je perfecte snorkel- en duikplek. Trek je wetsuit maar aan en zet je snorkelbril alvast op, want van dit artikel krijg je nu al zin in een duik- of snorkelavontuur op Sardinië. We tippen je de beste plekken.

Capo Caccia: een magische plek

Capo Caccia is een beschermd natuurgebied en een perfecte plek om te snorkelen of te duiken. Rondom deze 180 meter hoge kaap poppen tal van rotsformaties op uit de kraakheldere Middellandse Zee. Onder water zorgen deze rotsformaties voor indrukwekkende holtes en grotten.

Capo Caccia
Capo Caccia, Sardinië. Een prachtig verstilde plek.

In deze holtes en grotten leven vele kleurrijke en bijzondere vissen. Wat dacht je van zee-egels, gekleurde vissen en doorzichtige kwallen? Wanneer de zon haar licht door de holtes en grotten schijnt, krijgt het zicht onder water een magisch effect.

Cala Brandinchi: Klein Tahiti

Cala Brandinchi is één van de mooiste én bekendste stranden van Sardinië. Het strand wordt ook wel ‘Klein Tahiti’ genoemd. En dat kun je je goed voorstellen wanneer je met je voeten in het zachte witte zand staat, uitkijkend over de heldere blauwe zee en de groene heuvels in de verte. Op Cala Brandinchi duurt het lang voordat het diep wordt. Na 700 meter krijg je pas het gevoel dat je niet meer kunt staan. Ideaal om direct in de kustlijn te snorkelen.

Cala Goloritze: een exclusief strand

Het kleine strand van Cala Goloritze is onderdeel van een ravijn. Je komt hier alleen per boot of te voet. Dat maakt Cala Goloritze een exclusief strand waar je perfect kunt snorkelen. Het is er rustig en schoon.

Dat maakt Cala Goloritze een exclusief strand waar je perfect kunt snorkelen

Daarnaast trekken de stenen in de zee veel gekleurde vissen en diverse soorten koraal aan. Dobber lekker met je gezicht in de warme zee rond langs deze levendige rotsen en geniet van een gloeiende zon op je rug. Vergeet je niet in te smeren.

Cala Coloritze
Cala Goloritze. Fotocredits: Karri (Flickr)

Bue Marino Caves: snorkelen in een zeegrot

Op drie kilometer afstand van het prachtige Cala Luna liggen de Bue Marino caves: een reusachtige zeegrot vol stalactieten, stalagmieten en immens grote rotsen. Vanaf Cala Luna worden verschillende bootexcursies aangeboden. Je kunt er namelijk niet komen met de auto. Wel kun je vanaf Cala Fuili een wandeltocht langs een aantal baaien richting Bue Marino maken.

Bue Marino
Grotte del Bue Marino, Sardinië.

Cala Mariolu: duiken in een nationaal park

Ten noorden van Cala Goloritze ligt Cala Mariolu. Dit strand is onderdeel van Nationaal Park Golfo di Orosei en biedt prachtige plekken om te snorkelen én te duiken. Deze ruige kust, en dus ook de baai van Cala Mariolu, bestaat uit metershoge krijtstenen kliffen. De lichte kleur van deze kliffen weerkaatst licht in zee waardoor het water een mooie turkooisblauwe gloed krijgt.

Cala Mariolu
Cala Mariolu, Sardinië.

De zee is warm en super helder. Bovendien ben je snel in diep water waardoor je meteen goed zicht hebt op de vissen die dieper in zee leven. Direct voor de kust vind je daarnaast een aantal rotsen. Deze rotsen trekken heel veel koraal en vissen aan.

La Maddalena: op ontdekkingstocht op Sardinië

De paradijselijke La Maddalena archipel is een prachtige plek om te snorkelen. Hier kun je op ontdekkingstocht naar verstopte baaien en stranden tussen granietrotsen. Granietrotsen staan gelijk aan veel leven onder water. En dat betekent vele soorten gekleurde vissen! La Maddalena bereik je met de boot vanuit Palau.

La Maddalena Sardinië
La Maddalena, Sardinië

Tip: ga naar het eiland Budelli. Hier vind je Spiaggia Rosa. Dit roze strand steekt super mooi af bij het helderblauwe zeewater en de groene jeneverbomen. De kleur van het strand is het gevolg van resten koraal, schelpen en stukjes graniet. Spiaggia Rosa is niet toegankelijk, maar vanuit de boot, of in zee met je snorkelmasker op, kun je het strand goed bewonderen.

Wil je snorkelen of duiken op Sardinië en de mooiste stranden ontdekken? Boek je individuele rondreis over Sardinië bij Voigt Travel, bijvoorbeeld een Fly & Drive Sardinië langs de mooiste stranden en door de ruigste berggebieden. Je verblijft in waanzinnig sfeervolle accommodaties en rijdt langs de mooiste plekken van het eiland.


Lees meer artikelen over Sardinië


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.