klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Kanoën op een van de duizenden meren in Zweden

Door: Tessa Kramer

Met meer dan 100.000 meren, meer dan 3.000 km kustlijn en honderden rivieren is het niet gek dat Zweden zo’n populair land is om te gaan kanoën. Een aantal van deze mooie, zeer goed toegankelijke meren zijn de aansluitende meren Immeln/Raslangen/Halen. Zowel toegankelijk als in bereikbaarheid als de toegankelijkheid qua niveau nodig voor de kanotocht.

Zweden
De (globale) kano route

De planning

Een kanotocht vergt over het algemeen toch wel wat planning. Niet zozeer qua slaapplaatsen, want in Zweden kun je prima wildkamperen, maar vooral qua uitrusting en etenswaren. Zorg dat je voldoende, maar ook vooral niet te veel meeneemt, want het moet immers ook allemaal mee in de kano. Wij de hadden onze kano gehuurd in Olofstrom (OFK Kanotcentral), maar zijn we afgezet met de auto in Immeln om zo terug te kanoën naar Olofstrom. Zeker een aanrader! Dat geeft zowel een zekerheid dat iemand weet dat je op een bepaalde datum terug bent, als wel dat je op de terugweg geen gedoe hebt met het transporteren van de kano, maar dat al aan het begin hebt gedaan.

Genieten

Op het water is het vooral genieten van de natuur en de rust. Vergeet vooral niet om zonnebrandcrème mee te nemen, want op het water ben je zo verbrand!

Kano
Kanoën in Zweden

Om de volledige tocht te maken moeten echter wel enkele landtransporten gemaakt worden, die met wat inspanning, goed te doen zijn.

Kano landtransport
Landtransport

Kamp opzetten

En dan aan het eind van de dag, zet je je kamp op. Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden. Naast het wildkamperen zijn er ook een aantal vaste ‘camping’ spots.

Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden

Voorzieningen voor het maken van een kampvuur (hout & kampvuurplek) zijn daar meestal aanwezig en soms ook kleine open hutjes waar je eventueel kunt schuilen/slapen.

Kampvuur
Genieten bij het kampvuur

Lees hier alle reisverhalen over Zweden


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer