Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Kanoën op een van de duizenden meren in Zweden

Door: Tessa Kramer

Met meer dan 100.000 meren, meer dan 3.000 km kustlijn en honderden rivieren is het niet gek dat Zweden zo’n populair land is om te gaan kanoën. Een aantal van deze mooie, zeer goed toegankelijke meren zijn de aansluitende meren Immeln/Raslangen/Halen. Zowel toegankelijk als in bereikbaarheid als de toegankelijkheid qua niveau nodig voor de kanotocht.

Zweden
De (globale) kano route

De planning

Een kanotocht vergt over het algemeen toch wel wat planning. Niet zozeer qua slaapplaatsen, want in Zweden kun je prima wildkamperen, maar vooral qua uitrusting en etenswaren. Zorg dat je voldoende, maar ook vooral niet te veel meeneemt, want het moet immers ook allemaal mee in de kano. Wij de hadden onze kano gehuurd in Olofstrom (OFK Kanotcentral), maar zijn we afgezet met de auto in Immeln om zo terug te kanoën naar Olofstrom. Zeker een aanrader! Dat geeft zowel een zekerheid dat iemand weet dat je op een bepaalde datum terug bent, als wel dat je op de terugweg geen gedoe hebt met het transporteren van de kano, maar dat al aan het begin hebt gedaan.

Genieten

Op het water is het vooral genieten van de natuur en de rust. Vergeet vooral niet om zonnebrandcrème mee te nemen, want op het water ben je zo verbrand!

Kano
Kanoën in Zweden

Om de volledige tocht te maken moeten echter wel enkele landtransporten gemaakt worden, die met wat inspanning, goed te doen zijn.

Kano landtransport
Landtransport

Kamp opzetten

En dan aan het eind van de dag, zet je je kamp op. Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden. Naast het wildkamperen zijn er ook een aantal vaste ‘camping’ spots.

Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden

Voorzieningen voor het maken van een kampvuur (hout & kampvuurplek) zijn daar meestal aanwezig en soms ook kleine open hutjes waar je eventueel kunt schuilen/slapen.

Kampvuur
Genieten bij het kampvuur

Lees hier alle reisverhalen over Zweden


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer