Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Kanoën op een van de duizenden meren in Zweden

Door: Tessa Kramer

Met meer dan 100.000 meren, meer dan 3.000 km kustlijn en honderden rivieren is het niet gek dat Zweden zo’n populair land is om te gaan kanoën. Een aantal van deze mooie, zeer goed toegankelijke meren zijn de aansluitende meren Immeln/Raslangen/Halen. Zowel toegankelijk als in bereikbaarheid als de toegankelijkheid qua niveau nodig voor de kanotocht.

Zweden
De (globale) kano route

De planning

Een kanotocht vergt over het algemeen toch wel wat planning. Niet zozeer qua slaapplaatsen, want in Zweden kun je prima wildkamperen, maar vooral qua uitrusting en etenswaren. Zorg dat je voldoende, maar ook vooral niet te veel meeneemt, want het moet immers ook allemaal mee in de kano. Wij de hadden onze kano gehuurd in Olofstrom (OFK Kanotcentral), maar zijn we afgezet met de auto in Immeln om zo terug te kanoën naar Olofstrom. Zeker een aanrader! Dat geeft zowel een zekerheid dat iemand weet dat je op een bepaalde datum terug bent, als wel dat je op de terugweg geen gedoe hebt met het transporteren van de kano, maar dat al aan het begin hebt gedaan.

Genieten

Op het water is het vooral genieten van de natuur en de rust. Vergeet vooral niet om zonnebrandcrème mee te nemen, want op het water ben je zo verbrand!

Kano
Kanoën in Zweden

Om de volledige tocht te maken moeten echter wel enkele landtransporten gemaakt worden, die met wat inspanning, goed te doen zijn.

Kano landtransport
Landtransport

Kamp opzetten

En dan aan het eind van de dag, zet je je kamp op. Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden. Naast het wildkamperen zijn er ook een aantal vaste ‘camping’ spots.

Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden

Voorzieningen voor het maken van een kampvuur (hout & kampvuurplek) zijn daar meestal aanwezig en soms ook kleine open hutjes waar je eventueel kunt schuilen/slapen.

Kampvuur
Genieten bij het kampvuur

Lees hier alle reisverhalen over Zweden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer