ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Kanoën op een van de duizenden meren in Zweden

Door: Tessa Kramer

Met meer dan 100.000 meren, meer dan 3.000 km kustlijn en honderden rivieren is het niet gek dat Zweden zo’n populair land is om te gaan kanoën. Een aantal van deze mooie, zeer goed toegankelijke meren zijn de aansluitende meren Immeln/Raslangen/Halen. Zowel toegankelijk als in bereikbaarheid als de toegankelijkheid qua niveau nodig voor de kanotocht.

Zweden
De (globale) kano route

De planning

Een kanotocht vergt over het algemeen toch wel wat planning. Niet zozeer qua slaapplaatsen, want in Zweden kun je prima wildkamperen, maar vooral qua uitrusting en etenswaren. Zorg dat je voldoende, maar ook vooral niet te veel meeneemt, want het moet immers ook allemaal mee in de kano. Wij de hadden onze kano gehuurd in Olofstrom (OFK Kanotcentral), maar zijn we afgezet met de auto in Immeln om zo terug te kanoën naar Olofstrom. Zeker een aanrader! Dat geeft zowel een zekerheid dat iemand weet dat je op een bepaalde datum terug bent, als wel dat je op de terugweg geen gedoe hebt met het transporteren van de kano, maar dat al aan het begin hebt gedaan.

Genieten

Op het water is het vooral genieten van de natuur en de rust. Vergeet vooral niet om zonnebrandcrème mee te nemen, want op het water ben je zo verbrand!

Kano
Kanoën in Zweden

Om de volledige tocht te maken moeten echter wel enkele landtransporten gemaakt worden, die met wat inspanning, goed te doen zijn.

Kano landtransport
Landtransport

Kamp opzetten

En dan aan het eind van de dag, zet je je kamp op. Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden. Naast het wildkamperen zijn er ook een aantal vaste ‘camping’ spots.

Zoals eerder genoemd is wildkamperen hartstikke makkelijk en een slaapplekje is dan ook zo gevonden

Voorzieningen voor het maken van een kampvuur (hout & kampvuurplek) zijn daar meestal aanwezig en soms ook kleine open hutjes waar je eventueel kunt schuilen/slapen.

Kampvuur
Genieten bij het kampvuur

Lees hier alle reisverhalen over Zweden


 

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.