Verken de Galápagos Eilanden met Caroline van der Mark

Door Edwin Hagenouw | Bron: SNP Natuurreizen

Samen met marien-bioloog Caroline van der Mark heeft SNP Natuurreizen een unieke themareis naar de Galápagos archipel samengesteld. Op zondag 16 juni vertelt Caroline je graag meer over deze bijzondere natuurreis. Laat je meenemen, kijk mee door de ogen van Charles Darwin.

Ver in de Pacific, voor de kust van Ecuador, liggen de beroemde schildpadden eilanden nog altijd betoverend te zijn en evolutie hangt er nog altijd in de lucht. Marien-bioloog Caroline van der Mark neemt je graag mee in haar verhaal, zij belandde na haar studie natuurbeheer en mariene biologie voor twee jaar als natuurgids op Galápagos.

Wat maakt de Galápagos archipel zo bijzonder? Die onooglijke maar wereldberoemde Darwinvinken, met hun diversiteit aan snavelvormen in de maten Small, Medium en Large?

Biologische schatkamer

De vulkanische eilanden zijn nooit verbonden geweest met het vaste land. Door dit isolement ontwikkelde zich op elk eiland unieke soorten die nergens anders voorkomen. De Galapagos archipel is nog altijd een biologische schatkamer en een natuurlijk openlucht laboratorium om evolutie te bestuderen en begrijpen. Reuzenschildpadden zijn alleen hier en op de Seychellen te vinden, en er worden nog steeds nieuwe verhalen geschreven rondom deze wonderlijke oude reuzen. Daar gaan we naar kijken

Presentatie over de Galápagos archipel:

  • Datum en tijdstip: 16 juni om 13.30 uur
  • Plaats: SNP in Nijmegen, Molukkenstraat 7
  • De toegang is uiteraard gratis.
  • Meld je aan via deze pagina

Kom in de stemming met het lezen van de reis die samen met Caroline is samengesteld. Vanuit een comfortabel jacht komen we op de meest afgelegen eilanden Isabela, Fernandina en Genovesa waarin de eilandevolutie zichtbaar wordt. Het vertrek voor deze themareis staat gepland op 2 december 2019.

Meer informatie over de reis vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.