klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De wereld rond in 80 dagen op de fiets

Door Ilse Nijhof

De Schotse ultra avonturier Mark Beaumont (34) staat voor de uitdaging van zijn leven. De schot wil in 80 dagen de wereld rond fietsen. Hij heeft dit trucje eerder gedaan, 29000 kilometer in 194 dagen. Dat was in 2008 nog het wereldrecord. Het huidige record staat op 123 dagen en dat wil hij maar al te graag breken.

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen

Beaumont las als 12 jarig jongetje een artikel in de krant over iemand die door heel Schotland fietste en dacht meteen: dit wil ik ook! En het kwaad was geschied. Echter is het niet alleen bij Schotland gebleven maar doet hij de hele wereld er maar even bij. Van Afrika tot Amerika, van Europa tot aan Azië, hij is overal al geweest. Nu wil hij dit begin juli in één grote tocht doen. Dit keer met een groot team achter zich. Het is tenslotte niet niets.

Mark streeft ernaar om elke dag zo’n 400 kilometer te fietsen

Mark streeft ernaar om elke dag zo’n 400 kilometer te fietsen. Van de 80 dagen heeft hij drie dagen gereserveerd voor vluchten en twee reservedagen voor het geval dat er iets misgaat. Hij heeft elke dag 5.5 uur voor slaap gereserveerd en zal tijdens het fietsen voortdurend eten. Hij volgt een schema waarbij hij per dag 8000 (!) calorieën naar binnen moet werken.

Mark zal in Parijs beginnen en dan oostwaarts de wereld tegemoet gaan. Van Parijs naar Beijing, Perth, Auckland, Alaska, Halifax, Lissabon en weer terug naar Parijs. Hij komt ook één dag door ons land. Doordat hij oostwaarts gaat verliest hij per dag een kwartier door de verschillende tijdzones.

Wereldreis op de fiets
De reis die Mark zal gaan maken

Nederlandse trots

Beaumont legt zijn tocht af op een speciaal ontworpen KOGA fiets. Deze fiets is in Heerenveen ontwikkeld en met de hand gebouwd. Nederland wordt dus een klein beetje vertegenwoordigd

Fondsenwerving

Mark wil mensen uitdagen om te doen waar je van droomt. Hij hoopt het vertrouwen meegeven dat alles mogelijk is. Hij wil vooral jongeren aan het denken zetten: ‘What’s my 80 days?’ Ook is er een fundraising en educatief element toegevoegd. De Schot zal geld inzamelen voor Orkidstudio, die bijdraagt aan de bevordering van gemeenschappen wereldwijd door middel van innovatieve architectuur en constructie. De reis wordt ook gevolgd door Twinkl, een wereldwijde educatief platform voor basisscholen.

Bron: www.theguardian.com
Foto: www.fiets.nl en RTL late night

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer