Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Sleeping Giant op Hawaii

Door: Linda van der Graaf

Wat hou ik van hiken! En dan vooral in de bergen en het liefst niet te makkelijk. Af en toe een uitdagend klimmetje vind ik alleen maar heel erg leuk! In mei en juni waren wij op Hawaii. We deden 4 eilanden aan en hebben veel gehiked. De hike de Sleeping Giant omhoog op het eiland Kauai is mij het meest bijgebleven. Over deze Nounou West Trail vertel ik in deze blog.

A.k.a Nounou Mountain

Sleeping giant is de algemeen bekende naam, maar eigenlijk heet deze berg aan de oostkant van het eiland Kauai Nounou Mountain. De trail die wij deden heet dan ook Nounou West Trail. Je hebt ook de Nounou east trail. De west trail, is iets korter, maar wel stijler omhoog, 2,4 km t.o.v. 2,8 km voor de east trail. Omdat wij ’s middags een vliegtuig moesten halen naar Big Island hebben wij gekozen voor de kortere. Inmiddels waren we aardig gewend om veel omhoog te lopen, dus dat het stijler is geeft niet.

Glibberend de berg op

De nacht voordat we hierheen wilden gaan had het behoorlijk geregend. Ik had al gelezen dat het na een goede regenbui vaak erg modderig werd en het pad dan onbegaanbaar kan worden. Omdat de zon inmiddels wel weer door was gekomen en dit onze laatste kans was om hier te hiken zijn we toch gegaan. Het was op veel stukken zeker een enorme uitdaging om niet onderuit te gaan!

nounou west trail

Samen met het feit dat het al vrij snel inderdaad omhoog liep was het best een uitdaging. Maar daar houden we van, dus we hadden nog geen reden om terug naar de auto te gaan! 😉

nounou west trail

Vrij snel na de kruising met de east trail was een picknickplaats. Hier hadden we al super mooi uitzicht en konden we even uitpuffen. Ondanks de regen die ’s nachts was geweest was het wel gewoon weer super warm, zeker als de zon soms even doorkwam.

Volgens internet zou dat meer klimmen zijn dan lopen. En daar wordt het interessant!

Mijn thermometertje gaf al snel weer 30 graden aan. De picknickplaats is echt wel een mooie plek, maar dit is niet de echte top! We zijn een paar mensen tegen gekomen die het ook aandurfden vandaag, maar die haakten toch af om naar de echte top te gaan. Volgens internet zou dat meer klimmen zijn dan lopen. En daar wordt het interessant! 😉 Dan wil ik alleen maar juist wel erheen!

Klimmen naar de echte top

Dat laatste stuk was echt nog veel mooier dan het eerste stuk. We liepen over een soort bergkam met een smal paadje, met uitzicht aan beide kanten. Zo mooi! Je ziet rechts op de foto het paadje lopen. Super om op zo’n plek te mogen lopen.

nounou west trail

Sommige stukken moesten we inderdaad klimmen. Heerlijk! Die lach op mijn gezicht is er een tijdje niet af gegaan kan ik je melden.

nounou west trail

Eenmaal bovenop de echte top was het uitzicht echt prachtig. Zonde voor die mensen die zijn terug gegaan. Mocht je hier ooit komen, neem dan ook even de echte top mee. Als ik er kan komen, dan kan jij dat zeker!

Op naar het vliegtuig

Nadat we even daar hadden genoten van het uitzicht moesten we toch echt weer naar beneden om op tijd op het vliegveld te zijn. Wij waren wat vroeg gegaan, dus op de terugweg kwamen we meer mensen tegen. Niet iedereen was nog even schoon door een glijpartij, maar gelukkig hebben wij het gered met alleen vieze benen. Deze hike was zeker niet de langste van onze vakantie (totaal zo’n 2,5 uur), maar wel degene waar ik het meeste plezier heb beleefd en die mij het meest is bijgebleven. 🙂


Lees hier alle reisverhalen van onze reporters


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer