Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wil jij op expeditie naar Antarctica deze winter? Dit is je kans!

Door Edwin Hagenouw | Bron: airbnb

Vandaag kondigen Airbnb en Ocean Conservancy de Antarctic Sabbatical aan: een ongeëvenaarde kans voor vijf gepassioneerde mensen om in december naar het meest afgelegen continent op aarde te reizen en samen met poolwetenschapper Kirstie Jones-Williams deel te nemen aan een unieke wetenschappelijke onderzoeksmissie.

De vijf vrijwilligers zullen sneeuwmonsters verzamelen en bestuderen in hoeverre het binnenland van Antarctica aangetast is door microplastics. Het doel van de Antarctic Sabbatical is om meer bewustzijn te creëren rondom de impact van mensen op het klimaat in een van de minst begrepen en meest geïsoleerde ecosystemen van de wereld.

Hard werken op Antarctica

“De meeste mensen zien Antarctica als een ongerept en geïsoleerd continent, maar recent bewijsmateriaal toont aan dat zelfs de meest afgelegen locaties door plasticvervuiling getroffen zijn. De expeditie zal ons informatie geven over welke weg microplastics afleggen naar afgelegen gebieden zoals Antarctica en komt op een kritiek moment, waarin onze verantwoordelijkheid voor het beschermen van de natuur benadrukt moet worden”, aldus Jones-Williams.

Airbnb expeditie Antarctica. Er moet hard gewerkt worden

“Tijdens de expeditie moet er hard gewerkt worden, met de noodzakelijke wetenschappelijke nauwkeurigheid en onder meedogenloze winterse omstandigheden. We zijn dan ook op zoek naar gepassioneerde mensen met een gevoel van wereldburgerschap, die erg graag deel willen uitmaken van het team en na thuiskomst onze bevindingen met de wereld willen delen.”

Activiteiten tijdens de expeditie

  • Een intensieve training volgen in Punta Arenas, Chili, waar ze ter voorbereiding cursussen volgen over glaciologie, veldbemonstering, laboratoriumwerk en het gebruik van apparatuur. 
  • Naar Antarctica vliegen voor het begin van hun wetenschappelijke missie en op een natuurlijk gevormde landingsbaan van blauw ijs landen, diep in het continent waar het onderzoek zal worden uitgevoerd.
  • Sneeuwmonsters verzamelen in het binnenland van Antarctica en deze onderzoeken op de aanwezigheid van microvezels die van elders afkomstig zijn, om te bepalen hoe ver afval en vervuiling over de hele wereld reist.
  • De zuidpool bezoeken, waar ze in een paar stappen rond de wereld kunnen lopen.
  • De kans krijgen om de schoonheid van het zuidpoolgebied te ontdekken, zoals de Drake Icefall, Charles Peak Windscoop en Elephant’s Head, en zo meer te weten te komen over de geografie van het continent.
  • Terugkeren naar Chili waar ze hun bevindingen verder zullen analyseren en de rol van pleitbezorger in samenwerking met Ocean Conservancy op zich zullen nemen rondom het thema bescherming van de oceaan.

Daarnaast voert Airbnb een milieueffectrapportage uit om de impact van mensen op het klimaat te meten en te begrijpen

Airbnb streeft ernaar de mogelijkheid van duurzaam reizen op elk moment van de reis aan te bieden.

Wie wil nou niet wakker worden tijdens zijn sabbatical?

Als onderdeel van deze toewijding werkt Airbnb samen met Ocean Conservancy om de onderzoeksresultaten van de Antarctic Sabbatical voor educatieve doeleinden te gebruiken. Daarnaast voert Airbnb een milieueffectrapportage uit om de impact van mensen op het klimaat te meten en te begrijpen.

Een ongelooflijke kans

“De samenwerking met Airbnb voor de Antarctic Sabbatical betekent een ongelooflijke kans om onze strijd tegen plastic in de oceaan voort te zetten en het bewustzijn over deze problematiek te vergroten”, aldus Janis Searles Jones, CEO van Ocean Conservancy. “Door de jaarlijkse internationale kustschoonmaak, waar vrijwilligers wereldwijd niet alleen afval op stranden en in waterwegen verzamelen maar dit ook in onze wereldwijde databank registreren, werkt Ocean Conservancy al heel lang samen met burgerwetenschappers. We kijken er dan ook naar uit om de resultaten van deze expeditie mee te nemen in de zoektocht naar wereldwijde oplossingen.”

Antarctica
Zo start je sabbatical op Antarctica, kippenvel!

Dat de Airbnb-community veel waarde hecht aan duurzaam reizen blijkt onder andere uit de 64 procent van de gasten die in 2018 voor Airbnb kozen als een milieuvriendelijke manier van reizen* waarbij vrije ruimtes in woningen van mensen optimaal worden benut.

  • Sinds augustus 2018 hebben meer dan vijf miljoen gasten ingecheckt in milieuvriendelijke accommodaties te vinden op Airbnb.**
  • Wereldwijd kiest 88 procent van de verhuurders op Airbnb voor groenere opties door bijvoorbeeld ecologische schoonmaakproducten te gebruiken, zonnepanelen te installeren, gasten de mogelijkheid te geven om te recyclen en reizigers aan te moedigen om het openbaar vervoer te gebruiken.*
  • Gasten op Airbnb tonen interesse in de verschillende Airbnb Experiences die de planeet ten goede komen en hen tegelijkertijd laat kennismaken met lokale experts en voorstanders van milieuduurzaamheid. Het bedrijf zag het afgelopen jaar namelijk een toename van 196 procent in reserveringen voor milieuvriendelijke en duurzame Experiences.**

Het probleem van microplastics

“Samen met Ocean Conservancy benadrukken we het probleem van microplastics om een wereldwijd publiek aan te moedigen goed na te denken over de gevolgen van hoe wij momenteel leven, en collectief actie te ondernemen”, aldus Chris Lehane, Senior Vice President of Global Policy and Communications bij Airbnb. “Hoewel Airbnb inherent milieuvriendelijker is dan andere vormen van reizen, gezien het feit dat mensen reeds gebouwde ruimtes gebruiken, moeten we blijven zoeken naar manieren waarop het platform kan bijdragen aan het verminderen van de impact van mensen op het milieu.”

Expeditie op Antarctica. De kans van je leven.

Het Sabbatical-programma is ontworpen om mensen te inspireren hun verlofdagen aan een levensveranderende ervaring te besteden, waarin ze iets terug kunnen doen voor de mensen en gebieden om hen heen.

Om je aan te melden voor de Sabbatical op Antarctica ga je naar airbnb.com/sabbatical en vul je het aanmeldingsformulier in. Er zijn voorwaarden van toepassing.***

*Gevoel bij gasten gebaseerd op bijna 12.000 reacties op een vrijwillige enquête, verzonden naar willekeurige Airbnb-accounts van gebruikers die in 2018 een reis naar bepaalde landen hebben gemaakt. De deelnemers ontvingen geen vergoeding of andere beloning in ruil voor het invullen van de enquête.

**Gebaseerd op interne gegevens van Airbnb over de wereldwijde groei van het aantal gasten dat in milieuvriendelijke accommodaties incheckt (onder milieuvriendelijke accommodaties vallen de volgende woningtypes: lemen huisje, joert, boomhut, tent, natuur- en ecolodge en houten huisje) en milieuvriendelijke Experiences reserveert, waarbij 1 augustus 2018 vergeleken wordt met 1 augustus 2019.

***Lees de toelatingseisen op de website goed door voordat je je aanmeldt. Kandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar en van november tot en met december 2019 beschikbaar zijn om een maand naar Chili en Antarctica te reizen om als burgerwetenschappers vrijwilligerswerk te doen. Ook moeten zij goed in staat zijn om in het Engels gesprekken te voeren. De definitieve selectie van de vijf burgerwetenschappers wordt op 30 oktober bekendgemaakt. Inwoners van de volgende landen en regio’s kunnen zich opgeven voor de Sabbatical: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Denemarken, Dubai, Frankrijk, Duitsland, Ierland, India, Italië, Hongkong, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer