VIDEO DOC: Twee jaar alleen in de wildernis van Canada

Door Edwin Hagenouw

Waarschijnlijk droom jij als lezer van Mountainreporters regelmatig dromen over het stoppen met werken voor je baas. Om eindelijk verlost te zijn van die dagelijkse files en van de oersaaie verhalen van je collega’s bij de koffiemachine met ondrinkbare koffie, over hun nog saaiere activiteiten in het weekend.

Ik kan het me voorstellen, want ik had hetzelfde gevoel en dezelfde dromen van een ander leven met meer vrijheid. Een leven waarin ik zelf de touwtjes volledig in handen heb en met creativiteit, flexibiliteit en levenservaring de toekomst zelf vorm geef.

Edwin voor en na september 2016

In september 2016 nam ik een van de meest rigoureuze beslissingen van mijn leven en startte ik mijn eigen bedrijf Reisschrijvers Media, na vijfentwintig jaar gewerkt te hebben als manager bij ICT bedrijven. Sindsdien heb ik tientallen reizen gemaakt, reisverhalen geschreven en fotoreportages gemaakt.

Ingrijpende beslissing

Ook Shawn James nam een dergelijke, nog meer ingrijpende beslissing in zijn leven. Hij verlaat het stadsleven om een ​​goedkope blokhut en hoeve te bouwen in de Canadese wildernis. Hij bouwde eigenhandig een houten huis, een buitenkeuken, een bijgebouw, een houtschuurtje en een saunabad.

Alleen in Canadese wildernis
Shawn James

Shawn James gebruikte daarvoor meestal handgereedschap en natuurlijke bouwmaterialen uit de bossen ten noorden van Toronto.  en bewerkt ze tot functionele gereedschappen en schuilplaatsen met behulp van traditionele houtbewerkingsgereedschappen en -methoden. Hij beoefent dagelijks bushcraft- en overlevingsvaardigheden, inclusief vuur maken, landbouw, vissen, jagen, kamperen in zomer en winter, tochten maken per kano en sneeuwschoenen, navigeren en het zelf zuiveren van water.

Documentaire

Bekijk hieronder de documentaire van anderhalf uur over de eerste twee jaar van Shawn in de ongerepte natuur van Canada.


Heb jij onze win-acties al gezien? Klik hier om mee te doen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer