Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

VIDEO DOC: Twee jaar alleen in de wildernis van Canada

Door Edwin Hagenouw

Waarschijnlijk droom jij als lezer van Mountainreporters regelmatig dromen over het stoppen met werken voor je baas. Om eindelijk verlost te zijn van die dagelijkse files en van de oersaaie verhalen van je collega’s bij de koffiemachine met ondrinkbare koffie, over hun nog saaiere activiteiten in het weekend.

Ik kan het me voorstellen, want ik had hetzelfde gevoel en dezelfde dromen van een ander leven met meer vrijheid. Een leven waarin ik zelf de touwtjes volledig in handen heb en met creativiteit, flexibiliteit en levenservaring de toekomst zelf vorm geef.

Edwin voor en na september 2016

In september 2016 nam ik een van de meest rigoureuze beslissingen van mijn leven en startte ik mijn eigen bedrijf Reisschrijvers Media, na vijfentwintig jaar gewerkt te hebben als manager bij ICT bedrijven. Sindsdien heb ik tientallen reizen gemaakt, reisverhalen geschreven en fotoreportages gemaakt.

Ingrijpende beslissing

Ook Shawn James nam een dergelijke, nog meer ingrijpende beslissing in zijn leven. Hij verlaat het stadsleven om een ​​goedkope blokhut en hoeve te bouwen in de Canadese wildernis. Hij bouwde eigenhandig een houten huis, een buitenkeuken, een bijgebouw, een houtschuurtje en een saunabad.

Alleen in Canadese wildernis
Shawn James

Shawn James gebruikte daarvoor meestal handgereedschap en natuurlijke bouwmaterialen uit de bossen ten noorden van Toronto.  en bewerkt ze tot functionele gereedschappen en schuilplaatsen met behulp van traditionele houtbewerkingsgereedschappen en -methoden. Hij beoefent dagelijks bushcraft- en overlevingsvaardigheden, inclusief vuur maken, landbouw, vissen, jagen, kamperen in zomer en winter, tochten maken per kano en sneeuwschoenen, navigeren en het zelf zuiveren van water.

Documentaire

Bekijk hieronder de documentaire van anderhalf uur over de eerste twee jaar van Shawn in de ongerepte natuur van Canada.


Heb jij onze win-acties al gezien? Klik hier om mee te doen!


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer