Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

VIDEO DOC: Twee jaar alleen in de wildernis van Canada

Door Edwin Hagenouw

Waarschijnlijk droom jij als lezer van Mountainreporters regelmatig dromen over het stoppen met werken voor je baas. Om eindelijk verlost te zijn van die dagelijkse files en van de oersaaie verhalen van je collega’s bij de koffiemachine met ondrinkbare koffie, over hun nog saaiere activiteiten in het weekend.

Ik kan het me voorstellen, want ik had hetzelfde gevoel en dezelfde dromen van een ander leven met meer vrijheid. Een leven waarin ik zelf de touwtjes volledig in handen heb en met creativiteit, flexibiliteit en levenservaring de toekomst zelf vorm geef.

Edwin voor en na september 2016

In september 2016 nam ik een van de meest rigoureuze beslissingen van mijn leven en startte ik mijn eigen bedrijf Reisschrijvers Media, na vijfentwintig jaar gewerkt te hebben als manager bij ICT bedrijven. Sindsdien heb ik tientallen reizen gemaakt, reisverhalen geschreven en fotoreportages gemaakt.

Ingrijpende beslissing

Ook Shawn James nam een dergelijke, nog meer ingrijpende beslissing in zijn leven. Hij verlaat het stadsleven om een ​​goedkope blokhut en hoeve te bouwen in de Canadese wildernis. Hij bouwde eigenhandig een houten huis, een buitenkeuken, een bijgebouw, een houtschuurtje en een saunabad.

Alleen in Canadese wildernis
Shawn James

Shawn James gebruikte daarvoor meestal handgereedschap en natuurlijke bouwmaterialen uit de bossen ten noorden van Toronto.  en bewerkt ze tot functionele gereedschappen en schuilplaatsen met behulp van traditionele houtbewerkingsgereedschappen en -methoden. Hij beoefent dagelijks bushcraft- en overlevingsvaardigheden, inclusief vuur maken, landbouw, vissen, jagen, kamperen in zomer en winter, tochten maken per kano en sneeuwschoenen, navigeren en het zelf zuiveren van water.

Documentaire

Bekijk hieronder de documentaire van anderhalf uur over de eerste twee jaar van Shawn in de ongerepte natuur van Canada.


Heb jij onze win-acties al gezien? Klik hier om mee te doen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer