Op deze plekken kun je echt even helemaal alleen zijn!

Door Edwin Hagenouw

Als outdoorliefhebbers hebben we natuurlijk meer behoefte aan ongerepte en pure natuur  dan de gemiddelde mens. Dat geluksgevoel van rust en vrijheid is wat ons ertoe drijft om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe unieke bestemmingen. Maar iedereen die een druk en hectisch leven heeft en altijd door mensen omringd is, kan behoefte hebben om alleen te zijn. Even weg zijn van alle (digitale) prikkels om weer even helemaal op te laden.

De wereld kent gelukkig genoeg plekken waar je echt even helemaal alleen kunt zijn, zoals deze vier wonderlijk mooie en bijzondere plekken.

1. De Gobi-woestijn in Mongolië

De grootste woestijn van Azië ligt in Mongolië en het noorden van China. Het landschap bestaat uit uitgestrekte steppes, woestijn, natuur en heel veel leegte. Slaap er in een jurt, een traditionele tent van nomadische volkeren, met een oneindig uitzicht over slechts woestijnlandschap.

De Gobi woestijn in Mongolië.

Wandel door de woestijn en maak een tripje naar de Bajanzag, ook wel Flaming Cliffs genoemd. Wanneer je hier uitkijkt over de oneindige leegte, voel je je ineens heel klein.

2. Erg Chebbi in Marokko

Hou je van de rust in de woestijn? Dan kun je het ook dichter bij huis zoeken. De Sahara ligt deels in Marokko en is zo onbeschrijflijk mooi dat het haast nep lijkt. Hier kun je echt even moederziel alleen zijn. Laat je per kameel dieper de woestijn in voeren terwijl de zon ondergaat achter de duinen in wat gegarandeerd de mooiste zonsondergang zal zijn die je ooit zult meemaken.

Erg Chebbi. Foto: Pixabay

De Erg Chebbi is een woestijngebied in het oosten van Marokko. Het is een van de twee ergs (duingebieden) die het land rijk is. Het gebied meet zo’n 25 kilometer van noord naar zuid en op het breedste stuk 8 kilometer van oost naar west. De zandduinen kunnen een hoogte van 150 meter bereiken.

3. Het schiereiland Kamtsjatka in Rusland

Waan je in de complete wildernis op dit vulkanische schiereiland. Wandel langs rivieren, neem een bad in de hot-springs terwijl je uitkijkt over besneeuwde bergtoppen.

Kamtsjatka, bedekt onder een dikke laag sneeuw.

Kamtsjatka telt ongeveer 160 vulkanen, waarvan er 28 actief zijn en deel uitmaken van de Ring van Vuur. Jaarlijks barsten gemiddeld zes vulkanen uit. De hoogste berg is de actieve stratovulkaan Kljoetsjevskaja Sopka met 4750 meter, die tevens het hoogste punt vormt van Rusland buiten de Grote Kaukasus. Naast vulkanen bevinden zich vele geothermische velden en heetwaterbronnen op het schiereiland, waaronder veel geisers.

4. Salar de Uyuni in Bolivia

Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld. Wanneer het droog is kleurt het spierwit en wanneer het regent, weerspiegelt het de lucht, een surrealistisch aangezicht.

De zoutvlakte van Salar de Uyuni in Bolivia.

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 km2de grootste zoutvlakte van de wereld. Het bevindt zich in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3650 meter op het Hoogland van Bolivia, in de Andes nabij de stad Uyuni.

Ongeveer 40.000 jaar geleden was deze vlakte een deel van het Minchinmeer, een reusachtig prehistorisch meer. Toen het meer opdroogde, bleven twee meren over (Poopomeer en Uru Urumeer) en twee grote zoutvlakten (Salar de Uyuni en Salar de Coipasa).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer