klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Op deze plekken kun je echt even helemaal alleen zijn!

Door Edwin Hagenouw

Als outdoorliefhebbers hebben we natuurlijk meer behoefte aan ongerepte en pure natuur  dan de gemiddelde mens. Dat geluksgevoel van rust en vrijheid is wat ons ertoe drijft om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe unieke bestemmingen. Maar iedereen die een druk en hectisch leven heeft en altijd door mensen omringd is, kan behoefte hebben om alleen te zijn. Even weg zijn van alle (digitale) prikkels om weer even helemaal op te laden.

De wereld kent gelukkig genoeg plekken waar je echt even helemaal alleen kunt zijn, zoals deze vier wonderlijk mooie en bijzondere plekken.

1. De Gobi-woestijn in Mongolië

De grootste woestijn van Azië ligt in Mongolië en het noorden van China. Het landschap bestaat uit uitgestrekte steppes, woestijn, natuur en heel veel leegte. Slaap er in een jurt, een traditionele tent van nomadische volkeren, met een oneindig uitzicht over slechts woestijnlandschap.

De Gobi woestijn in Mongolië.

Wandel door de woestijn en maak een tripje naar de Bajanzag, ook wel Flaming Cliffs genoemd. Wanneer je hier uitkijkt over de oneindige leegte, voel je je ineens heel klein.

2. Erg Chebbi in Marokko

Hou je van de rust in de woestijn? Dan kun je het ook dichter bij huis zoeken. De Sahara ligt deels in Marokko en is zo onbeschrijflijk mooi dat het haast nep lijkt. Hier kun je echt even moederziel alleen zijn. Laat je per kameel dieper de woestijn in voeren terwijl de zon ondergaat achter de duinen in wat gegarandeerd de mooiste zonsondergang zal zijn die je ooit zult meemaken.

Erg Chebbi. Foto: Pixabay

De Erg Chebbi is een woestijngebied in het oosten van Marokko. Het is een van de twee ergs (duingebieden) die het land rijk is. Het gebied meet zo’n 25 kilometer van noord naar zuid en op het breedste stuk 8 kilometer van oost naar west. De zandduinen kunnen een hoogte van 150 meter bereiken.

3. Het schiereiland Kamtsjatka in Rusland

Waan je in de complete wildernis op dit vulkanische schiereiland. Wandel langs rivieren, neem een bad in de hot-springs terwijl je uitkijkt over besneeuwde bergtoppen.

Kamtsjatka, bedekt onder een dikke laag sneeuw.

Kamtsjatka telt ongeveer 160 vulkanen, waarvan er 28 actief zijn en deel uitmaken van de Ring van Vuur. Jaarlijks barsten gemiddeld zes vulkanen uit. De hoogste berg is de actieve stratovulkaan Kljoetsjevskaja Sopka met 4750 meter, die tevens het hoogste punt vormt van Rusland buiten de Grote Kaukasus. Naast vulkanen bevinden zich vele geothermische velden en heetwaterbronnen op het schiereiland, waaronder veel geisers.

4. Salar de Uyuni in Bolivia

Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld. Wanneer het droog is kleurt het spierwit en wanneer het regent, weerspiegelt het de lucht, een surrealistisch aangezicht.

De zoutvlakte van Salar de Uyuni in Bolivia.

Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 km2de grootste zoutvlakte van de wereld. Het bevindt zich in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3650 meter op het Hoogland van Bolivia, in de Andes nabij de stad Uyuni.

Ongeveer 40.000 jaar geleden was deze vlakte een deel van het Minchinmeer, een reusachtig prehistorisch meer. Toen het meer opdroogde, bleven twee meren over (Poopomeer en Uru Urumeer) en twee grote zoutvlakten (Salar de Uyuni en Salar de Coipasa).

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer