ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

21 september is het World Cleanup Day. Draag jij ook jouw steentje bij?

Door Febe Waasdorp | Bron: Plastic Soup Foundation

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Een dag waarop vrijwilligers over de hele wereld zich inzetten voor een schonere wereld. Het komt helaas steeds vaker voor. Je bent een mooie hike aan het maken in de bergen in Frankrijk, een wandeling door het bos in Nederland en vrijwel overal kom je zwerfvuil tegen van je voorgangers. Een blikje en een sigarettenpeuk hier en een plastic verpakking of petfles daar.

“We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier zouden vinden, op deze plek, op deze hoogte.”

Zo waren wij, Lorenzo en Febe, deze zomer een gletsjertocht aan het maken op Mer De Glace in Chamonix. Tijdens onze tocht zagen we overal groene stukjes tussen het ijs en de stenen liggen. We vroegen ons af wat dit kon zijn en pakten het op. Toen we het goed bekeken kwamen we er achter dat het glas van bierflesjes was. We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier vonden, op deze plek, op deze hoogte. Hier moet iets aan gedaan worden vonden we!

World Cleanup Day
Onze tocht op Mer De Glace in Chamonix.

“Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit de natuur gehaald!”

Op 21 september organiseert de Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day. Dit is een jaarlijks evenement waarbij mensen over de hele wereld hun handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen. Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit het milieu gehaald.

Doe je mee?

Wil jij ook je steentje bijdragen zodat we ervoor kunnen zorgen dat we dit jaar samen nog meer zwerfvuil verzamelen? Meld je dan aan en doe mee op 21 september met de World Cleanup Day!

C

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Namelijk door zelf een opruimactie te starten of door mee te doen met een bestaande actie. Het overzicht van alle acties door heel Nederland kun je hier vinden.

 

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.