Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

21 september is het World Cleanup Day. Draag jij ook jouw steentje bij?

Door Febe Waasdorp | Bron: Plastic Soup Foundation

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Een dag waarop vrijwilligers over de hele wereld zich inzetten voor een schonere wereld. Het komt helaas steeds vaker voor. Je bent een mooie hike aan het maken in de bergen in Frankrijk, een wandeling door het bos in Nederland en vrijwel overal kom je zwerfvuil tegen van je voorgangers. Een blikje en een sigarettenpeuk hier en een plastic verpakking of petfles daar.

“We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier zouden vinden, op deze plek, op deze hoogte.”

Zo waren wij, Lorenzo en Febe, deze zomer een gletsjertocht aan het maken op Mer De Glace in Chamonix. Tijdens onze tocht zagen we overal groene stukjes tussen het ijs en de stenen liggen. We vroegen ons af wat dit kon zijn en pakten het op. Toen we het goed bekeken kwamen we er achter dat het glas van bierflesjes was. We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier vonden, op deze plek, op deze hoogte. Hier moet iets aan gedaan worden vonden we!

World Cleanup Day
Onze tocht op Mer De Glace in Chamonix.

“Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit de natuur gehaald!”

Op 21 september organiseert de Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day. Dit is een jaarlijks evenement waarbij mensen over de hele wereld hun handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen. Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit het milieu gehaald.

Doe je mee?

Wil jij ook je steentje bijdragen zodat we ervoor kunnen zorgen dat we dit jaar samen nog meer zwerfvuil verzamelen? Meld je dan aan en doe mee op 21 september met de World Cleanup Day!

C

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Namelijk door zelf een opruimactie te starten of door mee te doen met een bestaande actie. Het overzicht van alle acties door heel Nederland kun je hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer