21 september is het World Cleanup Day. Draag jij ook jouw steentje bij?

Door Febe Waasdorp | Bron: Plastic Soup Foundation

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Een dag waarop vrijwilligers over de hele wereld zich inzetten voor een schonere wereld. Het komt helaas steeds vaker voor. Je bent een mooie hike aan het maken in de bergen in Frankrijk, een wandeling door het bos in Nederland en vrijwel overal kom je zwerfvuil tegen van je voorgangers. Een blikje en een sigarettenpeuk hier en een plastic verpakking of petfles daar.

“We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier zouden vinden, op deze plek, op deze hoogte.”

Zo waren wij, Lorenzo en Febe, deze zomer een gletsjertocht aan het maken op Mer De Glace in Chamonix. Tijdens onze tocht zagen we overal groene stukjes tussen het ijs en de stenen liggen. We vroegen ons af wat dit kon zijn en pakten het op. Toen we het goed bekeken kwamen we er achter dat het glas van bierflesjes was. We zagen steeds meer stukjes glas en dopjes. We waren verbaasd dat we dit hier vonden, op deze plek, op deze hoogte. Hier moet iets aan gedaan worden vonden we!

World Cleanup Day
Onze tocht op Mer De Glace in Chamonix.

“Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit de natuur gehaald!”

Op 21 september organiseert de Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day. Dit is een jaarlijks evenement waarbij mensen over de hele wereld hun handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen. Zo hebben in 2018 achttien miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo zwerfvuil uit het milieu gehaald.

Doe je mee?

Wil jij ook je steentje bijdragen zodat we ervoor kunnen zorgen dat we dit jaar samen nog meer zwerfvuil verzamelen? Meld je dan aan en doe mee op 21 september met de World Cleanup Day!

C

Je kunt op verschillende manieren meedoen. Namelijk door zelf een opruimactie te starten of door mee te doen met een bestaande actie. Het overzicht van alle acties door heel Nederland kun je hier vinden.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer