Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Białowieża in Polen is Best Trip volgens National Geographic

Door Edwin Hagenouw | Bron: National Geographic Traveler

Białowieża Nationaal Park is een van de oudste nationale parken en reservaten in Europa ligt in het centrale deel van het Białowieża woud, vlakbij Wit-Rusland, en is wereldwijd beroemd vanwege het ongerepte oerbos en de wisent. Het aantal vrij in het wild levende wisenten, grootste zoogdieren van Europa, bedraagt momenteel meer dan 300 stuks. De verscheidenheid van de plantensoorten creëert voortreffelijke omstandigheden voor de ontwikkeling van vogels en van zoogdieren als: wisent, hert, wolf, lynx, bever.

Er komen hier meer dan honderdtwintig vogelsoorten voor. Het waardevolste deel van het park is onder strenge bescherming. Het Białowieża Nationaal Park is erkend door UNESCO als “World Biosphere Reserve” (MaB) en is tevens vermeld op de lijst van Wereld Cultuur Erfgoed – als enige natuurobject in Polen.

National Geographic Traveler Best Trips

Vandaag (5 december 2019) verscheen de nieuwste editie van National Geographic Traveler, een editie gewijd aan de mooiste bestemmingen voor het nieuwe jaar. Deze zogenaamde Best Trips-lijst is samengesteld en wordt gepubliceerd door de zeventien verschillende internationale redacties van Traveler en is een van de meest invloedrijke lijsten ter wereld op het gebied van reizen.

Zo moet de lokale economie profijt hebben van het toerisme en krijgen groene initiatieven een streep voor

Om te worden verkozen tot een Best Trip moet een bestemming voldoen aan een aantal criteria, waarvan duurzame de belangrijkste zijn. Zo moet de lokale economie profijt hebben van het toerisme en krijgen groene initiatieven een streep voor. Daarnaast moeten de bestemmingen verrassend, relevant, veilig en schoon, betaalbaar voor verschillende typen reizigers en het liefst nog behoorlijk onbetreden, maar ook weer niet onbegaanbaar zijn. De bestemmingen zijn ingedeeld in vier categorieën: steden, cultuur, natuur en avontuur.

Ontdek andere plekken

Best Trips is een lijst die inspireert andere plekken van de wereld te ontdekken dan de voor de hand liggende,’ zegt Barbera Bosma, managing editor van Traveler. ‘We willen laten zien hoeveel moois en bijzonders er nog steeds te ontdekken is in de wereld, en hoe je als reiziger in een tijd van vliegschaamte ook een positieve bijdrage kunt leveren aan het behoud van natuur en culturen, door te kiezen voor kleinschalige en duurzame projecten die lokale economieën ondersteunen. Het resultaat is een lijst – geen ranglijst – met ontdekkingen die je als reiziger betoveren, verrassen en inspireren.’

BEST TRIPS IN DE CATEGORIE NATUUR

  • De Malediven
  • De Blauwe Route, Hongarije
  • Het woud van Bałowieża, Polen
  • Canarische Eilanden, Spanje
  • Kalahari-woestijn, Botswana
  • Sam Pan Bok, Thailand
  • Feature: de Magdalena-eilanden, Canada, domein van de zadelrobben 

De volledige lijst van de 26 mooiste reizen voor 2020 is te vinden in de nieuwste editie van National Geographic Traveler.


Lees hier alle verhalen en artikelen over Polen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer