klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Białowieża in Polen is Best Trip volgens National Geographic

Door Edwin Hagenouw | Bron: National Geographic Traveler

Białowieża Nationaal Park is een van de oudste nationale parken en reservaten in Europa ligt in het centrale deel van het Białowieża woud, vlakbij Wit-Rusland, en is wereldwijd beroemd vanwege het ongerepte oerbos en de wisent. Het aantal vrij in het wild levende wisenten, grootste zoogdieren van Europa, bedraagt momenteel meer dan 300 stuks. De verscheidenheid van de plantensoorten creëert voortreffelijke omstandigheden voor de ontwikkeling van vogels en van zoogdieren als: wisent, hert, wolf, lynx, bever.

Er komen hier meer dan honderdtwintig vogelsoorten voor. Het waardevolste deel van het park is onder strenge bescherming. Het Białowieża Nationaal Park is erkend door UNESCO als “World Biosphere Reserve” (MaB) en is tevens vermeld op de lijst van Wereld Cultuur Erfgoed – als enige natuurobject in Polen.

National Geographic Traveler Best Trips

Vandaag (5 december 2019) verscheen de nieuwste editie van National Geographic Traveler, een editie gewijd aan de mooiste bestemmingen voor het nieuwe jaar. Deze zogenaamde Best Trips-lijst is samengesteld en wordt gepubliceerd door de zeventien verschillende internationale redacties van Traveler en is een van de meest invloedrijke lijsten ter wereld op het gebied van reizen.

Zo moet de lokale economie profijt hebben van het toerisme en krijgen groene initiatieven een streep voor

Om te worden verkozen tot een Best Trip moet een bestemming voldoen aan een aantal criteria, waarvan duurzame de belangrijkste zijn. Zo moet de lokale economie profijt hebben van het toerisme en krijgen groene initiatieven een streep voor. Daarnaast moeten de bestemmingen verrassend, relevant, veilig en schoon, betaalbaar voor verschillende typen reizigers en het liefst nog behoorlijk onbetreden, maar ook weer niet onbegaanbaar zijn. De bestemmingen zijn ingedeeld in vier categorieën: steden, cultuur, natuur en avontuur.

Ontdek andere plekken

Best Trips is een lijst die inspireert andere plekken van de wereld te ontdekken dan de voor de hand liggende,’ zegt Barbera Bosma, managing editor van Traveler. ‘We willen laten zien hoeveel moois en bijzonders er nog steeds te ontdekken is in de wereld, en hoe je als reiziger in een tijd van vliegschaamte ook een positieve bijdrage kunt leveren aan het behoud van natuur en culturen, door te kiezen voor kleinschalige en duurzame projecten die lokale economieën ondersteunen. Het resultaat is een lijst – geen ranglijst – met ontdekkingen die je als reiziger betoveren, verrassen en inspireren.’

BEST TRIPS IN DE CATEGORIE NATUUR

  • De Malediven
  • De Blauwe Route, Hongarije
  • Het woud van Bałowieża, Polen
  • Canarische Eilanden, Spanje
  • Kalahari-woestijn, Botswana
  • Sam Pan Bok, Thailand
  • Feature: de Magdalena-eilanden, Canada, domein van de zadelrobben 

De volledige lijst van de 26 mooiste reizen voor 2020 is te vinden in de nieuwste editie van National Geographic Traveler.


Lees hier alle verhalen en artikelen over Polen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer