Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De reisrevolutie is begonnen en komt voort uit het hart van de Gorafe-woestijn, in het Spaanse Granada. Daar is zojuist een ultramodern toeristisch project gelanceerd met als doel het bestaande concept van luxe accommodaties te veranderen. Deze nieuwe ontwikkeling speelt in op de behoefte van reizigers die op zoek zijn naar een totale ontkoppeling van de buitenwereld en hierdoor komen tot een sterke verbinding met de natuur en elkaar.

Deze revolutie heeft de naam District Hive gekregen. Dit capsulehotel (ook wel podtel genoemd) is een proefproject en zal naar verwachting de meest afgelegen en mooiste uithoeken van onze planeet veroveren.

100% zelfvoorzienend

DistrictHive is de eerste 100% zelfvoorzienende en verplaatsbare module die op elk terrein kan worden ingezet. Zelfs op plekken waar bouwen normaal gesproken niet mogelijk is. Deze module, gemaakt door de Spaanse studio MOHO Arquitectos, is ontworpen vanuit een multidisciplinair perspectief en heeft een volle focus op duurzaam, ecologisch en verantwoord toerisme.

Afbeelding: DistrictHive
DistrictHive Granada
Afbeelding: DistrictHive

De milieu-impact (ecologische voetafdruk) op het gebied is nul omdat er geen lokale hulpbronnen worden verbruikt. Als de portel is verwijderd, wordt de locatie in dezelfde staat achtergelaten als waarin deze was gevonden.

Afbeelding: DistrictHive

Dit eco-hotel kan zijn eigen water uit de lucht opwekken en de eigen elektriciteit uit zonne-energie. Het eigen rioleringsbeheer kan afval omzetten in as. Afvalwater wordt gefilterd door twee filterprocessen zodat het water dienst doet als irrigatiewater. De volledige autonomie van de module maakt zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk bijzonder klein is.

Ruimteschip

De podtel heeft zes poten die als een ruimteschip op de grond rusten. Het gebouw is een kleine module van 35m2 verdeeld in verschillende ruimtes: een badkamer, een keuken-woon-eetkamer, een slaapkamer (een tweepersoonsbed en twee verborgen eenpersoonsbedden), multifunctionele modulaire kasten en planken, en een kleine en noodzakelijke installatieruimte waar alle technische apparatuur is geconcentreerd. Vanaf een open terras kun je naar de sterren kijken.

Afbeelding: DistrictHive

District Hive is ontworpen als de eerste van de zogenaamde “Podtel-kolonie”. Een nieuw, duurzaam en innovatief concept dat zal worden verspreid over diverse delen van de wereld. Allemaal afgelegen en met de meest spectaculaire uitzichten en omgevingen. Meer informatie vind je op www.districthive.com

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer