Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De reisrevolutie is begonnen en komt voort uit het hart van de Gorafe-woestijn, in het Spaanse Granada. Daar is zojuist een ultramodern toeristisch project gelanceerd met als doel het bestaande concept van luxe accommodaties te veranderen. Deze nieuwe ontwikkeling speelt in op de behoefte van reizigers die op zoek zijn naar een totale ontkoppeling van de buitenwereld en hierdoor komen tot een sterke verbinding met de natuur en elkaar.

Deze revolutie heeft de naam District Hive gekregen. Dit capsulehotel (ook wel podtel genoemd) is een proefproject en zal naar verwachting de meest afgelegen en mooiste uithoeken van onze planeet veroveren.

100% zelfvoorzienend

DistrictHive is de eerste 100% zelfvoorzienende en verplaatsbare module die op elk terrein kan worden ingezet. Zelfs op plekken waar bouwen normaal gesproken niet mogelijk is. Deze module, gemaakt door de Spaanse studio MOHO Arquitectos, is ontworpen vanuit een multidisciplinair perspectief en heeft een volle focus op duurzaam, ecologisch en verantwoord toerisme.

Afbeelding: DistrictHive
DistrictHive Granada
Afbeelding: DistrictHive

De milieu-impact (ecologische voetafdruk) op het gebied is nul omdat er geen lokale hulpbronnen worden verbruikt. Als de portel is verwijderd, wordt de locatie in dezelfde staat achtergelaten als waarin deze was gevonden.

Afbeelding: DistrictHive

Dit eco-hotel kan zijn eigen water uit de lucht opwekken en de eigen elektriciteit uit zonne-energie. Het eigen rioleringsbeheer kan afval omzetten in as. Afvalwater wordt gefilterd door twee filterprocessen zodat het water dienst doet als irrigatiewater. De volledige autonomie van de module maakt zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk bijzonder klein is.

Ruimteschip

De podtel heeft zes poten die als een ruimteschip op de grond rusten. Het gebouw is een kleine module van 35m2 verdeeld in verschillende ruimtes: een badkamer, een keuken-woon-eetkamer, een slaapkamer (een tweepersoonsbed en twee verborgen eenpersoonsbedden), multifunctionele modulaire kasten en planken, en een kleine en noodzakelijke installatieruimte waar alle technische apparatuur is geconcentreerd. Vanaf een open terras kun je naar de sterren kijken.

Afbeelding: DistrictHive

District Hive is ontworpen als de eerste van de zogenaamde “Podtel-kolonie”. Een nieuw, duurzaam en innovatief concept dat zal worden verspreid over diverse delen van de wereld. Allemaal afgelegen en met de meest spectaculaire uitzichten en omgevingen. Meer informatie vind je op www.districthive.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer