ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

De reisrevolutie is begonnen en komt voort uit het hart van de Gorafe-woestijn, in het Spaanse Granada. Daar is zojuist een ultramodern toeristisch project gelanceerd met als doel het bestaande concept van luxe accommodaties te veranderen. Deze nieuwe ontwikkeling speelt in op de behoefte van reizigers die op zoek zijn naar een totale ontkoppeling van de buitenwereld en hierdoor komen tot een sterke verbinding met de natuur en elkaar.

Deze revolutie heeft de naam District Hive gekregen. Dit capsulehotel (ook wel podtel genoemd) is een proefproject en zal naar verwachting de meest afgelegen en mooiste uithoeken van onze planeet veroveren.

100% zelfvoorzienend

DistrictHive is de eerste 100% zelfvoorzienende en verplaatsbare module die op elk terrein kan worden ingezet. Zelfs op plekken waar bouwen normaal gesproken niet mogelijk is. Deze module, gemaakt door de Spaanse studio MOHO Arquitectos, is ontworpen vanuit een multidisciplinair perspectief en heeft een volle focus op duurzaam, ecologisch en verantwoord toerisme.

Afbeelding: DistrictHive
DistrictHive Granada
Afbeelding: DistrictHive

De milieu-impact (ecologische voetafdruk) op het gebied is nul omdat er geen lokale hulpbronnen worden verbruikt. Als de portel is verwijderd, wordt de locatie in dezelfde staat achtergelaten als waarin deze was gevonden.

Afbeelding: DistrictHive

Dit eco-hotel kan zijn eigen water uit de lucht opwekken en de eigen elektriciteit uit zonne-energie. Het eigen rioleringsbeheer kan afval omzetten in as. Afvalwater wordt gefilterd door twee filterprocessen zodat het water dienst doet als irrigatiewater. De volledige autonomie van de module maakt zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk bijzonder klein is.

Ruimteschip

De podtel heeft zes poten die als een ruimteschip op de grond rusten. Het gebouw is een kleine module van 35m2 verdeeld in verschillende ruimtes: een badkamer, een keuken-woon-eetkamer, een slaapkamer (een tweepersoonsbed en twee verborgen eenpersoonsbedden), multifunctionele modulaire kasten en planken, en een kleine en noodzakelijke installatieruimte waar alle technische apparatuur is geconcentreerd. Vanaf een open terras kun je naar de sterren kijken.

Afbeelding: DistrictHive

District Hive is ontworpen als de eerste van de zogenaamde “Podtel-kolonie”. Een nieuw, duurzaam en innovatief concept dat zal worden verspreid over diverse delen van de wereld. Allemaal afgelegen en met de meest spectaculaire uitzichten en omgevingen. Meer informatie vind je op www.districthive.com

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.