klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De reisrevolutie is begonnen en komt voort uit het hart van de Gorafe-woestijn, in het Spaanse Granada. Daar is zojuist een ultramodern toeristisch project gelanceerd met als doel het bestaande concept van luxe accommodaties te veranderen. Deze nieuwe ontwikkeling speelt in op de behoefte van reizigers die op zoek zijn naar een totale ontkoppeling van de buitenwereld en hierdoor komen tot een sterke verbinding met de natuur en elkaar.

Deze revolutie heeft de naam District Hive gekregen. Dit capsulehotel (ook wel podtel genoemd) is een proefproject en zal naar verwachting de meest afgelegen en mooiste uithoeken van onze planeet veroveren.

100% zelfvoorzienend

DistrictHive is de eerste 100% zelfvoorzienende en verplaatsbare module die op elk terrein kan worden ingezet. Zelfs op plekken waar bouwen normaal gesproken niet mogelijk is. Deze module, gemaakt door de Spaanse studio MOHO Arquitectos, is ontworpen vanuit een multidisciplinair perspectief en heeft een volle focus op duurzaam, ecologisch en verantwoord toerisme.

Afbeelding: DistrictHive
DistrictHive Granada
Afbeelding: DistrictHive

De milieu-impact (ecologische voetafdruk) op het gebied is nul omdat er geen lokale hulpbronnen worden verbruikt. Als de portel is verwijderd, wordt de locatie in dezelfde staat achtergelaten als waarin deze was gevonden.

Afbeelding: DistrictHive

Dit eco-hotel kan zijn eigen water uit de lucht opwekken en de eigen elektriciteit uit zonne-energie. Het eigen rioleringsbeheer kan afval omzetten in as. Afvalwater wordt gefilterd door twee filterprocessen zodat het water dienst doet als irrigatiewater. De volledige autonomie van de module maakt zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk bijzonder klein is.

Ruimteschip

De podtel heeft zes poten die als een ruimteschip op de grond rusten. Het gebouw is een kleine module van 35m2 verdeeld in verschillende ruimtes: een badkamer, een keuken-woon-eetkamer, een slaapkamer (een tweepersoonsbed en twee verborgen eenpersoonsbedden), multifunctionele modulaire kasten en planken, en een kleine en noodzakelijke installatieruimte waar alle technische apparatuur is geconcentreerd. Vanaf een open terras kun je naar de sterren kijken.

Afbeelding: DistrictHive

District Hive is ontworpen als de eerste van de zogenaamde “Podtel-kolonie”. Een nieuw, duurzaam en innovatief concept dat zal worden verspreid over diverse delen van de wereld. Allemaal afgelegen en met de meest spectaculaire uitzichten en omgevingen. Meer informatie vind je op www.districthive.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer