Helly Hansen neemt met trots meerdere awards in ontvangst voor de nieuwe Evolved Air Hooded Midlayer. Het Noorse merk brengt deze innovatieve midlayer, geschikt voor een verscheidenheid aan outdoor activiteiten, komend voorjaar op de markt. Het ontwerp won een German Design Award en een GOOD DESIGN Award.

De Evolved Air Hooded Midlayer, die werd beoordeeld door een internationale jury van vooraanstaande experts uit alle ontwerpdisciplines, wordt erkend als winnaar in de categorie Excellent Product Design en wordt gevierd als een veelzijdige technische tussenlaag met een duurzaam ontwerp als basis. De Evolved Air Hooded Midlayer is gemaakt van Ocean Bound polyester fleece en is 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur.

50% gerecycled materiaal

Het Ocean Bound-polyester van Helly Hansen wordt gemaakt van plastic flessen die binnen 50 km van een kustlijn of hoofdwaterweg worden verzameld in regio’s waar het risico op plasticvervuiling groot is. Door plastic in dit stadium in te zamelen voorkomen we dat het onze oceanen vervuilt en schade toebrengt aan het zeeleven. Het plastic wordt vervolgens gerecycled en gebruikt om dit Ocean Bound materiaal te maken dat in totaal voor minimaal 50% uit gerecycled materiaal bestaat.

De combinatie van een 100% polyester voering en een 100% polyester buitenkant van Ocean Bound polyester is het recept voor de Mono Material-constructie van Helly Hansen. Door het gebruik van één enkel materiaal zonder gemengde vezels is dit kledingstuk gemakkelijker te onderhouden en – nog belangrijker – te recyclen als toekomstig garen voor textiel.

Extra eigenschappen zijn onder andere:

  • Hoge kraag en een geconstrueerde capuchon om te beschermen tegen de elementen
  • Anti-kraag kinbeschermer
  • Duimgaten
  • Flatlocknaden voor extra comfort
  • Handzak met verborgen rits voor veilig opbergen

“We zijn de German Design Awards commissie dankbaar voor het toekennen van de Evolved Air Hooded Midlayer als Excellent Product Design,” zegt Sarah Randall, Product Manager Baselayer bij Helly Hansen. “Duurzaamheid is de kern van ons merk en onze innovaties, dus we zijn blij dat we een verantwoord ontwerp met gerecyclede materialen kunnen aanbieden in een midlayer, die goed functioneert bij zowel outdooractiviteiten als bij toepassing in lifestyle.”

De jury van de German Design Awards geeft het volgende commentaar: “De Evolved Air Hooded Midlayer voor mannen en vrouwen is duurzaam gemaakt van gerecycled oceaanplastic, beschermt tegen wind en regen en belooft een hoge mate van comfort. Een veelzijdige jas die ook indruk maakt met zijn heldere, tijdloze ontwerp.”

Het Helly Hansen ontwerp won in de Personal categorie eveneens een GOOD DESIGN Award. De Evolved Air Hooded Midlayer is nu verkrijgbaar voor mannen en vrouwen. Bekijk alle producten van Helly Hansen op www.hellyhansen.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.