Samlaren | Een spannend initiatief van Fjällräven

Door Edwin Hagenouw, bedenker van Mountainreporters

Fjällräven introduceert met trots Samlaren, een spannend initiatief dat overtollig materiaal nieuw leven geeft door innovatief gebruik te maken van overgebleven stoffen. Samlaren omvat unieke, te verzamelen producten, die zullen worden uitgebracht in terugkerende, gelimiteerde capsule collecties.

In het voorjaar van 2021 lanceert Fjällräven Samlaren – Zweeds voor “De Verzamelaar”. Een nieuw concept, geworteld in Fjällräven’s toewijding aan kwaliteit en traditie van niet verspillen.

Circulariteit en inspiratie

De gedachte achter Samlaren, als initiatief voor duurzaamheid en innovatie, is om circulariteit te verkennen en inspiratie te bieden voor een betere en duurzamere toekomst. Alle producten uitgebracht met een Samlaren-badge zijn vervaardigd van reststoffen uit de fabrieken en weverijen van Fjällräven.

De materialen zijn zorgvuldig met elkaar gecombineerd, in genummerde en gelimiteerde edities, elk met een uniek design en in speelse kleurencombinaties. Alle stukken bieden hetzelfde hoge niveau van functionaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, dat van een Fjällräven product mag worden verwacht, maar dan uitgevoerd met upcycled materialen en in een verheven ontwerp.

Heruitgevonden klassiekers

De eerste drop van Samlaren is een samengestelde collectie van heruitgevonden klassiekers vervaardigd uit overtollig G-1000-materiaal. Onder de designs bevinden zich het klassieke Greenland Jacket in een colour block patchwork, de iconische Kånken-rugtas en vernieuwde versies van de Tote bag en de cap. Samlaren wordt gelanceerd op 1 maart 2021 en zal verkrijgbaar zijn bij geselecteerde winkels en online op www.fjallraven.com.


Fjällräven – een geschiedenis van circulaire innovaties

Duurzaamheid en innovatie hebben altijd centraal gestaan bij Fjällräven. In 1964 bergde oprichter Åke Nordin een rol stof op, die toch niet geschikt bleek voor de ontwikkeling van zijn baanbrekende Thermo Tent. Een paar jaar later werd dezelfde rol stof gebruikt om de eerste legendarische Greenland Jacket te ontwerpen. In het voorjaar van 2021 zet Fjällräven verdere stappen met de introductie van Samlaren, een nieuw duurzaam initiatief, diep geworteld in het erfgoed en de innovatieve geest van Fjällräven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.