Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Gozo bij Malta staat in top 100 van duurzame bestemmingen

Door Edwin Hagenouw 

Gozo, een van de eilanden die behoren tot de eilandenarchipel Malta, staat in 2020 wederom in de top 100 van de meest duurzame toeristische bestemmingen ter wereld volgens het “Green Destination Certification Program” van de stichting “Green Destinations”. In 2018 won Gozo zelfs de prijs van de meest duurzame bestemming in de Middellandse Zee.

Het directoraat voor toerisme en economische ontwikkeling binnen het ministerie van Gozo heeft Gozo genomineerd. Na een onderzoek om de kwaliteiten van de bestemming te bepalen, gecombineerd met effectieve praktijken op het gebied van duurzaam toerisme, werd Gozo in de in de Top 100 Global Sustainable Destination opgenomen.


Reporters Maartje en Edwin bezochten Gozo in 2018. Lees hier en hier hun reisverhalen.


Meer bekendheid

De minister van Gozo, Clint Camilleri, verklaarde dat het ministerie van Gozo zich blijft inzetten om ervoor te zorgen dat Gozo de aandacht blijft krijgen die het verdient met o.a. promotiecampagnes om de bestemming meer bekendheid te geven. Deze promotionele toeristische activiteiten zijn mogelijk door verschillende financieringsregelingen die worden beheerd door het ministerie van Gozo.

Sterk voor duurzaamheid

De “Sustainable Destinations Top 100” wordt elk jaar georganiseerd door “Green Destinations” en haar partners met als doel: Opkomende en gevestigde bestemmingen die zich sterk maken voor duurzaamheid, onder de aandacht te brengen. Nominaties worden gedaan op basis van 30 kernduurzaamheidscriteria van de Green Destinations Standard (GSTC-Recognized) en een bijzonder voorbeeld van de duurzaamheid van bestemmingen.

Geselecteerde bestemmingen worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Global Green Destinations Days-conferentie om hun ‘best cases’ te presenteren en ervaringen uit te wisselen over hoe bestemmingen beter en duurzamer kunnen worden gemaakt voor lokale gemeenschappen en reizigers. De prijs werd in 2020 voor de 6e maal uitgereikt.

Ontwikkeling en erkenning

De “Sustainable Destinations Top 100” wordt uitgereikt door “Green Destinations”, een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor de ontwikkeling en erkenning van duurzame bestemmingen. De non-profit organisatie leidt een wereldwijde samenwerking van vertegenwoordigers, deskundige organisaties en academische instellingen.

Gozo, het zusje van Malta

Gozo is het charmante kleine zusje van Malta. Hoewel slechts vijf kilometer zee de twee eilanden van elkaar scheidt, is het een compleet andere wereld. Terwijl er in Malta een gezellige drukte heerst, is Gozo landelijk en sereen. Het is een oase van rust en over het platteland verspreid liggen barokke kerken en oude stenen boerderijen.

Het eiland typeert zich met kleine vissersdorpjes, groene valleien, prehistorische tempels en eeuwenoude zoutpannen. Langs de spectaculaire kustlijn met enorme kliffen en idyllische baaitjes bevinden zich de beste duikplekken van de Middellandse Zee.


Reporters Maartje en Edwin bezochten Gozo in 2018. Lees hier en hier hun reisverhalen.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer