Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Gozo bij Malta staat in top 100 van duurzame bestemmingen

Door Edwin Hagenouw 

Gozo, een van de eilanden die behoren tot de eilandenarchipel Malta, staat in 2020 wederom in de top 100 van de meest duurzame toeristische bestemmingen ter wereld volgens het “Green Destination Certification Program” van de stichting “Green Destinations”. In 2018 won Gozo zelfs de prijs van de meest duurzame bestemming in de Middellandse Zee.

Het directoraat voor toerisme en economische ontwikkeling binnen het ministerie van Gozo heeft Gozo genomineerd. Na een onderzoek om de kwaliteiten van de bestemming te bepalen, gecombineerd met effectieve praktijken op het gebied van duurzaam toerisme, werd Gozo in de in de Top 100 Global Sustainable Destination opgenomen.


Reporters Maartje en Edwin bezochten Gozo in 2018. Lees hier en hier hun reisverhalen.


Meer bekendheid

De minister van Gozo, Clint Camilleri, verklaarde dat het ministerie van Gozo zich blijft inzetten om ervoor te zorgen dat Gozo de aandacht blijft krijgen die het verdient met o.a. promotiecampagnes om de bestemming meer bekendheid te geven. Deze promotionele toeristische activiteiten zijn mogelijk door verschillende financieringsregelingen die worden beheerd door het ministerie van Gozo.

Sterk voor duurzaamheid

De “Sustainable Destinations Top 100” wordt elk jaar georganiseerd door “Green Destinations” en haar partners met als doel: Opkomende en gevestigde bestemmingen die zich sterk maken voor duurzaamheid, onder de aandacht te brengen. Nominaties worden gedaan op basis van 30 kernduurzaamheidscriteria van de Green Destinations Standard (GSTC-Recognized) en een bijzonder voorbeeld van de duurzaamheid van bestemmingen.

Geselecteerde bestemmingen worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Global Green Destinations Days-conferentie om hun ‘best cases’ te presenteren en ervaringen uit te wisselen over hoe bestemmingen beter en duurzamer kunnen worden gemaakt voor lokale gemeenschappen en reizigers. De prijs werd in 2020 voor de 6e maal uitgereikt.

Ontwikkeling en erkenning

De “Sustainable Destinations Top 100” wordt uitgereikt door “Green Destinations”, een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor de ontwikkeling en erkenning van duurzame bestemmingen. De non-profit organisatie leidt een wereldwijde samenwerking van vertegenwoordigers, deskundige organisaties en academische instellingen.

Gozo, het zusje van Malta

Gozo is het charmante kleine zusje van Malta. Hoewel slechts vijf kilometer zee de twee eilanden van elkaar scheidt, is het een compleet andere wereld. Terwijl er in Malta een gezellige drukte heerst, is Gozo landelijk en sereen. Het is een oase van rust en over het platteland verspreid liggen barokke kerken en oude stenen boerderijen.

Het eiland typeert zich met kleine vissersdorpjes, groene valleien, prehistorische tempels en eeuwenoude zoutpannen. Langs de spectaculaire kustlijn met enorme kliffen en idyllische baaitjes bevinden zich de beste duikplekken van de Middellandse Zee.


Reporters Maartje en Edwin bezochten Gozo in 2018. Lees hier en hier hun reisverhalen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer