ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Green Friday: Haglöfs zet Black Friday op zijn kop door de prijzen te verdubbelen

Dit is het vierde jaar op rij dat Haglöfs Green Friday viert in plaats van Black Friday. Het Zweedse outdoormerk Haglöfs heeft er, sinds 2016, voor gekozen om een standpunt in te nemen tegen het fenomeen Black Friday, waarbij retailers forse kortingen geven op allerlei consumentenproducten.

In plaats van deel te nemen aan de wereldwijde discountdag zal Haglöfs de prijs van alle kleding en uitrusting in hun brandstores in Zweden, Noorwegen en Finland verdubbelen. Alle inkomsten van de Haglöfs brandstores op deze dag zullen worden gedoneerd aan Naturskyddsföreningen, de Zweedse Vereniging voor Natuurbehoud. Verder zal het merk op 29 november ook haar wereldwijde webshop sluiten. Haglöfs noemt deze dag Green Friday.

Grote zorgen over de natuur

‘Als outdoormerk maken we ons grote zorgen over de natuur en zijn we ons ervan bewust dat dingen kopen die je niet nodig hebt, alleen maar omdat het voor een spotprijs wordt aangeboden, niet goed is. Door een standpunt in te nemen tegen Black Friday willen we onze klanten aanmoedigen om twee keer na te denken voordat ze een nieuw product kopen’, aldus Carsten Unbehaun, CEO van Haglöfs.

“We vragen consumenten na te denken over wie nu echt voor een koopje betaalt wanneer producten minder kosten dan de productiekosten”

Elaine Gardiner, Haglöfs Head of Sustainability legt verder uit: ‘Door onze prijzen te verhogen, willen we de aandacht vestigen op het probleem van grootschalige kortingen op dagen als Black Friday. We vragen consumenten na te denken over wie nu echt voor een koopje betaalt wanneer producten minder kosten dan de productiekosten.’

Green FridayDit is het vierde jaar op rij dat Haglöfs Green Friday viert in plaats van Black Friday. Wij vinden dit een prima reactie op het promotiegeweld van de grote merken. Maar wat vind jij er eigenlijk van?


Haglöfs is partner van Mountainreporters


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.