Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Lockdown in India: Himalaya voor het eerst sinds 30 jaar te zien

Door Edwin Hagenouw | 9 april 2020

Door de aanhoudende lockdown, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus in India, is de luchtvervuiling dramatisch gedaald. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen in het noorden van India de Himalaya kunnen zien. De besneeuwde toppen van deze enorme bergketen liggen op een afstand van maar liefst tweehonderd kilometer. Dit is een unieke ervaring voor de bewoners van deze streek en voor het eerst in dertig jaar!

“Nu kunnen we de met sneeuw bedekte toppen duidelijk zien vanaf onze daken”, zegt meneer Seechewal, die al ruim dertig jaar werkt aan de bewustwording van de milieuvervuiling en het belang van ddurzaamheid in India.

“Nooit eerder zag ik Dhauladar vanuit mijn huis in Jalandhar. Ik kon niet geloven dat het überhaupt mogelijk was dit ooit nog mee te maken. Dit is een duidelijk bewijs wat de impact is van onze vervuiling op moeder aarde”, zegt meneer Singh op Twitter.

Luchtvervuiling in India bijzonder laag door lockdown

India, met bijna 1,4 miljard inwoners, zit al in een lockdown sinds 22 maart. Wegen die normaal gesproken vol verkeer staan zijn nu vrijwel uitgestorven en ook de meeste industrieën hebben hun deuren moeten sluiten.

Lockdown in India
Foto gebruikt met toestemming van Abbu Pandit

Hierdoor is het niveau van luchtvervuiling uitzonderlijk laag op dit moment. Volgens de officiële instanties in India is de luchtkwaliteitsindex gestegen met 33% (gemiddelde van heel India).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer