Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Lockdown in India: Himalaya voor het eerst sinds 30 jaar te zien

Door Edwin Hagenouw | 9 april 2020

Door de aanhoudende lockdown, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus in India, is de luchtvervuiling dramatisch gedaald. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen in het noorden van India de Himalaya kunnen zien. De besneeuwde toppen van deze enorme bergketen liggen op een afstand van maar liefst tweehonderd kilometer. Dit is een unieke ervaring voor de bewoners van deze streek en voor het eerst in dertig jaar!

“Nu kunnen we de met sneeuw bedekte toppen duidelijk zien vanaf onze daken”, zegt meneer Seechewal, die al ruim dertig jaar werkt aan de bewustwording van de milieuvervuiling en het belang van ddurzaamheid in India.

“Nooit eerder zag ik Dhauladar vanuit mijn huis in Jalandhar. Ik kon niet geloven dat het überhaupt mogelijk was dit ooit nog mee te maken. Dit is een duidelijk bewijs wat de impact is van onze vervuiling op moeder aarde”, zegt meneer Singh op Twitter.

Luchtvervuiling in India bijzonder laag door lockdown

India, met bijna 1,4 miljard inwoners, zit al in een lockdown sinds 22 maart. Wegen die normaal gesproken vol verkeer staan zijn nu vrijwel uitgestorven en ook de meeste industrieën hebben hun deuren moeten sluiten.

Lockdown in India
Foto gebruikt met toestemming van Abbu Pandit

Hierdoor is het niveau van luchtvervuiling uitzonderlijk laag op dit moment. Volgens de officiële instanties in India is de luchtkwaliteitsindex gestegen met 33% (gemiddelde van heel India).

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer