Lockdown in India: Himalaya voor het eerst sinds 30 jaar te zien

Door Edwin Hagenouw | 9 april 2020

Door de aanhoudende lockdown, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus in India, is de luchtvervuiling dramatisch gedaald. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen in het noorden van India de Himalaya kunnen zien. De besneeuwde toppen van deze enorme bergketen liggen op een afstand van maar liefst tweehonderd kilometer. Dit is een unieke ervaring voor de bewoners van deze streek en voor het eerst in dertig jaar!

“Nu kunnen we de met sneeuw bedekte toppen duidelijk zien vanaf onze daken”, zegt meneer Seechewal, die al ruim dertig jaar werkt aan de bewustwording van de milieuvervuiling en het belang van ddurzaamheid in India.

“Nooit eerder zag ik Dhauladar vanuit mijn huis in Jalandhar. Ik kon niet geloven dat het überhaupt mogelijk was dit ooit nog mee te maken. Dit is een duidelijk bewijs wat de impact is van onze vervuiling op moeder aarde”, zegt meneer Singh op Twitter.

Luchtvervuiling in India bijzonder laag door lockdown

India, met bijna 1,4 miljard inwoners, zit al in een lockdown sinds 22 maart. Wegen die normaal gesproken vol verkeer staan zijn nu vrijwel uitgestorven en ook de meeste industrieën hebben hun deuren moeten sluiten.

Lockdown in India
Foto gebruikt met toestemming van Abbu Pandit

Hierdoor is het niveau van luchtvervuiling uitzonderlijk laag op dit moment. Volgens de officiële instanties in India is de luchtkwaliteitsindex gestegen met 33% (gemiddelde van heel India).

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer