klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Lockdown in India: Himalaya voor het eerst sinds 30 jaar te zien

Door Edwin Hagenouw | 9 april 2020

Door de aanhoudende lockdown, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus in India, is de luchtvervuiling dramatisch gedaald. Dit heeft tot gevolg dat veel mensen in het noorden van India de Himalaya kunnen zien. De besneeuwde toppen van deze enorme bergketen liggen op een afstand van maar liefst tweehonderd kilometer. Dit is een unieke ervaring voor de bewoners van deze streek en voor het eerst in dertig jaar!

“Nu kunnen we de met sneeuw bedekte toppen duidelijk zien vanaf onze daken”, zegt meneer Seechewal, die al ruim dertig jaar werkt aan de bewustwording van de milieuvervuiling en het belang van ddurzaamheid in India.

“Nooit eerder zag ik Dhauladar vanuit mijn huis in Jalandhar. Ik kon niet geloven dat het überhaupt mogelijk was dit ooit nog mee te maken. Dit is een duidelijk bewijs wat de impact is van onze vervuiling op moeder aarde”, zegt meneer Singh op Twitter.

Luchtvervuiling in India bijzonder laag door lockdown

India, met bijna 1,4 miljard inwoners, zit al in een lockdown sinds 22 maart. Wegen die normaal gesproken vol verkeer staan zijn nu vrijwel uitgestorven en ook de meeste industrieën hebben hun deuren moeten sluiten.

Lockdown in India
Foto gebruikt met toestemming van Abbu Pandit

Hierdoor is het niveau van luchtvervuiling uitzonderlijk laag op dit moment. Volgens de officiële instanties in India is de luchtkwaliteitsindex gestegen met 33% (gemiddelde van heel India).

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer