ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Als je het dorpje Morzine in Les Portes du Soleil vooral dansend op je skischoenen hebt ‘gezien’, vergeet je misschien dat het in de zomer ook een fijn vakantieoord is. En als je dat wel weet, maar vooral bekend bent met van de adrenaline rush van het downhillen op de mountainbike, ga je misschien voorbij aan de rest van de mogelijkheden die de natuur daar voor je presenteert. Rust. Ruimte. Ik ga het komende week ervaren!

Morzine in de winter
Dit is de omgeving van Morzine in de winter. Foto: Gary Cox via Pixabay

Rust en ruimte

Morzine ligt in het oosten van Frankrijk, net voor de Zwitserse grens. Je vindt er prachtige berglandschappen, heldere bergmeren en flink wat hoogtemeters. Hoewel ik best in ben voor een potje rotsklimmen, raften of canyonen, ga ik deze dagen vooral juist vanuit rust verbinden met de natuur en de ruimte die het gebied te bieden heeft. Ik heb daar in mijn drukke leventje best even behoefte aan.. jullie ook? Ik zal achteraf natuurlijk uitgebreid laten weten of dat een beetje gelukt is!

Bosbaden en wildplukken. Ik ben zo benieuwd! Foto: Manja Herrebrugh

Trein

Ik reis er met de trein naartoe. Reizen per trein vind ik heerlijk: ik heb vaak de rust om nog even te slapen of te werken en je ziet het landschap zo lekker aan je voorbij gaan. Bovendien scheelt het weer een ritje met het vliegtuig. De komende dagen pak ik mijn backpack in en mijmer ik over wat me te wachten staat. Yoga, bosbad, wandelen, wildplukken.. Ik heb er ontzettend veel zin in. Nog éven wachten, Manja. Het lesje geduld is vast begonnen.

TGV bij Parijs
Ik reis graag met de trein. Het eerste gedeelte doen we met de TGV! Foto: Erich Westendarp via Pixabay

Informatie

Je kunt hier alvast kijken hoe Reporter Matthijs het in de zomer gehad heeft in Les Portes du Soleil. Je leest ook meteen hoeveel verschillende bergsporten je hier wel niet kunt doen. Voor ieder wat wils!

De site van het office du tourisme van Morzine-Avoriaz vind je hier.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.