Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De oprichter van het Amerikaanse outdoorbedrijf Patagonia, dat omgerekend zo’n drie miljard euro waard zou zijn, geeft zijn bedrijf weg aan een aantal fondsen en non-profitorganisaties. Die kunnen de winst van het bedrijf gebruiken voor projecten om klimaatverandering tegen te gaan, meldt The New York Times. De zeggenschap over Patagonia, dat ook in Nederland actief is, komt terecht bij twee speciaal opgerichte afdelingen die toezicht houden op de fondsen.

De winst die het bedrijf maakt en niet wordt geïnvesteerd komt ten goede aan sociale projecten en milieuprojecten. Naar schatting kunnen die tot wel honderd miljoen euro per jaar ontvangen.

Deze natuur moeten we natuurlijk bewaren!

Yvon Chouinard, de oprichter en eigenaar van Patagonia, richtte eerder al het 1% for the Planet-initiatief op. Hij schreef Patagonia twintig jaar terug in als het eerste deelnemende bedrijf. Nu hebben meer dan vijfduizend bedrijven de duurzame aanpak overgenomen. “Als we enige hoop hebben op een bloeiende planeet over vijftig jaar, moeten we allemaal alles doen wat we kunnen met de middelen die we hebben”, zegt Chouinard. ” In plaats van waarde te onttrekken aan de natuur en die om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonia creëert om de bron te beschermen.”

De kinderen van Chouinard, Claire en Fletcher, blijven voor het bedrijf werken. Zij worden verantwoordelijk voor het toezicht op de strategische beslissingen.

Bron: oa. nu.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer