Outdoormerken Rab en Lowe Alpine zetten grote stap richting een duurzame wereld

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Mountainreporters 

Als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie op lange termijn hebben de Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine (eigendom van Equip Outdoor Technologies Ltd.) zichzelf verplicht om uiterlijk in 2030 de status Net Zero te bereiken. Als eerste stap is Equip in november 2020 ‘Climate Neutral Company‘ geworden. Deze certificatie wordt afgegeven door South Pole, de onafhankelijke projectontwikkelaar en leverancier van klimaatoplossingen. Deze organisatie zal Equip ook vergezellen op hun weg naar Net Zero.

Rab en Lowe Alpine zijn klimaatneutraal sinds november 2020

Matt Gowar, de CEO van Equip, legt uit: “Sinds de start van onze onderneming zijn onze merken gedreven door één doel: de bergbeklimmer in iedereen wakker maken. Daarnaast willen we onze klanten inspireren om net zo van het buitenleven te genieten als wij.

Dit is wat ons drijft om de natuur te behouden en te beschermen voor toekomstige generaties en om een ​​positieve verandering in de wereld aan te brengen die verder gaat dan onze merken en producten.” Gowar vervolgt: “Ons inzetten voor Net Zero in 2030 is de juiste keuze voor ons als actieve bergbewoners, als bedrijf en voor onze partners.”

Onmiddellijk actie

We wilden onmiddellijk actie ondernemen, dus de stap om een ​​klimaatneutraal bedrijf te zijn, heeft ons in staat gesteld vroeg te handelen en een gedurfde maar beslissende stap te zetten die maar weinig andere merken nemen. We zullen onze merken en ons bedrijf op de juiste manier laten groeien, zodat we het milieu waarin we gedijen kunnen beschermen. “

‘Klimaatneutraal’ betekent de uitstoot verminderen en de resterende uitstoot in evenwicht brengen door middel van koolstofkredieten. Koolstofkredieten ondersteunen projecten die emissies verminderen of verwijderen, zoals het uitbreiden van hernieuwbare energie of het behoud van vitale bossen.

Koolstofkredieten zijn een product van de beweging naar een groter milieubewustzijn en bestrijding van verontreiniging. Het uitgangspunt achter het koolstofkrediet is dat industrieën die een bepaalde hoeveelheid vervuiling veroorzaken in de vorm van koolstofdioxide (CO2) -emissies deze vervuiling moeten tegengaan door milieuvriendelijke dingen te doen, zoals het planten van bomen.

Als bedrijven niet in staat zijn om deze milieuvriendelijke taken uit te voeren met behulp van hun eigen werknemers en middelen, kunnen ze koolstofkredieten kopen waarmee het bedrijf één ton CO2 kan produceren voor elk gekocht koolstofkrediet.

Het bereiken van ‘Net Zero’ betekent dat Equip niet meer niet-vermijdbare uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer zal uitstoten dan dat het neutraliseert met daadwerkelijke koolstofvermindering. Dat neemt de plaats in van koolstofkredieten.

Equip’s prestaties tot nu toe

South Pole heeft Equip het ‘Climate Neutral Company’ label toegekend op basis van de reikwijdte en verificatie van hun emissiegegevens voor 2019. Equip heeft een aantal emissiereductieactiviteiten gaande:

  • Overgestapt op 100% hernieuwbare energie in hun hoofdkantoor en distributiecentrum in het VK
  • Overstap op hybride of volledig elektrische auto’s
  • Overschakelen naar gerecyclede stoffen en isolatie met zowel synthetische stoffen als P.U.R.E. dons bij enkele van Rabs belangrijkste collecties, Cirrus en Microlight. In de herfst / winter van 2020 zullen meer collecties volgen
  • Plastic verwijderen of minimaal 50% gerecyclede plastic verpakkingen vervangen in de lente / zomer van 2021.

Roadmap naar Net Zero

Als eerste stap naar Net Zero worden alle huidige broeikasgasemissies die optreden in de bedrijfsprocessen van het bedrijf gekwantificeerd. Daarna wordt een broeikasgasreductieplan opgesteld met duidelijke en meetbare doelstellingen. Deze doelen zijn opgesteld in lijn met klimaatwetenschap. Onvermijdelijke emissies worden dan gecompenseerd. Jaarlijks worden de inspanningen van het bedrijf beoordeeld en gerapporteerd.

Rab

South Pole zal ervoor zorgen dat de gegevens waarop de Net Zero-aanpak is gebaseerd onafhankelijk geverifieerd, transparant en wetenschappelijk onderbouwd zijn. Bovendien garandeert South Pole dat de projectenportfolio van Equip bijdraagt ​​aan duurzame ontwikkelingsdoelen. Daarnaast biedt South Pole een portfolio van geverifieerde reductieprogramma’s die helpen om de uitstoot van het bedrijf in evenwicht te houden.

Ambitieus en essentieel

Debbie Read, CSR Manager van Equip, licht toe: “Door ons in 2030 aan Net Zero te binden, beginnen we aan een ambitieuze maar essentiële reis. De klimaatcrisis kan niet worden genegeerd en de noodzaak om snel te handelen is duidelijk. Door samen te werken met South Pole kunnen we een robuust proces ontwikkelen voor het opstellen van een agressief reductieplan en doelstellingen in overeenstemming met SBT-methodologie. De mogelijkheid om zinvolle compensatieprojecten te ondersteunen die zijn afgestemd op de SDG’s, biedt onmiddellijke en tastbare voordelen die zowel motiverend zijn als een emotionele band voor ons bedrijf. “

Bethan Halls, Senior Sustainability Consultant, South Pole voegt hieraan toe: “Equip zet grote stappen om vooruitgang te boeken op zijn klimaatreis en stelt de norm voor verantwoord ondernemen. Naarmate het op weg naar Net Zero vordert, zal het actie en ambitie in zijn toeleveringsketen stimuleren ”.


Check hier de websites van Rab en Lowe Alpine


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.