Rab, liefde voor bergen en duurzaamheid

In 1981 richtte Rab Carrington zijn bedrijf op, gedreven door de liefde voor bergen en het verlangen om duurzame kleding en outdoorgear te creëren. Zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid was duidelijk, van de allereerste met de hand genaaide slaapzak tot de uitgebreide collectie van nu.

Rab Service Centre

Helaas is zelfs de beste kleding niet onverwoestbaar. Met name producten met een donsvulling zijn redelijk kwetsbaar, maar ook andere outdoorproducten hebben vaak te maken met ruige omstandigheden. Dat weten de mensen van Rab ook en het voelde niet goed dat beschadigde producten werden weggegooid. Om de service aan hun klanten te vergroten en om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst bedachten ze een eigen reparatie- en wasservice.

In het eerste Rab Service Centre, in de UK, werd al snel gestart met het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Aansluitend op deze succesvolle introductie volgde de inrichting van een Rab Service Centre in Leusden, het eerste op het vasteland van Europa. Een springplank voor dit geweldige concept naar een wereldwijde uitbreiding.

Bij het Service Centre ben je aan het juiste adres om je kleding een nieuw leven te geven en de levensduur ervan te verlengen. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook best prettig voor je portemonnee. Van de reparatie van een kapotte rits, een brandgaatje of een gescheurde mouw tot een stevige wasbeurt na een pittige outdoortrip. Het team van Rab staat paraat om jouw kleding en uitrusting weer in topconditie te brengen. Ze zorgen ervoor dat je spullen snel en probleemloos worden hersteld en klaar zijn voor het volgende avontuur.

En toen scheurde mijn jas

Mijn persoonlijke ervaring met het Rab Service Center begon toen mijn geliefde zwarte RAB jas tijdens een winterwandeling schade opliep. En niet zo’n beetje ook. Vervelend zou je denken. Klopt, ik baalde er ook wel even van. Ach ja, het betekende niet het einde van de wereld, want ik wist dat ze bij Rab een kledingreparatieservice hebben. Het jack met een flinke scheur stuurde ik op voor reparatie. Ik vertrouwde erop dat ze het konden maken en wachtte geduldig op een reactie.

Rab Second Stitch

Het Rab Service Center maakt serieus werk van reparaties, en ik ontdekte dat ze dat op een behoorlijk bijzondere manier doen. Ze gebruiken namelijk restmateriaal en gerecyclede stoffen in hun Rab Second Stitch-programma. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je jas professioneel wordt gerepareerd, maar ze geven je kledingstuk ook een volledige make-over. En dat voor een hele nette prijs.

Toen ik mijn jas ontving na de reparatie, was ik behoorlijk verrast. Niet alleen was de scheur keurig verholpen, mijn jas had ook een nieuwe look gekregen, dankzij de mix van gerecyclede materialen waarvan ze de kleuren goed laten blenden met de huidige kleuren. Het mooie eraan is dat er nu maar één jas bestaat met deze specifieke kleurcombinatie. Mijn zwarte Rab jas is dus niet alleen gerepareerd, maar ook een soort van uniek kunstwerk geworden. Elke jas (of ander kledingstuk) is afgewerkt met een exclusieve badge.

Conclusie

Dus, als je jas van Rab tijdens een van je avonturen schade oploopt, wees niet getreurd. Je hoeft er echt geen afscheid van te nemen. Integendeel, je zal hem nog een stuk unieker terug ontvangen na een reparatie. Het is niet alleen een oplossing voor schade, maar een kans om je gear een persoonlijk verhaal te geven. Klaar voor het volgende avontuur, met een gerepareerde én uniek aangepaste jas van Rab.

Bekijk hier de nieuwe collectie van Rab voor vrouwen en mannen | Lees meer over het Rab Service Centre.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.