Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wil jij dit Ierse privé-eiland beheren met je partner?

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN.be

Altijd al op een privé-eiland willen verblijven? Dan is dit je kans. Het Ierse eiland Great Blasket zoekt een koppel dat vanaf april voor een aantal maanden daar de vakantiehuisjes en het koffiehuis wil beheren. ’s Ochtends wakker worden op je eigen eiland met een prachtig uitzicht over groene velden en de ruige Atlantische Oceaan. Klinkt het als een droom? Dan ben jij misschien wel degene die van april tot en met oktober, samen je partner of beste vriend(in) op het Ierse Great Blasket Island zit.

Great Blasket Island ligt voor de zuidwestelijke kust van Ierland en is ongeveer 4,5 vierkante kilometer groot. Op het eiland staan een aantal vakantiehuisjes en een koffietent. Alice Hayes en haar partner Billy O’Connor knapten de woningen een tijd geleden op en zoeken elk jaar een nieuw koppel dat de accommodaties wil runnen. Hayes en O’Connor wonen op het nabijgelegen Dingle Peninsula. O’Connor regelt de boottochten naar het eiland in de zomer.

Great Blasket Island
Great Blasket Island. Foto: Bjørn Bjørn Christian Tørrissen. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Vorig jaar waren de Ierse Lesley Kehoe en Gordon Bond de tijdelijke ‘eigenaren’ van het eiland. Op sociale media deelden ze hun belevenissen op Great Blasket Island met de rest van de wereld. Maar Kehoe waarschuwt wel dat het leven daar niet precies is zoals de foto’s laten zien. Het bestaat niet alleen uit ‘kampvuren, velden en zonsondergangen’, het opmaken van bedden en lange rijen bij het koffiehuis behoren ook tot de realiteit. Elke dag komen er 400 bezoekers naar het eiland en dat kan best druk zijn, vertelt Kehoe aan CNN.

Geen stromend water

Weet waar je aan begint dus. Want stromend warm water is er niet. Je moet water koken voor je een warme douche kunt nemen. Het water komt dan weer wel uit een eilandbron. Er is ook geen elektriciteit of wifi op het eiland. Het mobiele bereik is wel erg goed.Toch heeft Hayes al veel reacties gekregen op de vacature. Na een paar dagen liep het aantal al op tot 7000. Hayes en O’Connor kiezen alleen koppels die niet te romantisch denken over het leven op een eiland.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer