Esta aanvragen

Een eTA Canada aanvragen, hoe werkt dat?

Je kunt gemakkelijk een eTA Canada aanvragen door middel van een online aanvraagformulier. Op een zelf uitgekozen moment kun je deze direct online aanvragen. Deze wordt vervolgens ingediend binnen het systeem. Het geautomatiseerde systeem keurt jouw aanvraag dan goed of af op basis van de ingevulde informatie.

Wat is een eTA Canada?

Een eTA Canada is een elektronische reistoestemming, deze zorgt voor veiligheid binnen Canada. Inwoners van een land met visumvrijstelling, kunnen zonder visum naar Canada reizen door middel van de eTA. Dit automatische systeem zorgt ervoor dat er voor inwoners van deze landen ook een veiligheidscheck wordt gedaan. Op deze manier blijft Canada veilig. In 2016 is de eTA ingevoerd. Dit komt doordat Amerika en Canada hierover afspraken hebben gemaakt om Noord-Amerika veilig te houden.

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan naar Canada? Dan is het belangrijk dat je tijdig een eTA aanvraagt

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan naar Canada? Dan is het belangrijk dat je tijdig een eTA aanvraagt. Want, in sommige gevallen heeft het Canadese CIC, welke over de beoordeling van de eTA gaat, meer informatie van je nodig om de aanvraag te kunnen verwerken. In dit geval zal het Canadese CIC om bepaalde documentatie vragen. Je dient dan een account aan te maken waarin je kunt communiceren met het CIC en waarin je de gevraagde documenten kunt uploaden. Hiervoor heb je 10 werkdagen de tijd, daarna zal de aanvraag her beoordeeld worden.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn eTA ontvang?

Het ontvangen van een eTA duurt maximaal 72 uur. In de meeste gevallen heb je binnen enkele uren jouw eTA al ontvangen. Wanneer de Canadese overheid om extra documentatie vraagt, kan de procedure enkele weken in beslag nemen. Hierom is het aangeraden om de eTA aanvraag een maand van tevoren al in te dienen. Wanneer de eTA dan eventueel wordt afgekeurd, heb je ook nog genoeg tijd om een visum voor Canada aan te vragen. Het handigst is om de eTA geregeld te hebben voordat je een vlucht naar Canada boekt, op die manier weet je zeker dat je ook op de vlucht mee kunt.

Regels omtrent de eTA

De eTA kent natuurlijk een aantal regels, deze zetten wij voor jou op een rijtje:

 • Een eTA kan gebruikt worden voor toeristische en zakelijke reizen. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt. Voor beide gevallen kom je in aanmerking voor een eTA. Het is wel belangrijk om te weten dat de verblijfsduur hierbij wel erg belangrijk is.
 • De eTA is maar liefst 5 jaar geldig, tenzij het gekoppelde paspoort in tussentijd verloopt. Hierdoor is het aangeraden om dit aan te vragen op een paspoort die nog even geldig is. Ook is het belangrijk om te weten dat je alleen kunt reizen zolang jouw paspoort geldig is gedurende het gehele verblijf.
 • Bij aankomst in Canada is het verplicht om over een retourticket te beschikken, hiermee toon je aan dat je ook de intentie hebt om het land te verlaten binnen de periode van een half jaar.
 • Je kunt met een eTA maximaal 6 maanden in Canada verblijven. (Tenzij er vanuit de douane reden is om deze periode te verkleinen.) Je kunt dus niet emigreren naar Canada met een eTA. Hiervoor heb je een verblijfsvergunning of visum nodig. Deze zijn prijziger, en lastiger te krijgen.
 • Een eTA is geen fysiek document, je krijgt namelijk een koppeling hiervan aan jouw paspoort. Hierdoor hoef je geen bewijs te hebben dat je de eTA hebt, aangezien de douane dit direct kan zien door middel van het automatische systeem. Is er onverwacht iets fout gegaan? Dan is het mogelijk dat je ter plekke een nieuwe aanvraag moet indienen, in de hoop dat deze op tijd wordt toegekend. Zorg daarom dat de ingevoerde gegevens goed gecontroleerd zijn. Ook handig om te weten dat er bijvoorbeeld geen letter ‘O’ op het Nederlandse paspoort kan staan, dit is altijd het getal ‘0’.

Er zijn ook enkele uitsluitingen;

 • Houders van een andere visum, of verblijfsvergunning van Canada.
 • Diplomaten zijn vrijgesteld van het hebben van een eTA Canada. Zij beschikken namelijk over een diplomatenvisum.
 • Wanneer je Canada betreed over land of zee, hoef je niet over een geldig eTA te beschikken. In dit geval neem je bij de grens een formulier af waarmee jouw toetreding wordt toegekend.

Wat wordt er gevraagd op het eTA Formulier?

Op een eTA formulier worden de volgende gegevens gevraagd:

 • Informatie van de aanvrager, hierbij worden de persoonsgegevens van de aanvrager gevraagd. Deze worden natuurlijk gebruikt om de eTA toe te kennen.
 • Vervolgens worden de paspoortgegevens van de aanvrager gevraagd. Het paspoortnummer wordt gebruikt om de eTA aan te koppelen. Het is dus van belang dat deze gegevens goed gecontroleerd zijn.
 • Werkgevergegevens van de aanvrager. Hier vul je jouw beroep in, deze gegevens worden gebruikt om uw beschikbare budget en contactgegevens te bepalen.
 • Algemene achtergrondvragen. Hier wordt gevraagd naar jouw verleden en gezondheid, om te bepalen of je in aanmerking komt voor een eTA.

De voordelen van eVisa Application Services

EVisa is een erkende bemiddelaar tijdens het aanvragen van jouw eTA Canada. Bij eVisa kun je gebruik maken van de Nederlandstalige klantenservice. Ook worden alle ingediende aanvragen handmatig en automatisch gecontroleerd op de meest gemaakte fouten. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat er geen errors ontstaan. Wanneer er toch een fout gemaakt wordt door het team, of er iets over het hoofd gezien wordt, wordt de aanvraag gratis overnieuw ingediend. Je kunt bij eVisa gebruik maken van de vertrouwde betaalmethodes iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visacard en eMaestro. Tijdens de aanvraag worden jouw gegevens beveiligd met een SSL verbinding. Je kunt ook een bevestiging per post krijgen, tegen een tarief van €3,-.

Bij eVisa kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat de aanvraag soepel verloopt.

Vraag hier je eTA voor Canada aan!