Misschien wel de meest opwindende trailrun van Oostenrijk

Een trailrun-inspiratie van Matthijs van der Pol

De langste en waarschijnlijk meest opwindende route van Oostenrijk zal in 2021 in Pillersee Tal plaatsvinden. Het dal is omgeven door de Steinplatte, de Loferer Steinbergen en ligt midden in de Kitzbüheler Alpen. De KAT 100 (Kitz Alps Trail) heeft een lengte van honderd mijl (174 km) en bijna tienduizend hoogtemeters. Het evenement vindt plaats van 5 tot en met 7 augustus 2021. Durf jij het aan? Of kies je voor een van de andere afstanden? Ik twijfel nog..

KAT 100 miles - trailrun - mountainrerporters
KAT 100 miles – trailrun – mountainrerporters

Video

KAT1000 Miles

De route is voor 2021 aangepast (173,9km en 9969 hoogtemeters) waardoor de uitdaging nog extremer is geworden. Bijna tienduizend hoogtemeters is natuurlijk bizar veel en daarmee is het de langste en zwaarste trail van Oostenrijk. Het heeft een 6-punts kwalificatierace, net als de de beroemdste ultra ter wereld: de Ultra Trail Du Mont Blanc (UTMB).

Op dit evenement komen veel internationale sporters af. In totaal verwacht de organisatie zo’n 400 deelnemers voor deze koningsafstand, dit aantal zal in de komende jaren waarschijnlijk uitlopen tot 1.000 deelnemers.

KAT 100 miles - trailrun - mountainrerporters
KAT 100 miles – trailrun – mountainrerporters

Mijn analyse

Hoewel het mijn droom is om een ultratrail zoals de KAT100 miles te kunnen trotseren, lijkt het me voorlopig nog een brug te ver. De marathon zou ik zeker willen doen. Welke afstand past bij jou? En hoe fit moet je zijn om de KAT100 te kunnen overleven?

KAT 100 miles - trailrun - mountainrerporters
KAT 100 miles – trailrun – mountainrerporters

Relevante website kat100.at

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.