Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Heb je ook plannen om te gaan hiken? Maar hoe train je hier nu precies voor? Is het vooral een kwestie van zoveel mogelijk wandelen van te voren of kun je ook gericht trainen? En kun je in Nederland eigenlijk wel trainen voor een bergwandeling?

Het idee om te trainen voor zoiets als wandelen wat je van jongs af aan al kan, klinkt misschien gek, maar het is toch anders dan lange wandeltochten maken. Zeker als je een meer zittend beroep hebt is het verstandig je lichaam er op voor te bereiden. Niet alleen de afstanden zullen tijdens je trektocht anders dan in je dagelijks leven zijn, het is ook de belasting van je rugzak en wellicht ook hoogtemeters die het hele spel van hiken de moeite van een goede fysieke voorbereiding waard maken.

Meer kracht en uithoudingsvermogen

Eén onderdeel van die voorbereiding is inderdaad alvast wennen aan afstanden wandelen, door te beginnen met korte wandelingen en die afstanden steeds iets verder uit te bouwen in lengte. Je kunt daarbij ook rustig aan je rugzak steeds iets verzwaren. Neem bijvoorbeeld een extra boek mee of een extra fles water ter verzwaring.

Wandelaars onderweg

Maar je kunt meer doen. Je kunt gerichte oefeningen doen om meer kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen, zodat je trektocht een stuk minder vermoeiend wordt en je minder kans hebt op blessures. Zo heb je straks tijdens je trektocht nog meer ruimte om te genieten van je prachtige omgeving.

Workshop op 27 oktober 2019

Hoe jij je het beste fysiek kunt voorbereiden op een meerdaagse wandeling kun je op zondag 27 oktober 2019 leren in een uitgebreide praktische workshop van SNP Natuurreizen. Deze is samengesteld in samenwerking met Rayu, personal trainer en gespecialiseerd in het voorbereiden van trektochten.

Tijdens de workshop leer je ook technieken om met wandelstokken te lopen.

Deze workshop, die in het teken staat van efficiënt wandelen, geeft je concrete handvatten en oefeningen waarmee je niet alleen een betere houding krijgt, maar ook een beter looppatroon zodat je meer uit je wandeling kan halen. Je krijgt technieken mee hoe je het beste met wandelstokken kan lopen en je kan Rayu -zelf ook een fervente hiker- al je wandelvragen stellen.

Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen

Ook ontvang je een persoonlijke beweeganalyse, zodat je met een trainingsplan naar huis gaat dat op jouw lijf geschreven. Daarop kun je zien waarop het advies gebaseerd is. Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen.

#OutdoorDichtbij

Of je vooral lekker in Nederland wil blijven wandelen of juist een bergtocht wil gaan maken, dat maakt natuurlijk uit voor je voorbereiding. Gelukkig kun je óók in Nederland trainen voor een bergwandeling, en je hoeft er niet voor naar Zuid-Limburg. Er wordt dus ook met jouw wandelplannen rekening gehouden bij het maken van je persoonlijke trainingsschema.

Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak

Ondanks dat het een groepsworkshop is, ga je naar huis met je eigen trainingsplan die voor jou optimaal is, vol met oefeningen die je thuis of tijdens je wandeling kan uitvoeren. Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak. En dat maakt deze wandeltraining net wat anders dan een gemiddelde wandeltraining.

  • Datum: 27 oktober 2019, 13:00 uur tot 16:30 uur
  • Plaats: Utrecht-Noord
  • Prijs: € 45,-
Onderweg door een mooi Nederlands landschap

Inschrijven voor deze workshop via: www.snpoutdoorschool.nl/cursus/wandeltraining

Wil je meer weten over hoe je het beste jouw trektocht kan voorbereiden of wil je hier graag begeleiding bij? Kijk dan eens op de website van Rayu: www.hikenbeginthier.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer