Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Heb je ook plannen om te gaan hiken? Maar hoe train je hier nu precies voor? Is het vooral een kwestie van zoveel mogelijk wandelen van te voren of kun je ook gericht trainen? En kun je in Nederland eigenlijk wel trainen voor een bergwandeling?

Het idee om te trainen voor zoiets als wandelen wat je van jongs af aan al kan, klinkt misschien gek, maar het is toch anders dan lange wandeltochten maken. Zeker als je een meer zittend beroep hebt is het verstandig je lichaam er op voor te bereiden. Niet alleen de afstanden zullen tijdens je trektocht anders dan in je dagelijks leven zijn, het is ook de belasting van je rugzak en wellicht ook hoogtemeters die het hele spel van hiken de moeite van een goede fysieke voorbereiding waard maken.

Meer kracht en uithoudingsvermogen

Eén onderdeel van die voorbereiding is inderdaad alvast wennen aan afstanden wandelen, door te beginnen met korte wandelingen en die afstanden steeds iets verder uit te bouwen in lengte. Je kunt daarbij ook rustig aan je rugzak steeds iets verzwaren. Neem bijvoorbeeld een extra boek mee of een extra fles water ter verzwaring.

Wandelaars onderweg

Maar je kunt meer doen. Je kunt gerichte oefeningen doen om meer kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen, zodat je trektocht een stuk minder vermoeiend wordt en je minder kans hebt op blessures. Zo heb je straks tijdens je trektocht nog meer ruimte om te genieten van je prachtige omgeving.

Workshop op 27 oktober 2019

Hoe jij je het beste fysiek kunt voorbereiden op een meerdaagse wandeling kun je op zondag 27 oktober 2019 leren in een uitgebreide praktische workshop van SNP Natuurreizen. Deze is samengesteld in samenwerking met Rayu, personal trainer en gespecialiseerd in het voorbereiden van trektochten.

Tijdens de workshop leer je ook technieken om met wandelstokken te lopen.

Deze workshop, die in het teken staat van efficiënt wandelen, geeft je concrete handvatten en oefeningen waarmee je niet alleen een betere houding krijgt, maar ook een beter looppatroon zodat je meer uit je wandeling kan halen. Je krijgt technieken mee hoe je het beste met wandelstokken kan lopen en je kan Rayu -zelf ook een fervente hiker- al je wandelvragen stellen.

Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen

Ook ontvang je een persoonlijke beweeganalyse, zodat je met een trainingsplan naar huis gaat dat op jouw lijf geschreven. Daarop kun je zien waarop het advies gebaseerd is. Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen.

#OutdoorDichtbij

Of je vooral lekker in Nederland wil blijven wandelen of juist een bergtocht wil gaan maken, dat maakt natuurlijk uit voor je voorbereiding. Gelukkig kun je óók in Nederland trainen voor een bergwandeling, en je hoeft er niet voor naar Zuid-Limburg. Er wordt dus ook met jouw wandelplannen rekening gehouden bij het maken van je persoonlijke trainingsschema.

Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak

Ondanks dat het een groepsworkshop is, ga je naar huis met je eigen trainingsplan die voor jou optimaal is, vol met oefeningen die je thuis of tijdens je wandeling kan uitvoeren. Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak. En dat maakt deze wandeltraining net wat anders dan een gemiddelde wandeltraining.

  • Datum: 27 oktober 2019, 13:00 uur tot 16:30 uur
  • Plaats: Utrecht-Noord
  • Prijs: € 45,-
Onderweg door een mooi Nederlands landschap

Inschrijven voor deze workshop via: www.snpoutdoorschool.nl/cursus/wandeltraining

Wil je meer weten over hoe je het beste jouw trektocht kan voorbereiden of wil je hier graag begeleiding bij? Kijk dan eens op de website van Rayu: www.hikenbeginthier.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer