Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Heb je ook plannen om te gaan hiken? Maar hoe train je hier nu precies voor? Is het vooral een kwestie van zoveel mogelijk wandelen van te voren of kun je ook gericht trainen? En kun je in Nederland eigenlijk wel trainen voor een bergwandeling?

Het idee om te trainen voor zoiets als wandelen wat je van jongs af aan al kan, klinkt misschien gek, maar het is toch anders dan lange wandeltochten maken. Zeker als je een meer zittend beroep hebt is het verstandig je lichaam er op voor te bereiden. Niet alleen de afstanden zullen tijdens je trektocht anders dan in je dagelijks leven zijn, het is ook de belasting van je rugzak en wellicht ook hoogtemeters die het hele spel van hiken de moeite van een goede fysieke voorbereiding waard maken.

Meer kracht en uithoudingsvermogen

Eén onderdeel van die voorbereiding is inderdaad alvast wennen aan afstanden wandelen, door te beginnen met korte wandelingen en die afstanden steeds iets verder uit te bouwen in lengte. Je kunt daarbij ook rustig aan je rugzak steeds iets verzwaren. Neem bijvoorbeeld een extra boek mee of een extra fles water ter verzwaring.

Wandelaars onderweg

Maar je kunt meer doen. Je kunt gerichte oefeningen doen om meer kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen, zodat je trektocht een stuk minder vermoeiend wordt en je minder kans hebt op blessures. Zo heb je straks tijdens je trektocht nog meer ruimte om te genieten van je prachtige omgeving.

Workshop op 27 oktober 2019

Hoe jij je het beste fysiek kunt voorbereiden op een meerdaagse wandeling kun je op zondag 27 oktober 2019 leren in een uitgebreide praktische workshop van SNP Natuurreizen. Deze is samengesteld in samenwerking met Rayu, personal trainer en gespecialiseerd in het voorbereiden van trektochten.

Tijdens de workshop leer je ook technieken om met wandelstokken te lopen.

Deze workshop, die in het teken staat van efficiënt wandelen, geeft je concrete handvatten en oefeningen waarmee je niet alleen een betere houding krijgt, maar ook een beter looppatroon zodat je meer uit je wandeling kan halen. Je krijgt technieken mee hoe je het beste met wandelstokken kan lopen en je kan Rayu -zelf ook een fervente hiker- al je wandelvragen stellen.

Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen

Ook ontvang je een persoonlijke beweeganalyse, zodat je met een trainingsplan naar huis gaat dat op jouw lijf geschreven. Daarop kun je zien waarop het advies gebaseerd is. Uiteraard wordt er ook een wandeling van zo’n vijf kilometer gemaakt, waarin je alles direct kan toepassen.

#OutdoorDichtbij

Of je vooral lekker in Nederland wil blijven wandelen of juist een bergtocht wil gaan maken, dat maakt natuurlijk uit voor je voorbereiding. Gelukkig kun je óók in Nederland trainen voor een bergwandeling, en je hoeft er niet voor naar Zuid-Limburg. Er wordt dus ook met jouw wandelplannen rekening gehouden bij het maken van je persoonlijke trainingsschema.

Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak

Ondanks dat het een groepsworkshop is, ga je naar huis met je eigen trainingsplan die voor jou optimaal is, vol met oefeningen die je thuis of tijdens je wandeling kan uitvoeren. Dus geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak. En dat maakt deze wandeltraining net wat anders dan een gemiddelde wandeltraining.

  • Datum: 27 oktober 2019, 13:00 uur tot 16:30 uur
  • Plaats: Utrecht-Noord
  • Prijs: € 45,-
Onderweg door een mooi Nederlands landschap

Inschrijven voor deze workshop via: www.snpoutdoorschool.nl/cursus/wandeltraining

Wil je meer weten over hoe je het beste jouw trektocht kan voorbereiden of wil je hier graag begeleiding bij? Kijk dan eens op de website van Rayu: www.hikenbeginthier.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Reizen naar het Hoge Noorden

Ontdek deze zomer Het Hoge Noorden

Bezoek indrukwekkende fjorden en de Noordkaap. Spot walvissen, rendieren en beren. Ervaar de Middernachtzon. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven. Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer