Algund is de groene krachtbron voor de poorten van het Italiaanse Meran en een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van wijn en gastronomie, shoppen, thermen en cultuur. Dankzij 300 dagen zon per jaar en een mediterrane flair speelt het bruisende leven zich hier bijna de hele zomer lang in de openlucht af. In juni wordt het festivalterrein van Algund opnieuw een openluchtpodium voor trendy sterren: van Alexander Eder, Josh & Band tot Die Seer en The Spirit Of Freddie Mercury, een topspektakelshow ter ere van de rocklegende.

In juni en juli 2024 vinden vier topconcerten plaats op het festivalterrein van Algund in Zuid-Tirol. Alexander Eder, Josh & Band, Die Seer en “The Spirit Of Freddie Mercury” met een spektakelshow en briljante Queen-tributeband zetten het publiek in vuur en vlam.

De Oostenrijkse ster van Duitstalige pop

Singer-songwriter Alexander Eder geldt op TikTok en Instagram als de Oostenrijkse ster van Duitstalige pop. De man met de onmiskenbaar diepe stem, goede looks en onweerstaanbare charme was in 2018 een van de rijzende sterren in het achtste seizoen van “The Voice of Germany”. In 2020 bracht hij zijn debuutalbum “Schlagzeilen” uit en vorig jaar verscheen zijn tweede album, “Ganz Normal”. 

De “Nicht ganz normal-tour” door Oostenrijk en Duitsland was volledig uitverkocht, en ook het openluchtconcert van vorig jaar in Zuid-Tirol was een doorslaand succes. In Algund kun je Alexander Eder en band nog eens zien optreden met al zijn grote hits, van “Was hab ich gemacht” en “Für diesen Moment” tot “7 Stunden” en “Ganz normal gestört”. Bovendien presenteert hij zijn nieuwste singles “Liebeslieder”, “Lass dir Zeit mit Erwachsenwerden” en “Mit den Jungs”. Tickets: tickets.eventfabrik.it

Josh

“Cordula Grün” was een van de meest gedraaide zomerhits van 2018. Er volgden drie studioalbums, en Josh stond meermaals met goud en platina in de hitlijsten dankzij succesnummers als “Expresso & Tschianti”, “Vielleicht”, “Wo bist du”, “Ring in der Hand” en “Von dir ein Tattoo”. “Reparatur”, zijn derde album, bevat pakkende pop- en rocksongs waarin Josh het ook over ernstige onderwerpen heeft zoals zijn burn-out. 

Met zijn huidige “Reparatour” speelt Josh sinds afgelopen september voor uitverkochte zalen in de hele Duitstalige wereld. Vergeet geen kaartjes te kopen voor het openluchtconcert in Algund van Josh & Band (27.06.24)! De Weense muzikant zal hier ook zijn nieuwste nummers performen, van “Martina” tot “Nur nicht von dir” en “Ich gehör repariert”. Tickets: showtime-ticket.com

Een van Oostenrijks meest succesvolle dialectbands

Die Seer (29.06.24) staan al sinds 1996 op het podium en zijn daarmee een van Oostenrijks meest succesvolle dialectbands. Ze hebben zo’n 20 albums uitgebracht, ontelbare topnoteringen in de hitlijsten behaald en goud en platina op hun naam staan. Met hun typische mix van volksmuziek en pop hebben ze fans van alle leeftijden weten te bekoren. Als onderdeel van hun afscheidstournee “Ausklang” zullen Die Seer ook optreden op het festivalterrein van Algund. 

Dit is de laatste kans voor alle fans om deze topgroep in Zuid-Tirol nog eens live mee te maken. Natuurlijk komen bij deze muzikale terugblik alle grote hits uit drie decennia aan bod, zoals “Wilds Wossa”, “Hoamatgfühl” en “Übern See”. Maar het draait vooral om hun vocaal krachtige, emotioneel geladen vertolkingen, die live op het podium nog pakkender zijn. Tickets via showtime-ticket.com

The Spirit Of Freddie Mercury

Freddie Mercury was een van de meest opvallende internationale rocksterren van de jaren 1970 en 1980. Nummers als “Killer Queen”, “A Kind of Magic”, “Bohemian Rhapsody”, “I Want to Break Free”, “Don’t Stop Me Now” en “Crazy Little Thing Called Love” zijn nog even alomtegenwoordig als vroeger. Het biografische filmdrama “Bohemian Rhapsody” stond in 2018 wereldwijd op nummer één in de bioscopen. 

In Algund kun je “The Spirit Of Freddie Mercury” (12.07.24) nog eens herontdekken. Een professionele podiumshow met zangers, muzikanten en dansers in leren shorts, barokke overdaad en fantasie-uniformen brengt de wereld van artiest, zanger en podiumbeest Freddie Mercury tot leven. Daarnaast biedt Queen Sensation, een van de beste Queen-tributebands, verbazingwekkend echt lijkende covers. Een must voor alle fans van Queen! Ga helemaal los met “We Will Rock You”, “We Are the Champions”, “Another One Bites The Dust” en “Under Pressure”. Tickets koop je via showtime-ticket.com

Zomerconcerten in Algund (www.algund.info)


01.06.24: Alexander Eder – Openlucht-festivalterrein Algund. tickets.eventfabrik.it
27.06.24: JOSH – Openlucht-festivalterrein Algund. showtime-ticket.com
29.06.24: Die SEER – Afscheidstournee 2024, festivalterrein Algund. showtime-ticket.com
12.07.24: The Spirit Of Freddie Mercury – festivalterrein Algund. showtime-ticket.com


Ga voor meer informatie naar www.algund.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.